Ştefania Filip: "Cel mai bun mod prin care ne promovăm afacerea este furnizarea de servicii de calitate. Copiii şi părinţii sunt multumiţi şi le vorbesc şi prietenilor despre Helen Doron."
Luni
30.07.2012
Ştefania Filip, Master Francizor Helen Doron Romania SE, conduce o afacere care oferă singurele cursuri de limba engleză pentru bebeluşi începând de la 3 luni.
 

Conceptul Helen Doron se bazează pe o metodă unică de predare a limbii engleze, similară cu cea a învăţării limbii materne. Metoda are la bază jocul şi interacţiunea dintre participanţi şi valorifică inteligenţa şi creativitatea copiilor. Ştefania Filip s-a hotărât să deschidă un centru Helen Doron în anul 2009, când a vrut să-şi înscrie băieţelul la cursuri de engleză. “Metoda de predare clasică nu dăduse roade aşa că eram în căutare de altceva. M-am informat şi am aflat de centrele Helen Doron unde limba engleză este învăţată prin joacă, printr-o metodă proprie de predare. De asemenea, am aflat că existau centre în zona Transilvaniei şi niciunul în Constanţa, unde locuiesc eu. Văzând că este nevoie de un astfel de loc în care copiii să înveţe engleza, am decis să deschid un centru educaţional în oraşul meu”.

Cum decurge o zi normală din viaţa ta?
Fiecare zi începe cu 1-2 ore dedicate copiilor mei. Mai întâi îmi duc fetiţa la grădiniţă apoi trec în revistă materiile zilei respective cu fiul meu, care este în clasa a 5-a. După ora 10 sunt la birou şi lucrez până la 7-8 seara. În prima parte a zilei mă ocup de partea administrativă a businessului, iar după-amiaza interacţionez direct cu părinţii şi copiii care vin la cursuri în centrul educaţional din Constanţa. Cel puţin o dată pe lună petrec 1-2 zile în Bucureşti, împreună cu francizaţii de acolo. Seara o dedic tot copiilor mei şi, mai nou, puiului de Golden Retriever pe care l-a adoptat familia mea foarte recent.

Ce investiţie este necesară pentru deschiderea unei francize/master francize Helen Doron?
Pentru o simplă franciză, care permite deschiderea unui singur centru, costurile sunt cuprinse între 10.000 şi 15.000 euro. Acestea includ taxa de franciză şi investiţia pentru începerea activităţii. Francizei Helen Doron i se acordă asistenţă în realizarea business planului, materiale de lucru şi training pentru profesori. Pe de altă parte, pentru o master franciză Helen Doron taxa este de minimum 20.000 de euro, la care se adaugă investiţia iniţială, care depinde de zona pe care o va acoperi şi de planul său de afaceri.

Care sunt calităţile pe care trebuie să le deţină o persoană interesată să deschidă o franciză/master franciză Helen Doron?
Viitorul francizat, fie că el aplica pentru o Master Franciză sau pentru o Franciză simplă, este o persoană cu experienţă în afaceri, are cunoştinte de marketing şi se pricepe la oameni. De asemenea, are o pasiune pentru educaţie, dar nu este obligatoriu să fi lucrat în domeniu. Şi bineînţeles, trebuie să aibă resursele financiare necesare pentru achiziţionarea francizei şi investiţia iniţială. Atât cei care sunt interesaţi de cele două Master Francize încă disponibile pentru Moldova şi Oltenia, cât şi cei care sunt interesaţi să deschidă centre educationale în zonele deja francizate pot trimite o cerere pe www.helendoron.com, în urma căreia vor fi evaluaţi şi în cazul optimist se lucrează împreună la redactarea unui plan de afaceri.

Ce le recomanzi antreprenorilor interesaţi să cumpere o franciză Helen Doron?
Foarte important pentru un antreprenor interesat de afacerea Helen Doron este să îşi adapteze planul de business la zona în care va fi deschisă franciza sau Master Franciza. Dacă planul de afaceri este stabilit ăn urma unei analize complete, atunci şansele de reuşită cresc considerabil.

(Elena Cărăuşu)
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015