Poți vizualiza clasamentul întreg aici.
Vineri
01.02.2013
Prima poziție a clasamentului realizat de FranchiseDirect.com este ocupată de o franciză care a intrat anul trecut și pe piața din România.
 

Toate francizele prezente în top se axează în principal pe dezvoltarea rețelei la nivel internațional. Primele trei poziții sunt ocupate de cele mai cunoscute lanțuri de restaurante fast-food din lume. Pe primul loc se află Subway, următoarele două poziții fiind ocupate de McDonald's și KFC. Pentru realizarea topului au fost luați în considerare parametri ca numărul de parteneriate încheiate cu francizații, stabilitatea și dezvoltarea rețelei, numărul de ani de la înființarea francizei și expansiunea la nivel internațional.

Companiile aflate pe podium se dezvoltă prin franciză în țara noastră. Subway a intrat pe piața locală în aprilie 2012 și este în plin proces de expansiune. Lanțul de fast-food a deschis până în prezent 12 restaurante pe piața locală și plănuiește să ajungă la un număr de 40 de unități. Primul restaurant McDonald’s inaugurat în România este prima franciză clasică intrată pe teritoriul țării noastre, însă lanțul de restaurante a renunțat pentru moment la dezvoltarea francizei pe piața locală. Și KFC este operat în franciză pe piața locală, licența fiind deținută de compania US Food Network.

Alte companii prezente în clasamentul prezentat de FranchiseDirect.com, care se dezvoltă și pe piața din România sunt: Pizza Hut, Domino’s Pizza, Century 21, Yves Rocher, RE/Max.

Toate conceptele prezente în Top 100 francize s-au extins la nivel internațional și marea majoritate a acestora provin din Statele Unite ale Americii.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe