Franciza, calea spre antreprenoriat / Iza Poradovska a renunțat să se întoarcă la vechiul ei loc de muncă, după concediul de maternitate. În schimb, a decis să ia o franciză și să deschidă o școală de programare Coding Giants
Miercuri
09.09.2020
Coding Giants, o școală de înaltă performanță în programare, caută parteneri în România
 

Unul dintre francizații acestui sistem provenit din Polonia, Iza Poradowsca, ne va spune de ce este o franciză foarte profitabilă pentru viitorii parteneri. Iza și soțul ei au fevenit beneficiari ai francizei în 2019. Atunci, nici măcar nu s-au gândit că, în scurt timp, vor mai deschide o nouă locație, un an mai târziu. “Când  ne-am dat seama că școlile de programare pentru copii sunt căutate, am început să luăm în considerare ofertele de franciză și să căutăm un sistem care să ni se potrivească cel mai bine”, își amintește Iza despre cum și-a început propria afacere.

În urmă cu zece ani, soțul meu a renunțat la studiile de programare pentru a-și găsi un loc de muncă și, de atunci, regretă acea decizie. Astăzi, când, după zece ani de muncă în domeniul corporatist, s-a întors la programare și predă tinerilor și adolescenților, simte că a revenit pe calea cea bună. Întotdeauna am considerat că lucrul cu copii este o meserie care inspiră și înnobilează”, spune Iza Poradovska.

Înainte de a se gândi la antreprenoriat și la școala de programare, Iza a lucrat pentru o companie de distribuție a materialelor școlare și de birotică. Deși era mulțumită de slujba ei, spune că, după  concediul de maternitate, au apărut noi obligații și priorități, așa că nu se mai putea întoarce la vechiul mod de viață. “Serviciul meu era unul bun, nu mă puteam plânge de nimic. Am lucrat într-un mediu în care aveam o mare libertate. Cu toate acestea, după întoarcerea din concediul de maternitate, am avut senzația că atât eu, cât și compania ne-am schimbat. În plus, soțul meu se întreba, de mai mult timp, cum ar fi să ne începem propria afacere”, adaugă Iza.

În timp ce studiau ofertele sistemelor de franciză, le-a atras atenția Coding Giants, pentru că viitorilor parteneri, francizați, nu li se cerea în mod explicit să aibă cunoștințe sau experiență în domeniul tehnologiilor informaționale, deși era de dorit. “Cheia, de fapt, stătea îm abilitățile manageriale. Ne-am dat seama că, în calitate de beneficiari ai acestei francize, vom avea ajutorul constant al francizorului, în fiecare fază a cooperării noastre”, subliniaz[ Poradovska.

Așa că au semnat un acord de franciză și, în timpul instruirii, au învățat tot ce era necesar pentru a conduce o școală de programare. Chiar și ce fel de spațiu trebuie să caute pentru derularea afacerii. „Eu și soțul meu am decis să găsim noi înșine un loc potrivit. Apropo, Coding Giants oferă două posibilități: puteți deschide o școală în propriul spațiu sau puteți închiria unul în cadrul unei alte instituții, cel mai adesea în clădirea unei școli primare, gimnaziale sau școli de libi străine. Încă de la început am vrut să avem propriul nostru spațiu. Bugetul preliminar a arătat că ar fi o opțiune mai bună pentru noi”, afirmă Iza, care a adăugat că sunt recomandate spațiile cu cel puțin 30 de metri pătrați.

