O franciză din lumea ludică

Programul Ludikum funcționează pe trei nivele, fiecare cu șase module independente, cu tematici și jocuri diferite. Fiecare modul are câte cinci sesiuni, primele patru combinate cu transfer în practică, iar ultima după modelul unei lecții deschise. Fiecare sesiune are un plan scris și urmat de instructor, cu materiale auxiliare jocului și cu elemente de livrare moderne: warm up, lead in, lucru în perechi și grupe etc.
Joi
19.09.2013
Jocul poate fi unul dintre instrumentele cele mai importante de formare ale copiilor. Este principiul după care s-a ghidat și Ionuț Vasiloiu, Directorul Ludikum.
 

Prin joc am învățat să relaționăm și să fim mai aproape unii de ceilalți. Cele mai frumoase momente ale copilăriei sunt legate de zilele în care petreceam ore în șir în fața sau în spatele blocului, sau după caz la curte, jucând ”Șotron”, ”Țară, țară, vrem ostași”, ”Rațele și vânătorii”, ”Baba oarba”, ”Statuile”, ”De-a v-ați ascunselea”, ”Țările” și multe alte jocuri care nu implicau un monitor în fața ochilor și o conexiune la internet. Ionuț Vasiloiu este un antreprenor din Brașov care a dus lumea jocului la un alt nivel prin intermediul Ludikum, un program de educaţie complementară pentru preşcolari şi elevii din ciclu primar, bazat pe jocuri logice şi de gândire strategică.

”Probabil conceptul a fost dintotdeauna în România, multe grădinițe de stat folosind diverse jocuri de succes”, a declarat pentru Franchising.info.ro Ionuț Vasiloiu, Directorul Ludikum. ”Diferența intervine însă în câteva elemente cheie: frecvența utilizării, focusarea și planificarea acestui tip de învățare care folosește ca vehicul jocul, tipologia de jocuri- ele trebuie să fie grupate pe tipuri de abilități care se urmăresc a fi dezvoltate, producătorii de jocuri- în condițiile în care trebuie să asigure o anumită cantitate și calitate, să fie premiați la târguri de profil, instructorii care livrează acest program care este mai mult decât un joc ș.a.”

După cum era de așteptat, programul Ludikum a fost îndrăgit pe loc de copii. Nu același lucru s-a întâmplat însă și în cazul părinților. ”Mulți uită că jocul este singura formă reală de învățare a copiilor preșcolari/școlari mici, așteaptă ceva serios, formal și rezultate rapide. Într-un fel își reneagă propria copilărie”, explică Ionuț Vasiloiu.

În acest an a fost lansată și franciza Ludikum, însă conducătorii business-ului se concentrează în prezent pe alte modalități pentru creșterea afacerii. ”Am identificat trei direcții de dezvoltare, iar franciza este ultima dintre ele. Folosind doar parțial primele două direcții, am ajuns într-un an la peste 150 de copii înscriși”, spune Ionuț Vasiloiu. În 2013-2014 conceptul Ludikum va fi extins în alte trei orașe ale țării, programul fiind momentan disponibil doar în județul Brașov.

În România, piața francizelor educaționale este împărțită între concepte grupate în funcție de vârsta copiilor: Clever Children (6-13 ani), FasTracKids (6 luni- 8 ani), Helen Doron (3 luni – 18 ani). Mai multe detalii despre acestea găsești în articolele publicate în secțiunea Educație a portalului nostru.

(EC)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015