Propriul restaurant sau o franciză?
Mulți oameni visează ca într-o bună zi să-și deschidă un restaurant. Poți porni singur pe acest drum sau te poți alătura unei rețele de franciză. În continuare îți prezint care sunt pașii generali ai deschiderii unui restaurant, iar Gabriela Găvojdea, master- francizat Quasi Pronti ne arată cum îți facilitează o franciză întregul proces.
Alege conceptul restaurantului
În general specificul restaurantului este primul lucru la care se gândesc cei care vor să inițieze această afacere. Îți place bucătăria asiatică, italienească sau cea tradițională? După ce ai ales specificul acestuia, trebuie să găsești un nume, să compui un meniu, să te gândești la design-ul restaurantului și la ceea ce ai putea aduce în plus față de principalii competitori. ”Povestea noastră pe drumul Quasi Pronti poate începe cu ”Dragoste la prima degustare”. Ne-am îndrăgostit de preparatele restaurantului în timpul unei vacanțe în Portugalia și am decis să aducem acest concept și în România”, povestește Gabriela. Dacă alegi să te alături unei rețele de franciză, ca în cazul Gabrielei, lucrurile se simplifică puțin. Odată intrat sub umbrela unui francizor, beneficiezi de numele, brand-ul acestuia și de experiența lui în domeniu.
Alege locația potrivită pentru restaurant
Locația este unul dintre factorii care influențează decisiv succesul unui restaurant. Trebuie să te ghidezi după o serie da factori cum ar chiria spațiului sau traficul, dar gândește-te și la alte aspecte. La locul respectiv se poate ajunge pe jos sau cu mașina? ”Sprijinim francizații în găsirea locației potrivite și le asigurăm consultanță în privirea amenajării restaurantului”, spune Gabriela. ”Mai mult decât atât, personalul noului restaurant va fi instruit de echipa QP care oferă suportul complet în primele zile de la deschidere. Practic, timp de câteva zile ne mutăm acolo pentru a le putea împărtăși partenerilor întreaga noastră experiență”.
Crearea planului afacerii
Acesta cuprinde toți pașii pe care trebuie să-i parcugi pentru deschiderea restaurantului, toate detaliile acestuia (descrierea business-ului, strategii de marketing, furnizori, număr de angajați, cum decurge procesul de pregătire/servire etc.) și cum intenționezi să-ți construiești o afacere profitabilă. Dacă ai nevoie să faci un împrumut, trebuie să știi că nicio bancă nu-ți va acorda banii dacă nu ai un plan de business foarte bine pus la punct. În cazul unui francize, francizorul te îndruma în realizarea acestuia sau ți-l poate include în pachetul de franciză. ”Pe lângă training, consultanță, suport de marketing și sprijinul nostru necondiționat, francizații noștri beneficiază și de planul de afaceri al unui brand care s-a adaptat cu succes la condițiile economice actuale”, spune Gabriela Găvojdea.
Dacă ai deja banii pentru deschiderea restaurantului, poți să te apuci de treabă. În cazul în care trebuie să faci un împrumut, mai ai un pas de parcurs.
Pregătește-te pentru interviul de la bancă
Înainte să te prezinți la bancă, fă-ți bine temele. Ai grijă să ai un plan de business impecabil și fii pregătit să oferi toate informațiile despre restaurantul pe care vrei să-l deschizi. Dacă totul merge bine, fii pregătit să semnezi deasupra liniei punctate.
Tu ce alegi? Pornești singur pe drumul deschiderii unui restaurant sau te alături unei francize?
(E.C.)Articole citite
First Cafe este locul unde pasiunea, emoția și dragostea de viață se regăsesc de la prima ceașcă de cafea, iar fondatorul francizei așteaptă, cu bucurie și dedicare, noi parteneri.
În cazul francizei Ciorbe și Plăcinte, tradiția gastronomică românească constituie o garanție că afacerea are viitorul asigurat.
Binecunoscuta franciză Leonidas are un nou partener care, ca angajat al acesteia, s-a convins de profitabilitatea afacerii și a ales să deschidă o ciocolaterie la Timișoara.
Ice and Roll și Cake and Roll este o afacere care garantează francizatului un pachet complet de instrumente ce îi permit să obțină o rentabilizare rapidă a investiției și să câștige bani rapid.
Un nou trend începe să cucerească întreaga lume. Este vorba despre ceaiul cu bule, iar Crazy Bubble caută francizori români dornici de o investiție profitabilă și de viitor.
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
O tradiție reinventată prin franciza Wash Shoes, un business exclusiv românesc început în pandemie, care are creșteri financiare și operaționale an de an, își așteaptă noii parteneri.
La 20 de ani și-a făcut propria cafenea "5 to go" cu banii cu care ar fi trebuit să-și cumpere prima mașină
Cea mai apreciată franciză europeană în educație și divertisment științific pentru copii, Fun Science-Profesorii Trăsniți, a deschis primul centru de edutainment “The Lab”.
Sezonul cald care se apropie este cel mai propice moment pentru începerea unei afaceri cu înghețată, iar oferta Ice and Roll și Cake and Roll face toți banii.
Subiecte populare in Forum
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
https://garanord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
GaraNord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
GaraNord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
Salutare, iaca cand o sa avem un subway care trece si pe la GaraNord.md atunci va fi normal)
Afaceri simple și câștiguri rapide
Ponuka pôžičiek medzi jednotlivcami na Slovensku Hľadáte veriteľa alebo investora pre svoje projekty: Podnikateľské pôžičky, Osobné pôžičky, Pôžičky na...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și...