Descoperirea abilităților pentru un viitor mai bun

Kenan Begić, coproprietar al SolutionLAB
Kenan Begić, coproprietar al SolutionLAB / Când se familiarizează cu conceptul și înțeleg importanța Verbatoriei, cei interesați de franciză decid foarte repede să înceapă o afacere
Luni
13.03.2023
Descoperirea abilităților pentru un viitor mai bun al copilului este dorința fiecărui părinte. Centrele Verbatoria, prin franciza care funcționează în peste 20 de țări, face tocmai acest lucru.
 

Deținătorul francizei vrea să extindă rețeaua în mai multe țări, printre care și România, punând la dispoziția partenerilor un concept eficient de testare neurometrică și analiză a talentelor înnăscute.

Ideea pleacă de la realitatea că toți părinții sunt interesați de viitorul copiilor lor. Pe lângă asigurarea sănătății, educației și dezvoltării armonioase a acestora, cu siguranță părinții se gândesc, deseori, ce profesie ar putea avea cei mici într-o bună  zi. Alegerea unei profesii poate depinde, în mare măsură, de o îndrumare adecvată. Dacă un copil, la o vârstă fragedă, începe să devină conștient de „punctele sale tari”, adică de talentele și potențialul înnăscut, va intuit spre ce direcție ar trebui să își direcționeze forțele, astfel încât să aibă o carieră de succes și un drum mai ușor în viață.

Verbatoria este un sistem internațional care oferă un serviciu de testare neurometrică și de evaluare a talentelor înnăscute ale unui individ pe baza neurofeedback-ului. Conceptul a apărut prin eforturile comune ale dezvoltatorilor și psihologilor, totul pentru ca rezultatele măsurării coeficientului talentului să fie cât mai precise, obiective și relevante.

Verbatoria a dezvoltat un protocol pentru determinarea celor cinci talente înnăscute ale unui individ în domeniile matematicii, muzicii, creativității, limbajului și sportului. În plus, trei categorii - care sunt foarte importante în luarea deciziilor - sunt „măsurate” în procesul de testare: conștientizarea de sine, rezistența la stres și apetitul la risc, precum și alte două categorii care determină nivelul de inteligență emoțională (empatie) și stimă de sine, adică încrederea în sine.

Cheia pentru Verbatoria este ca fiecare individ să-și recunoască punctele forte și punctele slabe, să vadă la ce nivel se află acum și în ce direcție ar putea progresa”, a declarat Kenan Begić, coproprietar al SolutionLAB, compania responsabilă de dezvoltarea rețelei de franciză a Verbatoria în Europa Centrală și de Sud-Est.

Cum se face testarea

Procesul de testare în sine este foarte simplu. Se realizează într-o atmosferă relaxată, mai puțin formală – pentru că respondentul, de fapt, nu ar trebui să aibă impresia că este interogat. Expertul Verbatoria pune între 20 și 25 de întrebări, dar accentul nu se pune atât pe răspunsuri, cât pe procesul de gândire în sine - neurofeedback.

Cu ajutorul unui dispozitiv special EG (Brain Computer Interface), șapte zone cognitive sunt înregistrate pe partea frontală a craniului, unde semnalele impulsurilor creierului sunt cele mai puternice. Examinatorul pune diferite seturi de întrebări într-un mod țintit, deoarece fiecare dintre ele ar trebui să „provoce” unul dintre centre și să trezească un număr mare de neurocorelații. Aproximativ 15.000 de neurocorelații sunt înregistrate într-o singură secundă.

Impulsurile sunt apoi trimise către serverul Verbateria, unde sunt procesate și decodate folosind un algoritm. Un raport este primit în cinci până la 10 minute.

“Prin concentrarea pe înregistrarea neurofeedback-ului, mai mult decât pe răspunsuri, obținem rezultate mult mai obiective. Respondentul poate fi capabil să spună ce vrea examinatorul să audă, în timp ce nu există „înșelăciune” atunci când gândește. Obiectivitatea testului este întărită prin utilizarea unei tehnologii sofisticate, deoarece rezultatul nu se bazează pe evaluarea subiectivă a examinatorului, ci pe algoritmul și tehnologia care face evaluarea”, a  explicat Begić.

După primirea raportului, expertul Verbatoria parcurge rezultatele și interpretează datele, explicând item cu item. Procesul complet de testare și interpretare durează 60 de minute.

Acces prin franciză

Franciza acestui sistem este disponibilă pentru toate țările din regiunea adriatică, Albania, Ungaria, Polonia, România, Cehia, Slovacia și pe piața germană.

Cei interesați de franciză pot alege între două opțiuni: master franciză și franciză single unit.

Unitatea de franciză acoperă drepturile de deschidere a unui singur centru și poate fi dată pentru teritoriul unui oraș, municipiu sau pentru orice zonă care are aproximativ 250.000 de locuitori.

Pe de altă parte, master franciza presupune ca partenerul să se ocupe de dezvoltarea pe întreg teritoriul țării, ceea ce înseamnă că are posibilitatea de a deschide el însuși centre, dar și de a extinde rețeaua. Această opțiune există pentru toate țările menționate, cu excepția Macedoniei de Nord și a Slovaciei, unde există deja master francizați.

În prezent, centrele Verbatoria funcționează la Saraievo (Bosnia și Herțegovina), Belgrad (Serbia), Skopje (Macedonia de Nord) și Bratislava (Slovacia).

Oportunitate de afaceri

Când se familiarizează cu conceptul și înțeleg importanța Verbatoriei, cei interesați de franciză decid foarte repede să înceapă o afacere”, apreciază Begić.

Pe lângă faptul că văd o bună oportunitate de afaceri în acest concept, potențialii francizați sunt atrași și de faptul că nu li se cere să aibă vreo experiență profesională specifică. De fapt, francizorii pot fi specialiști în domeniul psihologiei sau pedagogiei, dar și investitori care ar avea, pur și simplu, sarcina de a angaja personal profesionist.

Fiind o franciză bine organizată și nu foarte solicitantă, durează mai puțin de o săptămână pentru a deschide un centru. Adică două zile de pregătire și trei zile pentru traducerea materialului în limba maternă. Pentru că deja sunt traduse materialele în 15 limbi, s-ar putea să  nu mai fie nevoie de cele trei zile.

În plus, francizatul ar trebui să pună la dispoziție un spațiu de aproximativ 15-20 de metri pătrați și echipamente care să includă o masă, patru scaune, laptop și imprimantă.

Câți bani va trebui să investească pentru a începe o afacere va depinde, în principal, de tipul de franciză pe care francizatul decide să o ia. Prețul master francizei se stabilește prin acord, în funcție de teritoriu. Prețul francizei cu o singură unitate este unic și se ridică la 4.990 de euro.

Prin achiziționarea licenței, care este pe viață, francizatul obține echipamentul special Verbatoria, acces la un server pentru trei persoane, care efectuează teste, precum și pregătire pentru examinatori. “

Francizatul va mai trebui să plătească, pentru numărul de rapoarte trimise, o taxă de 249 euro pe lună. În primele câteva luni, francizații vor primi o reducere de 50% la taxa obișnuită. “

Investiția inițială ar trebui să includă și costurile de mobilare a spațiului, dar acea sumă nu va depăși 2.500 de euro.

Când deschide centrul și începe testarea, francizatul va stabili prețul serviciului, în funcție de condițiile pieței locale. Același lucru este valabil și pentru promoții și reduceri. Singura recomandare este ca prețul serviciului să fie unic la nivelul întregii țări.

Promovarea conceptului

Pentru orice afacere bazată pe servicii – și mai ales pentru un serviciu specific care nu este larg răspândit – una dintre sarcinile cheie este atragerea clienților. Ce strategii folosește Verbatoria pentru a ajunge la copiii și părinții interesați de testare? Oferă francizorul și partenerilor săi know-how în această problemă?

Există patru moduri prin care Verbatoria ajunge la clienți și își extinde fluxurile de venituri. Prima este publicitatea obișnuită, iar cele două aspecte principale ale noastre sunt marketingul digital și rețelele sociale. În plus, radioul s-a dovedit a fi un mediu extrem de potrivit pentru promovare și, în general, pentru a aduce povestea noastră mai aproape de o bază mai largă de potențiali clienți, adaugă Begić.

Un alt segment foarte important este cooperarea cu școlile publice și private. “Aceasta este o situație câștigătoare: școlile își îmbogățesc oferta, iar Verbatoria ajunge la un număr mai mare de elevi și părinți, care pot răspândi în continuare povestea conceptului nostru”, precizează Begić.

De asemenea, francizații au găsit un mare potențial în comunicarea cu companiile. În acest caz, companiile ar putea oferi serviciul de testare și să-l folosească ca serviciu suplimentar atunci când angajează oameni noi sau determină așa-numitul AND al companiei.

A patra opțiune de venituri suplimentare pe care viitorii parteneri ar putea conta este cooperarea cu administrația publică locală, municipiu sau oraș. Esența cooperării este că autoritățile locale finanțează un anumit număr de teste ale copiilor de școală, pentru a le monitoriza progresul și nivelul de fericire în timpul educației. “Considerăm că, într-un context mai larg, acesta ar fi un instrument suplimentar foarte bun, dar simplu, de profilare a talentelor și abilităților elevilor și a direcției ulterioare a acestora. Nu trebuie să subliniez câte „perle ascunse” și surprize plăcute în rândul copiilor s-ar găsi cu acea ocazie”, a precizat coproprietarul SolutionLAB.


Ștefan Pricop
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Afacere din propria locuinţă

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

4 Declaratii
Final 08.01.2023
Când matematica nu e Bau-Bau

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Când matematica nu e Bau-Bau

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Femeile conduc francizele educaţionale

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

4 Declaratii
Final 08.01.2023
Femeile conduc francizele educaţionale

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

4 Declaratii
Final 08.01.2023
România, în Topul Mondial al Educației. Un privilegiu?

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

6 Declaratii
Final 08.01.2023
Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

4 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

4 Declaratii
Final 05.03.2015