Coders Lab, dincolo de pandemie

Grzegorz Morawski, director de franciză al școlii IT Coders Lab / A trebuit să ne adaptăm în 48 de ore, deoarece aveam cursuri care se desfășurau când pandemia a blocat totul
Joi
15.07.2021
Centrele Coders Lab au învins pandemia într-o manieră inedită, spune Grzegorz Morawski, directorul de franciză a acestei școli IT cu acoperire internațională.
 

Pandemia Covid -19 a pus o presiune pe multe industrii, dar industria educației IT nu este una obișnuită. Coders Lab este un lanț internațional de noi școli de tehnologie informațională educațională, fondat în 2013 în Polonia. Compania are un portofoliu extins și a transformat deja peste 6500 de cariere prin educație inovatoare în cele mai solicitate competențe IT de astăzi. Dacă este ceva cert în situația actuală, este că viitorul aparține online. Am vorbit cu directorul de franciză al Coders Lab, Grzegorz Morawski, despre ce crede el despre această industrie și despre modul în care Coders Lab a trecut de provocările cu care s-a confruntat în timpul pandemiei.

Cum a afectat pandemia industria educației și Coders Lab?

Sectorul nostru special din industria educației IT nu a fost cu adevărat afectat de pandemie. Acest lucru se datorează faptului că centrele noastre sunt oarecum dovezi că există zone neafectate de pandemie Când blocajul a apărut, a lovit multe industrii, dar s-a dovedit că afacerea noastră este una sigură. Oamenii își pierdeau locurile de muncă din industria ospitalității, dar și din altele. Când a venit vorba despre cea IT și de programatori, nu a existat același tip de presiune. Sectorul a mers mai departe, dovedind că este o piață a muncii sigură.

Atuul nostru este că am oferit o soluție pentru tineri sau pentru persoanele care erau în căutarea unui loc de muncă sau cărora postul ocupat le era în pericol. Atunci am spus tuturor: „Dacă ți-ai pierdut slujba sau dacă întâmpini dificultăți în găsirea unui loc de muncă în sectoare tradiționale - restaurante, construcții etc. - aceasta este șansa ta de a urma un curs scurt dar eficientDupă cursul nostru, plecați cu abilități și un portofoliu care vă va permite să căutați cu succes un nou loc de muncă în industria IT”. De asemenea, am folosit intens această ofertă pentru consolidarea marketingului.

Am simțit o ușoară scădere a numărului de persoane pe care le-am pregătit, dar rezultatul final a fost chiar comparabil cu cel al anului precedent. Totuși, nu am apucat să creștem atât cât am sperat. Dar am reușit să dezvoltăm câteva produse noi, de exemplu, un curs Python Data Analyst și unul Docker. Am ajuns și pe noi piețe externe, inclusiv Austria, Spania sau Republica Cehă”, a adăugat Grzegorz Morawski.

El spune că educația IT este indispensabilă și crede că mulți oameni au realizat deja necesitatea de a avea aceste abilități, indiferent dacă sunt programatori sau lucrează într-o industrie total diferită. Pur și simplu, este ceva de care avem nevoie. Dacă ești specialist în marketing sau jurnalist, chiar trebuie să ai niște abilități IT de bază, cum ar fi utilizarea HTML, etc. Toată lumea a realizat că educația IT este ceva ce va afecta serios piața muncii, a adăugat Morawski.

Ce provocări v-ați confruntat în ultimul an?

Cea mai semnificativă provocare pentru noi a fost încercarea de a transfera procesul nostru de învățare de la staționar la online. Țineam câteva cursuri online și înainte de apariția pandemiei, dar au reprezentat doar o mică parte din întreaga noastră structură. Studenții nu erau obișnuiți să învețe online înainte de pandemie. Apoi, dintr-o dată, a fost singura modalitate de a oferi acest tip de servicii. A trebuit să îmbunătățim metodele de predare a cursurilor online. Așadar, ne-am creat clasa virtuală și ne-am instruit profesorii cum să gestioneze instrumentele de la cursurile pe care le-am oferit. Am îmbunătățit ușor programa de învățământ, am adăugat câteva instrumente noi și am făcut un salt uriaș în ceea ce privește abilitățile noastre de învățare la distanță și livrarea cursului online”, a precizat Morawski.

Aceasta a fost o mare provocare, adaugă directorul. Mai ales că a trebuit să se adaptăm în 48 de ore, pentru că aveau cursuri în desfășurare când a intevenit blocajul. Au fost nevoiți să acționeze rapid. În decurs de doar două zile de muncă grea, managerii de proiect, echipa IT și departamentele educaționale au reușit să transfere procesul în online. Acesta nu mai ține de trecut. Este prezent și așa va rămâne.

Ce sprijin ați oferit francizaților dvs. în fața acestor noi provocări?

Suntem un brand cu experiență, dar încă învățăm când vine vorba de sprijinul francizei. Am început prin a împărtăși experiența noastră de învățare la distanță. Mai important, încercăm să le arătăm cum să acționeze în acest nou mediu virtual și cum să desfășoare achiziții și activități de marketing. Până acum, foloseam puternic acțiuni analogice, cum ar fi întâlnirile tradiționale și interacțiunea fizică cu potențialii clienți. Anul trecut s-a dovedit că ne putem muta prezența în online 100%, fără a fi nevoie de contact fizic, așa că am însușit aceste tehnici de marketing și îi învățăm pe francizați cum să le folosească. De fiecare dată când dezvoltăm noi abilități în vânzări și marketing, le împărtășim francizaților noștri”, a mai spus Grzegorz Morawski.

Cum vă schimbă situația actuală planurile de viitor?

Vedem că trebuie să fim extrem de apropiați de realitățile pieței. Trebuie să monitorizăm constant cererea de piață căutată de angajatori. Trebuie să știm ce tehnologii specifice și limbaj de codare așteaptă ei să cunoască noii angajați. Prin urmare, ajustăm ofertele noastre de afaceri pentru a satisface cerințele pieței. Excludem cursurile care sunt învechite și nu mai sunt utilizate în companii. Ne place să ținem pasul cu tendințele, așa că adăugăm Phyton pentru analizoarele de date și ne gândim la securitatea cibernetică”, a precizat acesta.

Morawski spune că echipa așteptă, cu nostalgie, să revină la cursurile în format fizic. Totodată, conducerea companiei este conștientă că multă lume preferă metoda de predare clasică, dar nu se va renunța la cea online. Diferența față de perioada anterioară este că, atunci când discută cu potențialii candidați francizați, sunt prezentate cele două opțiuni, care va trebui să coexiste, ceea ce înseamnă că trebuie dezvoltate instrumentele pentru a sprijini evoluția ambelor canale educaționale.

Business Card Coders Lab

Cost total configurat: Aproximativ. 50.000 €. Include branding, marketing inițial, salarii înainte de primele venituri obținute din vânzarea cursurilor și taxa inițială de franciză.

Taxă de franciză continuă.

Vânzări brute medii pe unitate: marjă brută de 60%.

Unități: Polonia (5), Austria (1), Spania (1), România (1), Republica Cehă (1), Indonezia (1).


Rezultatele absolvirii Coders Lab / 82% dintre absolvenți își găsesc locuri de muncă după ce au terminat cursurile

Subiecte populare in Forum

Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

3 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

3 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

3 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Musai sa lucrezi in domeniu educatiei si-ti recomanzi investitia,dar ca sa reinvestesti colaborezi si cu alte domenii...sanatate pentru cei cu probleme medicale

3 Declaratii
Final 26.01.2015
2plus2 adună francizaţi în Europa

Banii sunt problema...Degeaba esti as in matematica daca toate concursurile costa bani...

3 Declaratii
Final 28.12.2014
2plus2 adună francizaţi în Europa

Avem olimpici si fara o pregatire speciala daca toti s-ar putea bucura de o astfel de optiune atunci i-am lasa pe toti ceilalti mult in urma si optiunile ar fi altele decat...

3 Declaratii
Final 17.12.2014