Laboratorul de IT-iști din România
Laboratorul de IT-iști din România / Partenerii preferați de Coders Lab sunt companiile care se ocupă de educație, plasarea forței de muncă, managementul resurselor umane.
Luni
25.02.2019
Coders Lab, cea mai mare rețea școlară IT din Polonia, a semnat primul acord de franciză pe o piață străină, cu eJobs România.
 

După ce a obținut poziția de lider pe piața internă, școala Coders Lab din Polonia a semnat un acord de franciză cu compania eJobs din România, cea mai mare platformă locală online de plasare a forței de muncă. În Polonia, Coders Lab a pregătit deja trei mii de specialiști IT, are 9 filiale și organizează, de asemenea, cursuri online.

Marćin Coževski, fondator și CEO al Coders Lab, subliniază că oferta de cursuri IT a acestei companii poate ajuta la rezolvarea problemei nu doar pe piața muncii din Polonia. “În majoritatea țărilor europene, se observă o neconcordanță între nevoile angajatorilor și numărul de experți IT. Acest lucru se întâmplă și în România, unde am început să cooperăm cu un partener puternic. Nu ne îndoim că eJobs va realiza o sinergie între afacerea existentă și oferta noastră de cursuri” spune Čovievski.

eJobs este primul serviciu de recrutare din România, fondat în 1999, și face parte din grupul media elvețian Ringier AG. Platforma eJobs se mândrește cu o bază de 4 milioane de CV-uri și cu 2 milioane de utilizatori unici pe lună. Folosirea francizei Coders Lab, pe de altă parte, va permite companiei eJobs să dezvolte un nou domeniu de activitate. După 20 de ani și din postura de lider al pieței de recrutare, considerăm că educația este un pas important spre atingerea scopului, care nu este numai acela de a ne modela afacerea, ci și întreaga piață. Credem că, în vremuri dificile pentru sectorul resurselor umane, este obligatoriu să investim în învățământ”  - a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.

Ca francizat, eJobs obține astfel posibilitatea de a extinde gama existentă de cursuri specializate de IT, folosind know-how-ul Coders Lab ca pe un instrument plug and play în acest proces, conform declarației companiei poloneze.

Așa cum prevede contractul de franciză, eJobs va avea dreptul exclusiv de a deschide și dezvolta Coders Lab boot-camp-uri pe teritoriul României. Francizatul va fi responsabil de găsirea lectorilor, organizarea de cursuri, organizarea activităților de marketing și vânzări, în timp ce, pe de altă parte, experții IT ai Coders Lab din Polonia vor lucra la elaborarea și actualizarea materialelor didactice. Pentru început, Coders Lab va oferi două cursuri în România (dezvoltator JavaScript: dezvoltator React și Back-End: PHP), însă oferta se va diversifica în timp. Primele Coders Lab Bootkamp-uri ar trebui să înceapă să lucreze în primăvara anului 2019.

În plus față de actualizarea constantă a materialelor didactice, francizații Coders Lab primesc și suita de instrumente care îi vor ajuta în operațiunile lor de zi cu zi, printre care este inclus și Learning Management System, cu care se pot organiza și urmări ușor și eficient prelegeri, distribuirea lectorilor, profiluri de client, gradul de ocupare a spațiilor, popularitatea fiecărui lector în parte, rapoartele privind rentabilitatea și altele asemenea.

Interesant este faptul că situația de pe piața IT din România este similară cu cea din Polonia. Segmentul IT este foarte atractiv pentru corporațiile cu tehnologie străină, care au multe inițiative, însă duc lipsă de angajați calificați. 

În acest moment, specialiștii IT se numără printre cele 3 cele mai căutate profesii din România. Companiile oferă mult mai multe locuri de muncă față de câți candidați există. Prin urmare, Coders Lab va juca un rol important în micșorarea acestui decalaj, răspunzând atât nevoilor angajatorilor, cât și potențialilor angajați. În acest moment, piața va accepta lejer chiar și 20.000 de candidați specializați în IT” - spune Bogdan Badea de la eJobs, francizatul Coders Lab.


Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015