Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Primul magazin CCC din România a fost deschis pe 28 iunie 2012, în Galeriile Feeria din centrul comercial Băneasa Shopping City.
Vineri
22.02.2013
Retailerul polonez de încălţăminte CCC se extinde prin franciză în România, Rusia, Letonia şi Kazahstan.
 

Compania CCC este cel mai mare distribuitor şi producător de încălţăminte în Polonia, unde gestionează o reţea de peste 700 de magazine sub numele CCC, BOTI şi Quazi. În timp ce în Polonia compania a renunţat la extinderea în sistem de franciză, pe noile pieţe pe care a pătruns foloseşte intens acest mod de dezvoltare al afacerii.

„Strategia CCC a fost să devină o companie internaţională. Francizaţii din România, Rusia, Kazahstan şi Letonia au deschis deja un număr de 15 magazine”, a declarat Dariusz Milek.

Pentru intrarea pe noi pieţe, CCC caută parteneri în rândul companiilor mari, care cunosc piaţa şi au experienţă în domeniu. Ei vor avea responsabilitatea să creeze identitatea brand-ului şi în zonele în care CCC nu este deocamdată cunoscut.

CCC a deschis propriile unităţi în Cehia, Slovacia şi Ungaria. În aceste ţări, compania îşi propune să ajungă lider de piaţă până în anul 2015. CCC a încheiat contracte cu firme din Austria, Slovenia şi Croaţia, zone unde va deschide în acest an primele unităţi pilot.

Modelul polonez funcţionează

Dariusz Milek a înfiinţat CCC în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia. Franciza a fost un factor decisiv în procesul de dezvoltare naţională a brand-ului. La un moment dat, CCC avea un număr impresionant de francizaţi în Polonia. În prezent compania a renunţat la acest tip de expansiune pe piaţa poloneză. Dariusz Milek nu a renunţat însă în totalitate la franciza CCC. După ce şi-a îndeplinit rolul pe piaţa poloneză, unde este cel mai mare retailer de pantofi, Milek le încredinţează acest tip de afacere partenerilor din alte ţări.

În timp ce Darius pregătea expansiunea în Europa, compania înregistra creşteri ale veniturilor. În 2012, veniturile CCC s-au majorat cu 3,8%. Creşterea a fost însă mai mică comparativ cu cea înregistrată cu un an în urmă.

„Uneori nu ştii exact ce să crezi. Chiar dacă vânzările din magazine au crescut, am înregistrat un profit sub aşteptările noastre”, spune Dariusz Milek. „Suntem însă foarte mulţumiti de rezultatele centrelor din România, Slovacia şi Ungaria. În 2015, sperăm să ne dublăm veniturile, menţinând parametrii de profitabilitate ridicaţi”.

CCC a intrat pe piaţa locală pe 28 iunie 2012, când deschidea magazinul din Galeriile Feeria din centrul comercial Băneasa Shopping City din București. În prezent, brand-ul este prezent în alte patru locaţii din ţara noastră: centrul comercial Cora Bacău, Buzău Aurora Mall, Palas Mall Iaşi şi Galleria Mall Piatra Neamţ.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Primăvara asta se poartă formele!

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

3 Declaratii
Final 08.01.2023
Pas cu pas spre vestul Capitalei

Investiția în criptovalută oferă un venit foarte bun. Am propria experiență de a lucra cu diferite platforme de tranzacționare, însă instaforex review...

3 Declaratii
Final 09.01.2020
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Am cumparat si eu produce CCdar deocamdata sunt multumita.Cu schimbatul e mai greu , am patit-o si eu dar era alta firma...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Precis ati nimerit peste un lucrator dezinteresat,daca ar fi fost un  adevarat  comerciant incerca sa va ajute si cu un simplu telefon va rezolva problema ,dar la noi suntem...

3 Declaratii
Final 28.04.2015
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

In urma cu 4 zile am cumparat o pereche de pantofi pt un nepotel,de la magazinul ccc din Oradea.Din nefericire i am cumparat mai mari cu un nr ,am incercat sa i schimb la Cluj...

3 Declaratii
Final 07.04.2015
Vin englezii

Ii primim cu binecunoscuta ospitalitate romaneasca.Le amintim ca romanii care muncesc pentru ei au fost siliti de nevoi sa munceasca din greu  pentru ei si nu trebuie...

2 Declaratii
Final 15.03.2015
Vin englezii

Din informatiile mele stiu ca englezii sunt intai practici si apoi eleganti,la noi are prioritate partea financiara...

2 Declaratii
Final 13.03.2015
Românilor le plac brand-urile poloneze

Incaltamintea e la mare cautare iar cand mai sunt si reduceri ...nu te poti abtine..

3 Declaratii
Final 28.01.2015