Vineri
01.11.2013
Slovacia se alătură țărilor în care PROFIT system își oferă serviciile prin intermediul unui portal dedicat antreprenorilor, specializat în domeniul francizei.
 

În ultimii ani, piața de franciză din Slovacia a înregistrat o creștere rapidă. Multe concepte din Republica Cehă au trecut treptat granița la vecinii slovaci. Dezvoltarea francizelor în regiune va fi administrată de compania de consultanță PROFIT system care își oferă acum serviciile și antreprenorilor din Slovacia prin intermediul portalului Franchising.sk.

Slovacia devine astfel cea de-a noua țară în care PROFIT system promovează afacerile în franciză, alături de România, Polonia, Rusia, Cehia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Serbia și Croația. Franchising.sk va prezenta modele de afaceri în franciza și va publica noutăți din Slovacia și din întreaga lume, experiențe ale francizaților, sfaturi pentru start-up-uri și dezvoltări de business-uri, și povești de succes.

Jozef Šetafi, președintele Asociației de Franciză din Slovacia spune că piața de franciză din țară, deși încă tânără și aflată la început de drum, a înregistrat în ultimii doi ani o ascensiune rapidă. ”Ca orice piața independentă și piața de franciză din Slovacia are caracterul său specific, pentru că este condiționată de structuri sociale și geografice. Antreprenorii ar trebui în primul rând să studieze foarte bine piața și caracteristicile sale”, a explicat Šetafi care susține că piața de franciză din Slovacia nu este suficient de bine promovată.

Asociația de Franciză din Slovacia are în prezent 30 de membri. Asociația lucrează la un proiect care va facilita expansiune pe piața de franciză. Alte organizații importante din Slovacia sunt: Asociația Antreprenorilor sau Agenția Națională pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. PROFIT system și portalul Franchising.sk vor juca cu siguranță un rol important în dezvoltarea pieței de franciză din regiune.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe