Mapic Italy tocmai a început

Networking la Mapic Italy / Start Franchising va fi printre partenerii media ai evenimentului și ne va transmite tendințele actuale.
Miercuri
08.05.2019
Următoarele două zile sunt dedicate afacerilor și networking-ului care au loc la Mapic Italy & Mapic Food, în Milano.
 

8 și 9 mai sunt două zile dedicate afacerilor și networking-ului care vor avea loc la Târgul Mapic Italy, aflat la cea de-a patra ediție, precum și la Mapic Food, aflat la cea de-a doua ediție. Cele doua evenimente se vor desfășura la Centrul expozițional MiCo din Milano, unde retaileri naționali și internaționali se întâlnesc cu operatorii piețelor imobiliare de retail, pentru a descoperi cele mai bune oportunități din Italia.

Și în acest an, Start Franchising, membră a Grupului PROFIT system, va fi printre partenerii media ai evenimentului și ne va transmite tendințele actuale. Peste două mii de participanți sunt așteptați, potrivit Reed MIDEM, compania care organizează aceste  evenimente în peste 50 de țări, inclusiv peste 500 de retaileri naționali și internaționali. Actorii cheie din acest sector sunt JLL, CBRE, Cushman & Wakefield, Ceetrus, Savills, Ece, Eurocommercial, IGD, Svicom, Sonae Sierra, Klépierre. BNP Paribas, Pradera, SCC Italia, dar și comercianții cu amănuntul, cum ar fi Kuwait Petroleum Italia (Q8), care este interesat să încheie noi parteneriate cu brandul Food & Beverage și să-și prezinte noul concept de stație de servicii pentru centrele comerciale, într-o previzualizare a "Q8 Green Island" și "Anytime Fitness", care reprezintă segmentele de divertisment și servicii pentru persoane fizice, aflate în creștere puternică în prezent și care vor fi în centrul dezbaterilor și la Cannes, în luna noiembrie.

MAPIC Italia este un eveniment complementar evenimentului MAPIC care are loc la Cannes, în fiecare an, în luna noiembrie, și, încă de la prima ediție, s-a dovedit a fi un adevărat accelerator al afacerilor, facilitând retailer-ilor, companiilor și investitorilor accesul la o experiență completă și o prezentare detaliată a pieței italiene din acest sector.

În cadrul programului conferințelor vor fi discutate aspecte cheie ale pieței: situația actuală și potențialul pieței imobiliare comerciale din Italia, noile modele de business din centrele comerciale, precum și expansiunea notabilă a retailer-ilor internaționali, pe piața italiană, astfel că participanții pot afla care sunt cele mai inovatoare formate de business și cele mai bune locații.

Mapic Italy

Programul conferințelor se va desfășura pe parcursul următoarelor două zile. În prima zi, va fi analizată convergența dintre online și offline, precum și provocările cu care trebuie să se confrunte retailul în era digitală. A doua zi se va deschide cu masa rotundă organizată de CNCC, la care se va analiza situația actuală și perspectivele pieței imobiliare comerciale italiene, prin contribuția celor mai recente date de piață furnizate de JLL, Cushman & Wakefield și CBRE. Ziua va continua cu o sesiune dedicată unei prezentări internaționale a celei mai avansate tehnologii din industria de divertisment din Italia. Sesiunea, prin contribuția unor companii precum Zamperla, Uci Cinemas, We Arena și Join4B, va analiza impactul pe care activitățile de "divertisment" le au în alegerea destinațiilor de shopping, transformându-le în destinații moderne de lifestyle, cu un mix care merge de la divertisment live la cultură, educație, gamificare și realitate virtuală, în scopul creșterii volumului traficului, îmbunătățirii experienței consumatorilor și diferențierii față de concurenți. Programul oficial al Mapic Italy se va termina cu ceremonia "Foodservice Award Italy 2019", organizată de partenerii comerciali Mapic Retail & Food din Italia, și cu Mapic Food, care va avea loc la stadionul San Siro din Milano, în cadrul căruia vor fi premiate lanțurile de restaurante active din Italia. Massimo Moretti, directorul general al CDS Holding și președintele CNCC, declară că “Industria centrelor comerciale este în transformare, dar se bazează pe fundamente solide și pe o strategie clară în ceea ce privește direcția de dezvoltare. Oferta de preparate gastronomice, împreună cu activitățile de petrecere a timpului liber și alte serviciile sunt elementele de actualitate ale acestei transformări. În cadrul zonei de food, de exemplu, oferta noastră surprinde întotdeauna noile tendințe și gusturi ale clienților, care pot savura astfel experiența împreună cu familia sau cu prietenii. Organizarea simultană a evenimentelor Mapic Italy și Mapic Food este o combinație perfectă! "

Mapic Food

Mapic Food este evenimentul dedicat exclusiv retailerilor și jucătorilor din sectorul Food & Beverage, precum și celor care activează pe piața imobiliară comercială. Lansat în 2018, Mapic Food a venit în întâmpinarea operatorilor și lanțurilor din domeniul HoReCa, interesați să-și dezvolte prezența internațională și să construiască viitoarele destinații gastronomice. Evenimentul este o platformă extraordinară de business care facilitează contactul dintre operatorii HoReCa și alți operatori specializați pe diverse servicii complementare segmentului gastronomic, operatori din turism, administratori imobiliari și de galerii comerciale, investitori și diverși furnizori industriali.

Mai multe detalii pot fi regăsite pe site-ul evenimentului https://www.mapic-italy.it/en.html


Mapic Italy / Și în acest an, Start Franchising, membră a Grupului PROFIT system, va fi printre partenerii media ai evenimentului și ne va transmite tendințele actuale.
Business Development Manager

Articole citite

Livrările la domiciliu, o soluție de criză /01.04.2020

Italia este prima țară europeană puternic afectată de criza Coronavirus. Elena Delfino, redactor șef al START-FRANCHISING.it, ne spune că economia a avut puternic de suferit dar există întotdeauna antreprenori care găsesc căi să meargă mai departe.

Târgul de francize de la Paris, amânat pentru toamnă /31.03.2020

Franchise Expo Paris, care se ține în mod tradițional la sfârșitul lunii martie și reunește peste 35.000 de vizitatori la fiecare ediție, a fost reprogramat pentru luna octombrie a.c., aceasta fiind a doua reprogramare cauzată de epidemia de coronavirus.

Recomandări pentru sistemele de franciză - 2 /24.03.2020

Continuăm seria de recomandări făcute de expertul american Michael Sturm pentru ca francizorii și francizații să gestioneze criza Coronavirus, astfel încât să înregistreze cât mai puține pagube.

Recomandări pentru sistemele de franciză /23.03.2020

Pentru a gestiona criza Coronavirus cu cât mai puține pagube, știind că nicio afacere nu poate scăpa complet neafectată, sistemele de franciză ar putea să ia în considerare câteva recomandări făcute de litigatorul american Michael Sturm.

Târgul de francize de la Paris, amânat /19.03.2020

Cel mai mare târg de francize din Europa – Franchise Expo Paris, care se ține în mod tradițional la sfârșitul lunii martie și care reunește în medie peste 35.000 de vizitatori, a fost amânat de organizatori până la sfârșitul lunii mai.