Costa Coffee deține cea mai mare rețea de cafenele din Marea Britanie și, de asemenea, este al doilea cel mai mare lanț de cafenele din lume, deținând aproximativ 3.800 de puncte de vânzare cu amănuntul.
Joi
06.09.2018
Compania Coca-Cola și-a anunțat, în data de 31 august 2018, intenția de a achiziționa Costa Limited de la compania mamă Whitbread PLC. Care este investiția si ce obține Coca-Cola din această tranzacție?
 

Această afacere, preconizată a se încheia în prima jumătate a anului 2019, ar oferi gigantului Coca-Cola, în schimbul sumei de 5,1 miliarde de dolari, o platformă puternică de cafenele, în multe țări din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Africa. O astfel de mutare poziționează Coca-Cola în competiție directă cu companii precum Starbucks, Dunkin'Donuts sau Cafe Nero, pe o piață care crește într-un ritm rapid, spre deosebire de cea a afacerilor sale tradiționale.

Cu această achiziție, Coca-Cola va intra pe una dintre piețele rare de băuturi pe care nu și-a măsurat puterea până în acest moment. “Costa aduce Coca-Cola la un nou nivel, oferindu-i expertiză și pe segmentul cafelei, în timp ce sistemul nostru poate crea oportunități pentru creșterea brandului Costa în întreaga lume” - spune James Queensi, Președinte și CEO al Coca-Cola, adăugând că băuturile calde reprezintă unul din puținele segmente rămase din întregul sector al băuturilor, în care Coca-Cola nu are o marcă globală.

În ceea ce privește numărul de cafenele, Costa Coffee este cel mai mare lanț european și cel de-al doilea cel mai mare din lume, cu peste 2.400 de locații în Regatul Unit al Marii Britanii și aproximativ 1.400 în peste 30 de piețe internaționale. În primul trimestru al acestui an, lanțul britanic a generat un profit operațional de 123 de milioane de lire sterline și un venit de 1,29 miliarde de lire sterline.

Acest acord aduce cu sine o rentabilitate majoră a investiției pentru societatea-mamă Whitbread, care a cumpărat Costa în 1995, pentru 19 milioane de lire sterline, când această firmă avea doar 39 de cafenele, devenind între timp cea mai mare companie de cafea din Marea Britanie.


Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015