În relațiile B2B este esențial ca serviciile tale să fie căutate

Relațiile de afaceri implică un echilibru onest între dorințele tale și cele ale celuilalt francizor
Relațiile de afaceri implică un echilibru onest între dorințele tale și cele ale celuilalt francizor / Brandingul strategic în B2B înseamnă să creezi o punte solidă între ceea ce oferi și nevoile reale ale celor cu care dorești să colaborezi, asigurând astfel o creștere sustenabilă a companiei tale.
Joi
03.07.2025
Colaborarea B2B cu unul sau mai mulți alți francizori se concentrează, de multe ori, exclusive pe intenția de vânzare, mulți antreprenori uitând că esențială este construirea unui brand puternic, prin stimularea cererii exprimată într-o comunitate adecvată, care aduce venituri, inclusiv recurente.
 

Colaborarea între francizori, care are ca scop beneficiul reciproc și crearea de sinergii, poate îmbrăca mai  multe forme, cum ar fi acțiuni comune de marketing, oferte promoționale combinate sau chiar partajarea unor costuri sau operațiuni. Aceștia pot învăța unii de la alții, împărtășind bune practice, strategii și experiențe.

De la ,,Cine suntem?”, la ,,De ce ar avea nevoie celălalt de noi?”

Confundăm adesea prezentarea companiei cu comunicarea valorii noastre reale în relația cu alți francizori. Această lipsă de concentrare pe beneficiul potențialului partener, cu care dorești să ai afaceri, face ca mesajul nostru să fie aproape irelevant. Nu te mai concentra doar pe caracteristici, ci pe soluțiile pe care le oferi. Demonstrează-i cum viața sau afacerea lor se îmbunătățește datorită ție. Un mesaj clar și orientat spre partenerul de business atrage atenția potrivită. Ca să exemplificăm, gândește-te la un furnizor de software care nu doar listează funcții, ci explică cum software-ul lui reduce timpul alocat sarcinilor repetitive, eliberând echipele să se concentreze pe inovație. Acest focus pe impact contează enorm. Așadar, înțelegerea cât mai bună a celui cu care dorești să lucrezi este primul pas spre un branding eficient.

Nu doar să vinzi, ci să și construiești o comunitate!

De multe ori, ca francizori, vedem relaționarea cu antreprenorii cu ale căror firme dorim să colaborăm ca pe simple tranzacții care trebuie să fie în avantajul nostru. Această mentalitate duce, cu siguranță, la pierderea oportunității de loializare și de advocacy.

Așadar, creează spații de dialog și interacțiune!

Oferă valoare constantă prin conținut relevant și expertiză!

Încurajează feedback-ul și implică-i pe ceilalți francizori în dezvoltarea soluțiilor tale!

O comunitate implicată devine cel mai puternic instrument de marketing.

De exemplu, HubSpot ( unul dintre marii dezvoltatori și distribuitori americanib de produse software pentru inbound marketing, vânzări și servicii pentru clienți), a construit o comunitate masivă în jurul marketingului și vânzărilor, oferind resurse gratuite și instrumente valoroase. Cei  cu care face afaceri nu cumpără doar software, ci devin parte dintr-o rețea de profesioniști.

Acest sentiment de apartenență crește loialitatea și recomandările.

Transformarea partenerilor de afaceri în ambasadori este o strategie de branding inteligentă.

Cheia constă în coerență

Deseori, ne blocăm în detalii minore, amânând lansarea unui mesaj coerent. Această indecizie ne face, cu siguranță, să fim oarecum invizibili în relația cu ceilalți. Ca antreprenor, definește-ți clar mesajele cheie ale brandului tău. Și apoi asigură-te că aceste mesaje sunt consistente și convergente pe toate canalele. Acționează și ajustează pe parcurs, în loc să cauți perfecțiunea, pe care nu o s-o atingi niciodată.

Nu uita niciun moment că un mesaj consecvent construiește încredere și recunoaștere.

Un exemplu simplu este o companie de consultanță care își menține un ton profesional atât în postările de pe LinkedIn, cât și în prezentările către potențialii colaboratori și în interacțiunile unu-la-unu. Această coerență transmite celuilalt profesionalism și fiabilitate. În consecință, autenticitatea și consecvența sunt mai valoroase decât o perfecțiune inaccesibilă, pe care te tot străduiești să o obții, consumând resurse serioase.

Brandingul strategic în B2B înseamnă să creezi o punte solidă între ceea ce oferi și nevoile reale ale celorlalți, asigurând astfel o relaționare constructivă și o creștere sustenabilă a companiei tale.

În concluzie, colaborarea între francizori poate fi o strategie eficientă pentru creșterea afacerilor, reducerea costurilor și extinderea pe noi piețe. Cu toate acestea, este important ca francizele să acorde atenție compatibilității, transparenței și managementului eficient pentru a asigura succesul conlucrării.

Pentru a primi noi informații naționale și internaționale despre sistemele de franciză, intrați  pe portalul Franchising.info.ro și  abonați-vă gratuit la Newsletter-ul nostru.


Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Idei de afaceri în oraşe mici

Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...

2 Declaratii
Final 20.02.2015
Idei de afaceri în oraşe mici

Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici

2 Declaratii
Final 20.02.2015
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii

Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...

1 Declaratii
Final 09.02.2015
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor

Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))

2 Declaratii
Final 25.01.2015
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor

Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare

2 Declaratii
Final 16.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce

3 Declaratii
Final 13.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Cei din urma vor fi cei dintai....

3 Declaratii
Final 12.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start

3 Declaratii
Final 12.01.2015