Să descoperim împreună tainele francizelor …

Vineri
14.07.2017
Ce oportunități oferă o franciză? Episodul 1 - Independența
 

Există un motiv întemeiat pentru care Statele Unite ale Americii sunt denumite ca fiind tărâmul oportunităților. Spiritul independenței reprezintă una dintre pietrele de temelie ce a fondat acestă națiune. Acest spirit persistă și astăzi în lumea afacerilor, unde antreprenorii independenți își asumă riscuri și se bucură de recompensele provenite din propriile afaceri. Ceea ce susține această motivație este idea de a întreține o afacere pe cont propriu, pentru propria persoană și nicăieri acest spirit de independență și recompensă nu a fost mai pronunțat, decât în lumea francizelor.

Timp de decenii, franciza a oferit oamenilor o șansă la visul American, fie ca răspuns la o slujbă corporatistă, fie din teama de a nu fi concediat sau pur și simplu ca răspuns la spiritul antreprenorial care există în foarte mulți dintre noi. Generații de americani au ales calea francizelor pentru independența și satisfacția financiară pe care le-o oferă acestea. Atunci când este tratată cu atenție și perseverență, franciza poate oferi într-adevăr această independență și mult mai mult decât atât.

Știați că firmele de franciză generează în SUA vânzări în valoare de 2,3 trilioane de dolari în fiecare an? Sau că 41 de cenți din fiecare dolar sunt cheltuiți la fiecare operațiune de franciză? (Este impresionant faptul că mai puțin de cinci procente din toate întreprinderile mici sunt francizate.) Sau că există mai mult de 2900 de concepte de franciză în S.U.A., care acoperă 75 de industrii? Sau faptul că o nouă franciză se deschide la fiecare 8 minute, în fiecare zi lucrătoare? Aceste cifre arată temerile oamenilor de a se descurca pe cont propriu și de a crea o afacere de la zero, ceea ce impune o decizie foarte riscantă, având în vedere rata eșecurilor afacerilor înființate. În schimb, prin achiziționarea unei francize, puteți deveni o persoană de afaceri independentă.

"Franciza este campionul expansiunii afacerilor mici de la nivel mondial", spune Steve Olson, editor al Franchise Update Media Group. "Studiile au arătat că firmele francizate se bucură de o rată de succes de până la trei ori mai mare decât afacerile independente, deoarece franciza oferă avantaje comerciale mai mari, cum ar fi formarea și sprijinul acordate francizatului, puterea de cumpărare a grupului, influența publicității și puterea brandului".

Ca francizat, achiziționați drepturile de a utiliza o marcă sau un nume într-o anumită locație sau zonă. Treaba dvs este să deschideți și să operați acea unitate de franciză cât mai bine cu putință. Există reguli, cerințe și standarde pe care trebuie să le respectați, dar aveți libertatea conducerii unității francizate. Banii pe care îi câștigați (minus un mic flux de redevențe plătite francizorului) vă revin dumneavoastră, pentru păstrarea, cheltuirea sau investirea înapoi în franciză, ori pentru cumpărarea unor unități suplimentare.

Pentru mai multe informații privind afacerile în franciză, vă invităm să accesați paginile www.franchising.info.ro și www.profitsystem.ro sau să trimiteți o solicitare pe email, la adresa mcoman@profitsystem.ro și vă vom răspunde cât mai curând posibil.

Pe curând,

Echipa Profit System


MC
Franchise Consultant

Subiecte populare in Forum