Starbucks deţine opt cafenele în România: cinci în București : Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.
Joi
09.05.2013
Starbucks Marea Britanie s-a alăturat mişcării globale "caffe sospesso". În România, această iniţiativă a fost adoptată de Subway.
 

Originar din Napoli, Italia, conceptul "caffe sospeso" (suspended coffe - cafea în aşteptare) îi îndeamnă pe cei din jur la acţiuni caritabile. Un client lasă o cafea în aşteptare pentru o altă persoană care o consumă fără să plătească. Starbucks s-a alăturat acestei mişcări în aprilie 2013, pentru moment doar în Marea Britanie. Lanţul de cafenele a anunţat că banii colectaţi în cadrul programului vor fi donaţi organizaţiei caritabile Oasis.

La nivel internaţional, Starbucks operează peste 20.000 de cafenele în 61 de ţări. Conceptul a fost adus prin franciză pe piața românească de către compania grecească Marinopoulos, în anul 2007. Urmează să vedem dacă lanţul de cafenele va anunţa implementarea acestui program şi în ţara noastră.

La sărbătorirea unui an de prezenţă pe piaţa din România, lanţul de restaurante de tip fast-food Subway a anunţat că s-a alăturat mişcării globale "caffe sospeso". Încă nu ştim dacă acest concept va avea succes în ţara noastră, pentru că oricât de mare ar fi plăcerea de a lăsa o cafea pe bar pentru următorul client, românii se gândesc în primul rând la preţul pe care trebuie să-l plătească pentru aceasta.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/8/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015