Se estimează că investiția inițială pentru începerea și echiparea unei școli, în medie, este de aproximativ 6.000 de euro. Această sumă acoperă prețul licenței de franciză (care, în fiecare caz în parte, depinde de dimensiunea orașului sau a zonei pe care o acoperă), de costul amenajării și de achiziționarea de echipamente IT. Acest lucru, trebuie subliniat, se aplică și antreprenorilor din regiune dacă decid să ia franciza Coding Giants. Celor interesați li se oferă posibilitatea de a lua o singură franciză unitară (destinatarul are dreptul să deschidă o singură școală), dar și o franciză master (destinatarul dezvoltă o rețea de școli pe un teritoriu mai mare sau pe întreg teritoriul țării). Coding Giants pune că primii destinatari ai unității unice ar primi o reducere specială, deoarece ar fi obligați să traducă materiale educaționale și operaționale. Material care ar fi, ulterior, folosit de alți destinatari ai acestei francize din România.

Poradovska, în calitate de francizat din Polonia, ea a avut și ea facilități în aceast sens. Cu toate acestea, pentru toți partenerii, chiar și pentru cei de pe piețele străine, o mare înlesnire este ocazia de a obține toate echipamentele necesare de la francizor. “Calculatoarele au sosit cu toate programele necesare și pregătite, ceea ce ne-a fost de mare ajutor. În afară de programele pentru predare, am primit software CRM construit special pentru a acoperi întregul proces de administrare a școlii și a afacerii, astfel încât totul să fie mai eficient și mai ușor”, spune Iza.

Am investit puțin mai mult în marketing. Din moment ce aveam deja experiență în marketing și vânzări, știam cât de mult înseamnă promovarea și ce aduce aceasta. Că am procedat corect, s-a văzut la primele înscrieri”, spune ea.

Iza se bucur[ să vadă cât de mulți copii și tineri sunt interesați să dobândească abilități de programare. Școlile Coding Gigant au, de asemenea, caracteristica de a monitoriza constant piața tehnologiei informației, de a vedea ceea ce este necesar, ce este actual pentru a ajunsta cursurile. Acesta este motivul pentru care au un număr mare de cursanți care, după cursurile de bază, se înscriu la cele avansate.

Programarea este o abilitate a viitorului, iar copiilor le place să învețe așa ceva. Decizia cu privire la înscriere ar trebui, mai presus de toate, să fie luată de copil. Dacă un părinte înscrie un copil împotriva dorinței și intereselor sale, aventura cu programarea nu va dura mult. În școala noastră, cursurile durează 90 de minute, grupurile au de la opt la 12 elevi. În ceea ce privește lectorii, i-am căutat noi înșine. Soțul meu are mulți ani de experiență în angajarea lucrătorilor, așa că am putut să alegem singuri lectori calificați. Am reușit să formăm o echipă foarte bună. În prezent, avem șase lectori în ambele școli. Mai presus de toate, sunt oameni care doresc să împărtășească cunoștințele lor cu alții”, adaugă Iza Poradovska.

Ea mai spune că nu se teme de concurența de pe piață, deoarece este convinsă de calitatea cursurilor oferite. “În scurt timp, am deschis două școli pentru că am crezut cu adevărat în concept. Cu toate acestea, am fost, de asemenea, conștienți că trebuie să extindem domeniul de activitate, deoarece nu dorim ca școlile de programare să fie un loc de muncă suplimentar pentru noi, ci o afacere din care vom trăi frumos și decent”, subliniază Iza Poradovska.

În prezent, în Polonia, Coding Giants deține 60 de școli, iar alte 48 sunt ale francizaților. Pe lângă evoluțiile de pe piața internă, sistemul de franciză se concentrează și pe expansiunea internațională. Primele contracte de franciză master au fost deja semnate pentru piețele din Republica Cehă și Slovacia. De asemenea se caută parteneri de franciză în România și în alte țări central și est europene.

Pentru cei care vor să se alăture Coding Giants, mai multe detalii pot fi găsite în Catalogul de franciză postat pe portalul nostru.


Franciză în expansiune / În Polonia, Coding Giants deține 60 de școli, iar alte 48 sunt ale francizaților. Pe lângă evoluțiile de pe piața internă, acestea se concentrează și pe expansiunea internațională
Ștefan Pricop
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015