Un nou portal pentru antreprenori

Mircea Coman / Partener & Consultant Francize PROFIT system România
Miercuri
10.04.2019
Franchising.mk va lua pulsul pieței de franciză din Macedonia de Nord și va contribui la promovarea francizelor locale și internaționale.
 

Macedonia de Nord este o piață mică, cu puțin peste două milioane de locuitori, dar acest lucru nu diminuează potențialul de dezvoltare a francizei, care este condiția de bază pentru existența și funcționarea unor astfel de medii de specialitate. Pe această piață sunt prezente, contrar așteptărilor, nume deja binecunoscute de franciză, cum ar fi Burger King, KFC, Domino, Marriott, Doubletree by Hilton, Helen Doron, Bata, Carpisa, lui Goody, Ibis, dar, de asemenea, MiniPani, Jumbo, Jumping Clay, JYSK, Refan, Timberland etc. Una dintre francizele originare din Macedonia este Sara Fashion, care a trecut dincolo de frontiere.

Departamentul media al PROFIT system deține acum 15 portaluri specializate în dezvoltarea afacerilor în sistem de franciză, printre care este și Franchising.mk, portalul în limba macedoneană care a fost recent creat și pe care vor fi publicate știri și subiecte legate de francizele din regiunea Macedoniei de Nord și din lume.

În primul rând, conținutul va fi foarte asemănător cu cel publicat pe portalurile regionale de franciză din Serbia, Croația și Slovenia. Scopul este, desigur, de a crește numărul de știri și articole de pe piața internă - spune Diana Županoska, unul dintre cei doi reprezentanți ai companii partenere cu Grupul PROFIT system, care va fi responsabilă de teritoriul Macedoniei de Nord.  

Informare, educație și inspirație sunt, pe scurt, motivele pentru care cititorii vizitează portalurile Franchising, iar Franchising.mk va urmări cu siguranță aceeași misiune - adaugă Bojan Tatolović, cel de-al doilea reprezentant al companiei partenere.

Secțiunea Franciză ABC cuprinde informații generale despre modele operaționale de succes, secțiunea Catalog franciză include diverse oferte de franciză, secțiunea Noutăți prezintă știri și articole despre francize locale și internationale, iar Secțiunea Consultanță conține informații privind tipurile de servicii pe care țările din Grupul PROFIT system le asigură.

Toate poveștile despre companii și sisteme de franciză care sunt prezentate pe portalurile Franchising, indiferent dacă acestea se referă la francizori sau la francizați, sunt educaționale și inspiraționale - spune Mircea Coman, Partener & Consultant Francize PROFIT system România. 

- Pe lângă informațiile specifice despre companii și diverse sisteme de franciză, povestirile pe care le publicăm demonstrează modul în care un francizor își poate extinde rețeaua de franciză, dar și modul în care un francizat își poate începe propria afacere - explică Mircea Coman, adăugând că, din această perspectivă, cele mai importante secțiuni ale portalului de franciză sunt Catalogul cu prezentări de oferte de franciză, în care cititorii pot găsi companii care oferă în prezent francize și caută parteneri în țarile care fac parte din Grupul PROFIT system.

Portalurile de franciză, așa cum am menționat, asigură serviciile media în cadrul Grupului PROFIT system, cea mai mare firmă de consultanță în domeniul francizei din Europa Centrală și de Est. PROFIT system este o companie de origine poloneză, cu birouri în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Rusia, Ucraina, Ungaria, România, Arabia Saudită, Italia, Letonia, Lituania, precum și în Serbia, Croația, Slovenia și, de acum înainte, în Macedonia de Nord. În toate aceste piețe, PROFIT system oferă servicii complete de consultanță în domeniul francizei.


Portal Franchising Macedonia /
Cipele, Kristijano Ronaldo
Business Development Manager