Învățare, divertisment și afaceri

Joaca, transformată în medodă de învățare / Conceptul educațional bazat pe învățarea prin joc este, pentru copii, cea mai eficientă formă de dobândire a cunoștințelor
Miercuri
16.12.2020
Franciza Edukido este un sistem în care de la idee la implementare durează doar câteva luni. Așa a procedat și polonezul Jacek Patro, care acum se ocupă, cu succes, de activitățile extrașcolare cu piese Lego
 

Beneficiind de o finanțare, Jacek a deschis o sucursală Edukido în Zamość și Biłgoraj. În același timp, fondurile obținute i-au permis să-și dezvolte propriile competențe pentru a se ocupa de acest program educațional original. De la Jacek Patro aflăm în ce constă și care sunt avantajele francizei.

În Edukido, cei mici să dobândesc cunoștințe și noi abilități, dar se acordă o mare atenție și distracției. De ce este atât de important să se țină cont, simultan, de ambele aspecte ?

Învățarea prin joc este cea mai eficientă formă de dobândire a cunoștințelor. În clasele noastre, copiii pot învăța lucruri interesante despre lume, pot dobândi abilități manuale și, în același timp, să își dezvolte gândirea creativă. Ceea ce ne distinge de celelalte sisteme este că toate activitățile se bazează pe piesele Lego, pe care copiii le iubesc.

Când instructorii le dau piesele, copiii strigă de bucurie. Pentru mulți dintre ei, credeeți, că aceasta a devenit, probabil, jucăria preferată a copilăriei ?

Începem procesul în mod tradițional - ca la clasele obișnuite - cu verificarea prezenței și prezentarea subiectului întâlnirii noastre. Discutăm tema pe care ne-am propus-o pentru ziua respectivă. De exemplu, ne punem problema de unde vin nori, câte anotimpuri sunt sau cum funcționează parcurile eolienne. Apoi discutăm subiectul cu copiii, extinzându-le cunoștințele.

În următoarea etapă, cei mici încep să utilizeze piesele Lego. Încet, încet începem să construim ceva despre ce am vorbit. Să spunem că am discutat despre energia regenerabilă. Ca urmare, construim mori de vânt, iar cei mici trebuie să poată sta pe platformele construite și să se poată roti cu ele.

Acesta este rolul instructorului, inclusiv al meu. Asta înseamnă că, pe lângă cunoștințe, copiii se pot bucura, la propriu, de ce au construit cu mâinile lor și acest sentiment este minunat. Așadar, la sfârșitul zilei, ei se pot juca folosind construcțiile materializate în clasă și se pot distra, întotdeauna, cu ceea ce au creat.

Aceasta înseamnă că, în timpul atelierelor, copiii își dezvoltă imaginația și, mai ales, învață ce este munca în grup. Cât de important este acest lucru în educația timpurie ?

Cursurile noastre sunt pregătite pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani. Organizăm cursuri în grădinițe și școli și chiar cu prilejul unor evenimente precum zilele de naștere. Programul pe care îl implementăm se bazează pe programa școlară, astfel încât orele noastre pot fi tratate ca o extensie a educației clasice, aducând, suplimentar, răspunsuri  la diferite întrebări pe care copiii și le pun. Evident, cooperarea de grup este un element important.

Filialele Edukido se găsesc deja în peste 60 de orașe din Polonia. De ce ați decis să deschideți una și în orașul dumneavoastră ?

În primul rând, pentru că m-am convins că programul este original. Distracția și activitățile cu  piese Lego face distinct Edukido de alte proiecte educaționale. Nu este robotică. Cu noi, copiii își construiesc fără să folosească instrucțiuni. În acest fel, le trezim curiozitatea. Cei mici își pun în practică imaginația spațială, rezolvă probleme și învață cum să lucreze în grup.

Astăzi, dețineți o filială în orașul dumneavoastră. În același timp, ați primit și titlul de instructor Edukido. Asta înseamnă că, deja, puteți să îi învățați pe copiii ce au de făcut ?

Am parcurs întregul proces de certificare ca instructor. În Edukido nu este posibil să predai copiilor fără certificare. Cursurile trebuie efectuate conform scenariilor noastre originale. Cursurile noastre sunt cursuri educaționale, de cea mai înaltă calitate.

Părinții ce spun ? Le place ideea unor astfel de activități pentru copiii lor ?

Copiii sunt foarte curioși să afle cât mai multe despre lume. În viața de zi cu zi, însă, nu li se oferă informațiile pe care le pot obține în timpul orelor Edukido. Părinții ne spun că, atunci când copiii lor se întorc de la cursurile noastre, le spun despre ce s-a întâmplat. De exemplu, întreabă: „Mamă, știi cum dorm liliecii?”, pentru ca apoi să povestească ce au aflat la ore. Acesta este genul de informații și cunoștințe pe care copiii le dobândesc de la noi. Ei îi informează apoi pe părinți despre ceea ce au învățat, cum ar fi că liliacul doarme vertical, suspendat.

Mi-a plăcut întotdeauna să construiesc, să mă joc cu piesele Lego și să citesc despre curiozitățile din lumea care ne înconjoară. Este o slujbă ideală pentru mine, combinând afacerile cu plăcerea, mai ales datorită faptului că pot împărtăși cunoștințele dobândite. Este atât de bine să faci ceva ce îți place !

Pregătirea noilor francizați este foarte importantă, din mai multe puncte de vedere. În acest fel, francizorii de la Edukido se asigură de calitatea prestației celor nou veniți în sistem. De exemplu, o astfel de instruire va avea loc în perioada 22-27 ianuarie 2021. Este o activitate extrem de importantă. Timp de trei zile, noii parteneri vor învăța cum să construiască diferite obiecte din piese Lego și cum să conducă cursurile. Apoi, în acest interval, ei vor urma cursuri de management – de formare în vânzări și marketing.

Mai multe informații despre cum puteți deveni parteneri ai Edukido puteți găsi în Catalogul de franciză postat pe portalul nostru.


Edukido, o franciză de succes / Noii francizați beneficiază de pregătire și de sprijin multiplu. Foarte important, ei pot deveni și instructori certificați
Ștefan Pricop
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015