Binecunoscuta franciză Fornetti va participa la Franchise Expo în acest an. În Polonia, compania are peste 250 de francize în timp ce în țara noastră numărul acestora este mult mai extins: peste 600 de unități.
Miercuri
25.09.2013
Cea mai mare expoziție de franciză din Europa Centrală și de Est are loc în Varșovia. În acest an, evenimentul se va desfășura între 17-19 octombrie.
 

Dacă vrei să-ți deschizi o afacere ai două opțiuni: să pornești de la zero sau să preiei un concept care a fost deja testat. Cei care aleg cea de-a doua variantă sunt și cei care sunt în căutarea unei francize. Ei ar trebui să aibă ocazia să afle cât mai multe despre conceptele care operează în piața francizei. Cea mai bună soluție pentru aceștia este să participe la târgurile de franciză, unde cele mai bune sisteme își prezintă conceptele.

Cel mai mare târg de franciză din Europa Centrală și de Est va avea loc în Capitala Poloniei și va fi găzduit de Palatul Culturii și Științei. Potrivit datelor disponibile, Târgul de Franciză (Franchise Expo) din Varșovia va reuni peste 120 de expozanți și peste 7.000 de potențiali francizați și investitori. În acest an, evenimentul se va desfășura în perioada 17-19 octombrie, iar în centrul atenției vor fi francizele din Republica Cehă.

În cadrul unui târg de franciză vizitatorii au posibilitatea să contacteze direct francizorul și pot să compare business-urile prezentate pentru a putea face alegerea potrivită pentru ei. Expozanții târgului din Varșovia au remarcat de la an la an din ce în ce mai mulți vizitatori interesați de business-uri. În acest fel crește și renumele afacerilor care se dezvoltă în sistem de franciză.

”În perioadă Târgului de franciză din 2012 am întâlnit mult mai mulți antreprenori interesați de franciza hotelului nostru decât la expozițiile tradiționale. Vizitatorii au mai multe cunoștințe despre afacerile în franciză și le este mai ușor să accepte cumpărarea licenței”, spune Malgorzata Morek, cea care se ocupă de dezvoltare rețelei de franciză Orbis.

McDonald's, Subway, Fornetti sunt printre veteranii acestui eveniment, însă, în fiecare an, noi nume se alătură companiilor care participă regulat la Franchise Expo. Unele companii se axează pe vizitatorii din alte țări întrucât vor să-și extindă business-ul la nivel internațional.

În acest an organizatorii așteaptă peste 8.000 de vizitatori în cele trei zile. ”Acesta este singurul eveniment care reunește un număr atât de mare de francizori și potențiali francizați. Pentru aceștia am pregătit și o serie de cursuri și trainiguri”, spune Arkadiusz Slodkowski, Director PROFIT system.

Târgul de Franciză din Polonia este o oportunitate excelentă pentru a atrage noi parteneri pentru sau pentru a găsi conceptul pe care vrei să-l dezvolți. Mai multe detalii găsești aici: Franchiseexpo.pl.


Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe