Polish Franchise Expo 2012

În cadrul târgurilor de franciză poţi întâlni francizori care doresc să-ţi împărtăşească experienţa şi care te pot ajuta să înţelegi importanţa unui concept unic într-o afacere.
Vineri
17.08.2012
Târgul de franciză va avea loc în perioada 18-20 octombrie la Palatul Culturii și Științei din Varșovia.
 

Polish Franchise Expo 2012 este un eveniment organizat de PROFIT system, companie de consultanță în franciză lider pe piața poloneză, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Organizația Poloneză de Franciză și Agenția Poloneză pentru Dezvoltarea Întreprinderilor.”Expozițiile de francize îți oferă posibilitatea să întâlnești o mulțime de francizori. Antreprenorii sunt scutiţi de drumurile de la un director de companie la altul. În acest fel, ei economisesc timp și bani.”, spune Monika Dabrowska, președintele Organizației Poloneze de Franciză.

Scopul principal al evenimentului este să adune în acelaşi loc toate părţile implicate în afacerile în franciză: companii, potenţiali francizaţi şi investitori. Expoziția reunește francizori din diverse domenii: gastronomie, cosmetică, educație, sănătate, finanțe, Fast Moving Consumer Goods (FMCG) etc. Carrefour, McDonald’s, Intermarché, Bricomarché, Yogen Früz şi Paris Smile se numără printre companiile care vor participa în acest an la Polish Franchise Expo însă lista expozanţilor este încă deschisă.

Francizorii trebuie să joace un rol activ în vânzarea licenţelor de franciză. Târgul le oferă acestora o modalitate facilă prin care pot prezenta potenţialilor francizaţi conceptul afacerii pe care o conduc. În paralel cu expoziţia de franciză se va desfăşura un Forum Educaţional în cadrul căruia experţi din domeniul francizelor şi ai analizei financiare le vor dezvălui potenţialilor francizaţi cum pot alege cele mai bune licenţe de franciză şi cum pot evita cele mai frecvente greşeli în afaceri.

Târgul de franciză – Polish Franchise Expo se desfăşoară anual şi strânge mii de vizitatori. Anul trecut, 65 de expozanţi au participat la acest eveniment care a adunat peste 6.000 de vizitatori. În acest an, organizatorii estimează un număr de 100 de expozanţi şi peste 7.000 de vizitatori. Persoanele interesate pot vizita târgul după următorul program: joi, 18 octombrie: 10:00– 17:00; vineri, 19 octombrie: 10:00- 17:00; sâmbătă, 20 octombrie: 10:00-15:00. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Târgurile de franciză din România

International Franchise and Branding Exhibition (IFBE), cel mai recent târg de franciză din România, s-a desfăşurat în perioada 17-18 mai 2012, la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul, care a reunit peste 1.000 de vizitatori, a fost organizat de Asociația Română de Franciză (ARF), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Cele mai căutate francize de la IFBE au fost cele cu preţul mai mic de 10.000 de euro.

(Elena Cărăuşu)
Elena Cărăușu
ziarist