Industria francizei- creșteri peste medie în 2013

Sectorul imobiliar este unul dintre domeniile care va înregistra creșteri în anul 2013.
Luni
14.01.2013
În acest an, performanțele industriei de franciză din Statele Unite vor depăși așteptările analiștilor.
 

Asociația Internațională de franciză a publicat în luna decembrie ”Franchise Business Economic Outlook for 2013”, un raport realizat de IHS Global Insight care face previziuni pentru zece sectoare din domeniul francizei, în funcție de numărul de unități ale rețelelor de franciză, de numărul de angajați ale acestora și de producție.

Per ansamblu, analiza este asemănătoare cu cea realizată în anul 2012. Pentru toate cele zece sectoare analizate, specialiștii estimează creșteri de 1,4% pentru unitățile francizate (față de 1,5% în 2012) și de 2% pentru numărul de angajați (față de 2,1% în 2012).

În ceea ce privește producția, analiștii așteaptă o creștere de la 4,1% în 2012, la 4,9% în 2013. PIB-ul aferent sectorului de franciză din Statele Unite va crește până la 3,4%, echivalentul a 472 miliarde de dolari.

Industria de franciză din Statele Unite ale Americii reprezintă un pilon de bază al economiei, cele mai performante sectoare fiind, potrivit analiștilor, serviciile adresate sectorului business și imobiliarele.

Raportul complet, în limba engleză, poate fi vizulizat aici.

Sursa: International Franchise Association, Educational Foundation


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe