Venituri în creștere pentru Auchan

Foto: hipermarketul Auchan din cartierul Titan, București, primul hipermarket Auchan din România.
Joi
06.09.2012
Veniturile grupului francez au crescut în primul semestru al anului 2012.
 

Francezii de la Auchan au raportat venituri în valoare de 22,38 miliarde de euro pentru primul semestru al anului anului 2012, în creștere cu 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Majorarea a fost influențată de expansiunea retailerului și de vânzările like-for-like (partea din vânzările survenite din activități comparabile cu activitățile din anul precedent).

Veniturile consolidate înregistrate de divizia de hipermarketuri au înregistrat în primul semestru al anului 2012 o valoare de 17,7 miliarde de euro, în creștere cu 5,3% față de primul semestru al anului 2011.

Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, prezentă în 12 țări, prin cele patru divizii ale sale: hypermarketuri, supermarketuri, centrele comerciale Immochan și banca Accord. La sfarșitul primelor 6 luni ale acestui an, Auchan deținea la nivel mondial 636 hipermarketuri.

Auchan în România
Primul hipermarket Auchan din România a fost deschis pe 7 noiembrie 2006, în cartierul Titan din București. Pe 31 mai, retailerul francez a inaugurat al zecelea hypermarket din țară și primul Auchan City, în centrul comercial Palas din Iași. Auchan City este un nou concept de hypermarket de 5.000 de metri pătrați, predominant alimentar.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist