Centrul Istoric- o nouă arteră de shopping?

La nivel mondial, grupul H&M numără peste 3.000 de magazine în 52 de piețe, inclusiv magazine operate în sistem de franciză.
Luni
11.11.2013
Suedezii de la H&M au făcut primul pas în această direcție și au deschis un magazin stradal într-un dintre cele mai vizitate zone ale Bucureștiului.
 

Dacă până de curând Centrul Istoric al Capitalei atrăgea mai mult tinerii care căutau un loc de distracție, iată că în ultima perioadă a atras atenția retailerilor de fashion. Suedezii de la H&M au inaugurat pe strada Lipscani din centrul Bucureștiului primul magazin stradal al brand-ului și cea de-a 28-a unitate din rețea.

"Am crescut foarte mult din anul 2011, când am deschis primul magazin din Romania, astfel incat o locatie stradala a fost o miscare naturala dupa toate magazinele pe care le-am deschis in centrele comerciale”, a declarat Andreia Urzica, PR manager H&M, citată de Wall-Street. ”Centrul Vechi merge mana in mana cu conceptul nostru de magazine. Suntem primul mare retailer de fashion care deschide aici".

Noul magazin H&M are o suprafață de circa 1.800 de metri și este structurat pe două etaje. Odată cu deschiderea noului magazin, retailerul a creat 20 de locuri noi de muncă.

Planurile H&M pentru acest an nu se opresc însă aici. Până la finalul lui 2013, retailerul va deschide două noi magazine, unul în București, în centrul comercial Iris Shopping Center și unul în Galați, șo va încheia anul cu circa 700 de angajați. La nivel mondial, grupul numără peste 3.000 de magazine în 52 de piețe, inclusiv magazine operate în sistem de franciză.

Principalul competitor H&M de pe piața locală, Zara, parte a grupului Inditex, s-a orientat de asemenea spre deschiderea de magazine stradale în centrele istorice ale unor orașe importante din România. Pe lângă cele patru magazine stradale Zara, Pull&Bear, Stradivarius și Bershka pe care compania le deține în centrul Capitalei, în zona Piața Unirii, Inditex mai are un magazin stradal Zara în Pitești, într-o clădire veche de peste 110 ani, situată în centrul orașului, și încă două magazine stradele în Sibiu, Zara și Massimo Duti.

La nivel internațional, în țări ca Franța, Austria, Germania, Spania sau Italia, multe dintre magazinele Zara sunt deschise în clădiri istorice, Amancio Ortega Gaona, președintele și fondatorul Inditex fiind unul dintre membrii UNESCO.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Am cumparat si eu produce CCdar deocamdata sunt multumita.Cu schimbatul e mai greu , am patit-o si eu dar era alta firma...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Precis ati nimerit peste un lucrator dezinteresat,daca ar fi fost un  adevarat  comerciant incerca sa va ajute si cu un simplu telefon va rezolva problema ,dar la noi suntem...

3 Declaratii
Final 28.04.2015
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

In urma cu 4 zile am cumparat o pereche de pantofi pt un nepotel,de la magazinul ccc din Oradea.Din nefericire i am cumparat mai mari cu un nr ,am incercat sa i schimb la Cluj...

3 Declaratii
Final 07.04.2015
Vin englezii

Ii primim cu binecunoscuta ospitalitate romaneasca.Le amintim ca romanii care muncesc pentru ei au fost siliti de nevoi sa munceasca din greu  pentru ei si nu trebuie...

2 Declaratii
Final 15.03.2015
Vin englezii

Din informatiile mele stiu ca englezii sunt intai practici si apoi eleganti,la noi are prioritate partea financiara...

2 Declaratii
Final 13.03.2015
Românilor le plac brand-urile poloneze

Incaltamintea e la mare cautare iar cand mai sunt si reduceri ...nu te poti abtine..

3 Declaratii
Final 28.01.2015
Românilor le plac brand-urile poloneze

Romanii iubesc munca si sunt fericiti cand gasesc un loc de munca alaturi de familie

3 Declaratii
Final 28.01.2015
Românilor le plac brand-urile poloneze

Nu am nimic cu punctele de desfacere dar ma intreb ce se intampla inainte de a se ajunge la ele, mai exact productia ,care a disparut sau mai binezis a aparut la cei care au...

3 Declaratii
Final 28.01.2015