Mutare strategică pe piața asigurărilor

Ritter Broker
Ritter Broker / Cătălin Vasile, Fondator și Director General & Alexandra Brătescu, Director de vânzări
Vineri
12.10.2018
Ritter Broker a încheiat recent un parteneriat strategic cu Niro Investment. Care este următoare mutare?
 

După pregătirea pachetului de franciză de către consultanții PROFIT system România, a urmat anul acesta lansarea sistemului de franciză Ritter Broker, iar, recent, acționarii companiei au decis să facă un alt pas extrem de important din punct de vedere al strategiei de expansiune în România, cedând către Niro Investment 50% din pachetul de acțiuni al companiei.

RITTER Broker de Asigurare - Reasigurare este o companie de intermediere românească, care oferă consultanță și asistență în asigurări. Conform declarațiilor lui Cătălin Vasile, Fondator și Director General Ritter Broker, la sfârșitul anului 2017, compania deținea o cotă de 0,19% din piața națională a asigurărilor, însă noul parteneriat va propulsa Ritter Broker prin susținerea planului de dezvoltare al companiei, care prevede extinderea rețelei de agenți de la 40 în prezent, la peste 500 în următorii ani, precum și realizarea unui salt semnificativ în clasamentul brokerilor de profil.

Grupul de firme Niro este clientul Ritter Broker și a beneficiat de expertiza acestuia în procesul de despăgubire a daunelor provocate în luna mai 2010, de un puternic incendiu în cadrul Complexului Comercial Dragonul Roșu. Potrivit spuselor reprezentanților Niro Investment, profesionalismul cu care echipa Ritter Broker a intermediat procesul de despăgubire a sumei de 13,5 milioane de Euro de către Generali România, către Niro Investment, a constituit un motiv puternic pentru a investi în firma de asigurări.

Alexandra Brătescu, Director de vânzări Ritter Broker, a confirmat că decizia de acceptare a modificării acționariatului a fost luată și ținând cont de faptul că Niro Investment este o companie 100% românească. “Pentru noi a fost foarte important să găsim un partener român, cu o abordare inteligentă și pe termen lung, iar Niro Investment s-a pliat pe aceste cerințe. Niro Investment este un grup românesc cu capital integral privat și cu peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor”, a declarat Alexandra Brătescu.

Ritter Broker și-a început activitatea în anul 2010, punând la dispoziția clienților servicii personalizate de asigurare de la toate societățile de asigurări prezente pe piața locală și nu numai, care vor acoperi multiple tipuri de asigurări.

Investiția necesară dezvoltării unei francize Ritter Broker va fi în relație directă cu potențialul de dezvoltare zonală și va consta în acoperirea taxei de franciză și a costurilor necesare deschiderii a cel puțin unui punct de lucru. Francizatul va suporta astfel costul amenajării locației, în baza coordonatelor de branding primite de la Ritter, cost care poate varia în funcție de fiecare locație în parte și de spațiul pus la dispoziție. Nu se vor plăti însă niciun fel de taxe până nu se agreează, de ambele părți, planul de afacere, care include și situația veniturilor și a cheltuielilor, pentru a identifica potențialul de profitabilitate al francizatului.

În afară de România, brokerul este autorizat să intermedieze polițe de asigurări pe teritoriul Bulgariei, Estoniei, Germaniei, Franței și Austriei, urmând să se extindă în viitor și pe piața altor state din Uniunea Europeană.

”Am ajuns la o maturitate a afacerii, avem multă experiență acumulată, astfel încât avem ce transfera viitorilor parteneri în franciză. Cred, în primul rând, că trebuie să definim corect termenul de franciză în brokerajul de asigurări, în care francizatul Ritter Broker va beneficia de avantajul de a lucra ca broker de asigurari alături de francizor, care îi va pune la dispoziție experiența dobândită. Avantajul acestui sistem de colaborare este că poți deveni comerciant de asigurări și servicii de leasing prin intermediul Ritter Broker, fără a mai fi nevoit să treci prin toate etapele de acreditare în acest domeniu, etape costisitoare atât din punct de vedere financiar, cât și logistic”, adaugă Cătălin Vasile.

Mai multe informații privind demararea unei afaceri Ritter Broker, în franciză, sunt prezentate în catalogul de franciză, disponibil aici.


Business Development Manager