Ikea investește în hoteluri

Suedezii de la Ikea iau în calcul și eventuale investiții în complexuri studențești.
Joi
23.08.2012
Gigantul suedez intenționează să deschidă peste 100 de hoteluri.
 

Conducerea producătorului de mobilă va anunța în câteva săptămâni unde va deschide primul hotel, momentan aflându-se în faza în care caută terenurile. Ziarul suedez Svenska Dagbladet scrie că Ikea plănuiește să deschidă din 2013 cel puțin 100 de hoteluri în Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie și Țările Baltice. Acestea nu vor fi mobilate de Ikea și nu vor purta numele companiei.

Hotelurile vor fi administrate de grupuri specializate care le vor primi ”la cheie” de la Inter Ikea, o filială a gigantului suedez. Pentru ridicarea acestora, Ikea caută terenuri în zone centrale, fără construcții sau cu clădiri demolabile, cu o suprafață de peste 2.500 de metri pătrați.

Suedezii plănuiesc să dezvolte și cartiere rezidențiale și clădiri de birouri. Aceștia iau în calcul și eventuale investiții în locuințe pentru studenți. Complexurile studențești vor avea 500-700 de camere cu o suprafață de 17,5 metri pătrați și vor fi dispuse în mai multe clădiri.

Marca Ikea a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia. Compania deţine în România un singur magazin, deschis în 2007 în zona Băneasa din Bucureşti. Până în martie 2010, unitatea a fost operată în sistem de franciză de firma Moaro Trading, ulterior devenind parte a grupului suedez.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist