Plastelina – vedeta francizei JumpingClay

Sală de curs JumpingClay / În timp ce învață să modeleze plastelina, copiii învață, de asemenea, să aibă răbdare, să se concentreze și își perfecționează abilitățile motorii subtile, dezvoltându-și creativitatea și încrederea în sine.
Joi
28.03.2019
Francizorul oferă trei opțiuni pentru a începe afacerea. Află din articol care din cele 3 variante de afacere ți se potrivește.
 

JumpingClay, franciza cu ateliere de lucru și cu un concept interesant de modelare a plastelinei, și-a extins recent rețeaua de franciză în Cehia. Ceea ce s-a întâmplat în Cehia se poate întâmpla și în România, dacă găsim persoana potrivită.

Nu există nicio modalitate de învățare mai bună decât învățarea prin joc. Toți profesorii, părinții și copiii sunt de acord cu acest lucru. JumpingClay propune un format de joc adaptat copiilor de pretutindeni și care satisface, de fapt, nevoia lor primară de a-și folosi mâinile pentru a modela forme de lut, nisip, argilă, aluat, plastelină. Jasmina Bosanacová din Republica Cehă a avut ocazia, în timpul unei călătorii în străinătate, să întâlnească o plastelină specială de modelare, denumită JumpingClay. Copiii Jasminei au fost atât de încântați, încât aceasta s-a văzut brusc "forțată să adopte" conceptul. La acea vreme, puțini oameni din Republica Cehă cunoșteau acest produs, ne-a spus Jasmina, adăugând că nu a avut nevoie de mult timp pentru autoconvingere și pentru a-și începe propria afacere.

În calitate de mamă a trei copii, mă gândisem de ceva timp că, poate într-o zi, în viitor, voi fi în măsură să armonizez toate obligațiile, să găsesc timp atât pentru familie, cât și pentru muncă. În plus, am vrut să fac ceva care să-mi ofere împlinire și să mă bucure. Întotdeauna mi-a plăcut să fac astfel de activități și să mă joc cu copiii. Atunci când am mers la o petrecere pentru copii în străinătate și copiii au luat plastelina JumpingClay pentru prima dată în mâini, au venit imediat la mine și mi-au cerut să le cumpăr și lor, pentru a se juca acasă. Astfel, am schimbat toate plastelinele pe care le aveam în casă până în acel moment cu "plastelina verde", își amintește Jasmina.

Întrucât JumpingClay nu se comercializase pe piața cehă până în acel moment, Jasmina a contactat producătorul și acesta a fost de acord să coopereze. În 2018, compania Jasminei, Matio, a devenit deținătorul unic și exclusiv al așa-numitei super-master francize pentru teritoriul Cehiei, având dreptul de a extinde rețeaua de franciză și în Slovacia. 

Jasmina are dreptul de a oferi franciza și altor antreprenori care doresc să lucreze în rețeaua de franciză Jumping Clay și nu doar ca vânzători de plastelină. - Pe lângă vânzarea produselor JumpingClay, acest concept include organizarea de cursuri de modelare pentru copii preșcolari. La aceste ateliere, copiii învață, pas cu pas, elementele de bază ale modelării care îi va ajuta într-o zi să facă orice figurină își doresc. Oferim în același timp și un program adaptat pentru copiii școlari. Acesta este un program specific în care modelarea se face cu truse de lucru adaptate unor domenii științifice diferite - explică Jasmina Bosanacova.

De fapt, partenerilor din Cehia și Slovacia li se oferă trei opțiuni, care variază în funcție de mărimea teritoriului alocat, de finanțele necesare pentru a începe afacerea și de nivelul de implicare în dezvoltarea conceptului. Astfel, aceștia pot fi beneficiarii unei francize master, beneficiarii unei afaceri de franciză individuală sau instructori independenți. Conform explicațiilor Jasminei, destinatarul unei francize master va avea exclusivitate pentru un teritoriu definit, prețuri de cumpărare preferențiale pentru produse și o serie de opțiuni în funcție de implicare, de la organizarea de cursuri de modelare în magazinele sale, cu ajutorul produselor JumpingClay, până la distribuția produselor prin organizarea de ateliere în grădinițe, școli, biblioteci, case de îngrijire medicală, diverse evenimente, cum ar fi nunți, zile de naștere, evenimente corporative etc.

Franciza individuală este formatul potrivit pentru mall-uri sau pentru acțiuni mai mici, care include o combinație de acțiuni de vânzare de produse din gama JumpingClay, dar și organizarea de ateliere de modelare. A treia opțiune, cea de instructor JumpingClay independent, este destinată antreprenorilor care doresc să lucreze „pe teren“, prin organizarea de cursuri în școli, grădinițe, after-school, la evenimente publice sau ori de câte ori apare o oportunitate. Ca antreprenori independenți, aceștia pot lucra ca animatori la sărbătorile copiilor sau pot face și vinde figurine pentru prăjituri, bijuterii, decorațiuni interioare. Avantajul acestui model este investiția inițială scăzută, recuperarea rapidă a investiției și flexibilitatea orelor de lucru.

În ceea ce privește potențialul de dezvoltare pe piețele din România, conform declarațiilor francizorului, fiecare oraș cu peste 50.000 de locuitori are potențial pentru cel puțin o variantă de franciză.

Suma de bani necesară pentru a începe o astfel de afacere depinde de mulți factori, nu doar de formatul de franciză ales de viitorul partener. La amenajarea magazinului, partenerii au un anumit grad de libertate, deoarece echipamentele nu trebuie achiziționate de la sediul companiei. - Este important doar să se respecte anumite standarde de sistem. Pe de altă parte, se înțelege că gama de produse furnizată de francizor este obligatorie și că, în magazine, trebuie create spații separate pentru vânzare și, respectiv, pentru ateliere de lucru. În medie, recuperarea investiției se obține în trei ani - explică Jasmina Bosanacova.

Franciza JumpingClay este originară din Coreea de Sud. Conceptul, așa cum am explicat, presupune ca, într-un magazin de vânzare cu amănuntul, clienții să poată cumpăra plastelină, dar, de asemenea, să participe la cursuri de modelare și de făcut figurine. Cursurile sunt destinate copiilor, dar și adolescenților și adulților. Centrele în care se organizează cursurile JumpingClay sunt denumite Academii. Plastelina JumpingClay este specială deoarece nu pătează și se usucă repede la contactul cu aerul. În plus, a fost supusă unor teste riguroase de compoziție, pentru a detecta efectele în cazul înghițirii de către copii, teste care au demonstrat că  poate fi tratată ca produs alimentar, motiv pentru care se pot modela din ea chiar și figurine pentru torturi.

Mai multe detalii privind franciza JumpingClay sunt prezente în catalogul de franciză, disponibil mai jos.


Figurine care amuză, educă și dezvoltă. / Cursurile sunt destinate copiilor, precum și adolescenților și adulților.
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015