Carrefour deschide un supermarket la Focșani

Produsele fabricate în țara noastră sunt semnalizate pe rafturile magazinelor Carrefour cu drapelul României.
Joi
30.08.2012
Rețeaua de supermarketuri a retailerului a ajuns la 58 de unități.
 

Retailerul francez Carrefour deschide astăzi un supermarket la Focșani, în cadrul complexului Hala Moldovei, una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului. Carrefour mai deține în Focșani și un hipermarket, deschis în anul 2008. Noul magazin are o suprafață totală de aproximativ 800 de metri pătrați și oferă aproximativ 6.000 de produse alimentare și nealimentare, dintre care 1.000 de articole marca proprie Carrefour. Noul supermarket a generat 62 de locuri de muncă.

Carrefour se clasează pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari retaileri din România. În ultimii ani, grupul francez s-a axat pe deschiderea de supermarketuri și de magazine de proximitate, lansate prin franciza Carrefour Express.

Pe 28 august, retailerul francez a anunțat că va retrage din Singapore, urmând ca până la sfârșitul anului să vândă cele două magazine pe care le deține în centrul financiar asiatic. În luna iunie a acestui an, retailerul a ieșit și de pe piața din Grecia, participația grupului la joint-venture-ul Carrefour Marinopoulos fiind preluată de partenerii eleni.

Agenția de presă Reuters a reluat recent subiectul unei posibile ieșiri a retailerului de pe o serie de piețe, printre care și România.

Grupul Carrefour deține peste 15.500 de magazine în 32 de țări și numără peste 475.000 de angajați. În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri, 58 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe