Afaceri pentru provocările viitorului

Marţi
07.03.2017
Printre domeniile din ultimul deceniu care au cunoscut "boom-ul francizei," există un sector de ajutor la domiciliu și îngrijirea persoanelor în vârstă și bolnave. Ce îl face potrivit pentru franciză?
 

Așa cum era de așteptat, tendința de creștere a fost cea mai vizibila în Statele Unite, cea mai mare și cea mai dezvoltată piata de francize din lume si cu toate acestea, creșterea sistemului de franciza din acest sector se observă și în Europa. Experții in franciză sunt de acord că „sectorul de ajutor la domiciliu ", creat in sistem de „franciza" are cele mai multe centre, deoarece acestea sunt sisteme care caută un nivel înalt de organizare, care necesită angajament, respectarea standardelor și procedurilor reprezentand o necesitate pentru toate francizele care furnizează servicii personale.

Un alt motiv ar trebui căutat în situația demografică generală. În conformitate cu statistici ale Națiunilor Unite, populația persoanelor în vârstă de 60 de ani și peste, crește mai rapid decât populația totală din toate regiunile lumii și este de așteptat să se tripleze până în 2050. În acest moment, Europa este regiunea cu cel mai mare procent de persoane în vârstă, și se preconizează să rămână astfel în următorii 50 de ani. Aceasta explica faptul că exista un număr tot mai mare de sisteme care oferă un ajutor standard de uz casnic - curățenie și întreținere, de gătit, de depozitare - precum și cei care oferă unele servicii specializate - îngrijire medicală.

Apple

Pe de altă parte,exista un număr mare de persoane interesate de a lua franciza în acest sector, deoarece in demararea unei astfel de afaceri nu este necesara o investitie prea mare. Cea mai mare parte a capitalului ar trebui să fie investit în marketing, găsirea și instruirea personalului, astfel incat sa existe confortul de-a lucra cu usurinta. Practica arată că franciza, în ciuda unei investiții inițiale relativ scăzute, se adreseaza celor cu venituri ridicate care, mai ales după primul an de activitate și stabilirea unor bune relații cu clienții, vor oferi cele mai bune recomandări.

În cele din urmă, nu trebuie să uităm că oamenii sunt in această afacere din motive pur altruiste. Sentimentul de a face bine de multe ori ne da o mare satisfacție care se reflecta în mod natural in dezvoltarea unor afaceri profitabile. Cu toate acestea, la fel ca în orice alt sector, există motive puternice de ce această afacere nu poate fi facuta de oricine. Ar trebui remarcat faptul că aceasta afacere este de șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an, ceea ce înseamnă că angajații sunt în mod constant "de serviciu".

Deși nu există nici un singur profil al francizatului ideal, proprietarii de franciza cu experienta sunt de acord ca cei mai buni candidați sunt oamenii care sunt buni manageri, calificați în marketing și care pot stabili relații bune cu clienții și angajații. Cu toate acestea, în primul rând, ar trebui să fie o persoană cu bune abilitati de comunicare si cu un puternic sentiment de empatie.

Cele mai mari și cele mai reglementate sisteme din acest sector, nu în mod surprinzător, provin din Statele Unite ale Americii. Dimensiunea pieței, distribuția francizatilor, precum și previziunile demografice arată că numărul de persoane de peste 60 de ani până în 2025 în America va fi dublat.

Cu toate acestea si in Europa avem deja sisteme de franciza puternice in acest sector gata de extindere la nivel continental. Daca va intereseaza mai multe amanunte despre oportunitati si sisteme de franciza, puteti consulta ghidul expozantilor Franchise Expo 19-22.03.2017 (https://badge.franchiseparis.com/en/visiteur.htm?codePromo=FP17W5) urmand ca orice intrebare sa o puteti adresa direct colegilor din Profit System, participanti la Franchise Expo in calitate de parteneri.


MC
Franchise Consultant

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015