Construiește-ți afacerea cu piese Lego

Franciza Edukido este disponibilă acum și în România. / Francizorul recomandă francizaților să-și înceapă activitatea prin predarea cursurilor în școli. Astfel, investiția este mai mică deoarece este suficient să ai bani pentru o licență de franciză și să cumperi seturi Lego necesare pentru a organiza cursurile pentru copii.
Joi
31.01.2019
Robert Stopa a investit 10.000 de Euro în conceptul Edukido, însă a recuperat banii foarte repede, așa că a cumpărat o licență pentru organizarea cursurilor și în altă regiune.
 

Robert Stopa a auzit pentru prima dată despre Edukido la radio. Difuzarea unei știri despre activitățile copiilor care folosesc piese Lego l-a atras atât de mult încât a decis imediat să-l contacteze pe francizorul mărcii și să întrebe detalii despre colaborare. “Echipa Edukido este formată din oameni entuziaști care doresc să construiască o marcă solidă. Conceptul este gândit în cel mai mic detaliu. Francizorul se asigură că fiecare dintre cursuri este prezentat într-un format interesant și atractiv pentru copii, astfel încât aceștia să învețe cât mai mult posibil și cu plăcere. În plus, acesta se gândește și la francizați, întrucât dorește să creștem împreună” - spune Robert Stopa. După această conversație, am spus că, dacă ar trebui să renunț la slujba mea și să-mi încep propria afacere, ar trebui să o fac cu cei de la Edukido. Mai ales că am o educație pedagogică, îmi place să lucrez cu copiii, așa că este afacerea ideală pentru mine - adaugă el. Aceasta este povestea de început a unuia dintre francizații Edukido din Polonia, pe care am decis să o împărtășim cu cititorii noștri pentru că poate fi o sursă de inspirație și de informații utile pentru cei care doresc să investească într-o franciză educațională, mai ales că franciza Edukido este acum disponibilă și în Romănia.

Francizorul subliniază faptul că un candidat ideal pentru franciza Edukido ar trebui să aibă abilități manageriale. Este bine că are experiență de lucru cu copiii, deși nu este necesar. Căutăm oameni interesați să lucreze cu noi în orașe cu o populație de cel puțin 10.000 de locuitori” - spune Piotr Szczepkowski, francizorul Edukido.

Robert Stopa a semnat acordul de franciză cu Edukido în iunie 2017, ținând cont de faptul că, în această industrie, cea mai importantă perioadă este în luna septembrie. Atunci părinții decid la ce cursuri opționale își vor înscrie copiii. Robert Stopa a cumpărat o licență de franciză pentru județul Rzeszów din Polonia, întrucât locuiește acolo, deși exista deja un francizat Edukido care avea un centru activ în Rzeszów, dar a decis că zona alocată era suficient de mare pentru a permite funcționarea cu succes a ambelelor centre. Și nu s-a înșelat. În prezent predau în peste 20 de școli. De asemenea, am achiziționat o licență pentru Mielec” - spune Robert Stopa.

Francizorul recomandă francizaților să-și înceapă activitatea prin desfășurarea de cursuri în școli. În acest fel, investiția este mai mică, deoarece este suficient să ai bani pentru o licență de franciză și să cumperi seturi Lego necesare pentru a organiza cursuri pentru copii. Francizații nu trebuie să închirieze spații și să le renoveze, ceea ce reduce semnificativ costul investiției. O persoană interesată de cooperarea cu Edukido ar trebui să aibă cel puțin 4.000 de Euro. În Polonia, unde rețeaua de franciză numără deja 20 de francizați, taxa de franciză este de 3.150 Euro, iar taxa lunară este de aproximativ 100 de Euro.

Valoarea exactă a investiției variază în funcție de mărimea zonei pentru care francizatul va cumpăra licența și dacă își va desfășura orele în școli sau va deschide imediat o locație independentă.

Dacă francizatul alege prima opțiune, mai ieftină, trebuie să prezinte oferta directorilor de școală. Apoi trebuie să-i convingă pe părinții elevilor că merită să-și ducă copiii la cursurile Edukido.

 Ambele variante sunt de obicei favorabile pentru noi. Am elaborat scenarii pentru copii de trei ani și pentru cei de 12 ani. De asemenea, putem organiza ateliere de lucru în grădinițe. Observăm cel mai mare interes pentru oferta noastră în cazul copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani” – adaugă Robert Stopa.

Francizatul menționează că, la început, a trebuit să câștige încrederea părinților pentru că Edukido era un brand nou pe piață. Acum există școli în care se desfășoară până la cinci grupe pe semestru, pentru că din ce în ce mai mulți părinți doresc să-și înscrie copiii la cursurile Edukido.

 “În următorul an școlar, mă voi concentra pe cursurile de clasă în școli și grădinițe, dar, în același timp, mă gândesc din ce în ce mai des la deschiderea centrului Edukido” - spune Robert Stopa.

Centrele Edukido situate în spații independente vă permit să desfășurați cursuri pe tot parcursul zilei, nu doar după-amiaza și, de asemenea, la sfârșit de săptămână. În plus, francizatul își poate extinde oferta prin organizarea de petreceri pentru zile de naștere și alte activități pentru copii.

Cursul Edukido durează o oră și o grupă e formată din maximum 10 copii. Oferta include, de asemenea, ateliere special pregătite, care sunt organizate în școli, pentru întreaga clasă. Francizații angajează preponderent studenți pentru a susține cursurile. Trebuie să fie oameni cărora să le placă copiii și să fie capabili să lucreze cu copiii - spune Robert Stopa.

Francizorul nu impune prețuri pentru cursurile organizate de francizat, dar prezintă planul financiar care arată perioada după care investiția va fi recuperată. Calitatea cursurilor începe să aibă o importanță capitală pentru părinți. Părinții sunt dispuși să plătească mai mult, dar pentru ateliere de bună calitate. Pe de altă parte, ei văd că totuși copiii sunt obosiți de prea multe activități extrașcolare, de aceea aleg foarte conștient și cu atenție pe cei la care să își înscrie copilul- spune Piotr Szczepkowski, francizorul Edukido.

Francizatul, înainte de a fixa prețul pentru cursuri, verifică ce prețuri practică concurența din regiune, indiferent dacă această sumă este acceptabilă pentru părinți. Înainte de orice, trebuie să fie profitabil pentru noi să organizăm cursuri la acest preț - spune Robert Stopa. El a recuperat investiția după câteva luni de activitate, dar a investit-o în extinderea afacerii sale. “Îmi întăresc poziția în regiunea Rzeszów și câștig clienți noi în Mielec. Dar nu mă voi opri la asta. Apreciez foarte mult faptul că primesc sprijin de la sediul Edukido în fiecare etapă de cooperare. Am beneficiat de sprijin și înainte de deschiderea primului centru, în primele luni de activitate și primesc și acum când dezvoltarea este foarte dinamică și unele lucruri mă surprind. Cel mai important lucru este să asculți oameni mai experimentați care au parcurs deja acest drum - adaugă el.

Mai multe detalii privind sprijinul acordat de francizor, taxele de franciza și profilul francizatului sunt disponibile în oferta de franciză.

Cumpărând o licență de franciză este modul eficient prin care îți poți asigura succesul în afaceri. Recomandăm celor interesați să achiziționeze o franciză, să se înscrie în baza de date PROFIT system România, prin completarea formularului de înregistrare candidați, pentru a fi informați în legăturile cu ultimele noutăți de pe piața francizelor locale și internaționale.


Edukido Everywhere / “Căutăm oameni interesați să lucreze cu noi în orașe cu o populație de cel puțin 10.000 de locuitori” - spune Piotr Szczepkowski, francizorul Edukido.
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015