În anul 2012, 70 de brand-uri noi s-au alăturat rețelelor de franciză din Portugalia.

În imagine Castelul São Jorge din Lisabona

Vineri
11.01.2013
Sunt numeroase motive pentru care vei vrea să te alături rețelelor de franciză de pe piața portugheză.
 

Cu o populație de circa 10 milioane de locuitori, piața portugheză este mică în comparație cu cea din alte țări europene, însă oferă o multitudine de oportunități de extindere prin franciză. Câteva motive? Peste 250 de milioane de oameni din întreaga lume vorbesc limba portugheză, iar experiența ultimului deceniu arată că portughezii sunt foarte receptivi la idei noi. Mai mult decât atât, dacă ai o rețea de succes în Portugalia, te poți extinde ușor pe piața spaniolă.

În țările din Europa de Sud numărul afacerilor în franciză s-a dublat în ultimii zece ani. În această regiune avem în prezent peste 600 de rețele de franciză, 60% dintre acestea fiind brand-uri portugheze, 13% spaniole, 7% americane, 4% franceze, 3% italiene, 3% britanice, 2% braziliene. Un procent de 8% aparține altor țări care s-au alăturat rețelelor de franciză. Unele companii internaționale din Spania, Brazilia, Angola și Mozambic au ales să-și testeze produsele mai întâi pe piața portugheză.

Cei mai mulți francizați care operează pe piața portugheză sunt în cele mai cunoscute orașe din Portugalia: Lisabona, Porto, Setubal, Aveiro și Braga. În acest fel, master francizorii pot controla cu ușurință toate costurile pe care le implică rețelele de franciză.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe