Matematica nu-i grea, atunci când te ții de ea!

Aproape 40% dintre elevii români au dificultăți să citească și să înțeleagă un text și pot rezolva doar exerciții de bază la Matematică, potrivit studiului PISA 2012.
Luni
17.02.2014
Polonezii vor să dezvolte o nouă franciză pe piața românească. Școala de matematică 2+2 caută francizați pe teritoriul țării noastre.
 

Matematica este una dintre materiile care ne-a dat multora dintre noi probleme de cap. Cu toate că România se poate mândri cu o colecție impresionantă de olimpici în acest domeniu, marea majoritate a copiilor îți va spune că matematica este una dintre cele mai grele materii. Profesorii de la 2+2 Școala de Matematică au decis să schimbe acest lucru. 2+2 Școala de Matematică funcționează ca un afterschool care oferă cursuri pentru copiii și elevii cu vârste între 3 și 9 ani. Conceptul a fost extins cu succes prin franciză în Polonia, Ucraina și Kazakstan, iar reprezentanții brand-ului caută parteneri și în țara noastră.

Viitorii francizați vor beneficia de un know-how integral, completat de un sprijin constant în toate etapele conducerii centrului after-school. În același timp, el va avea acces și la forumul online, creat special pentru francizați. Pe de altă parte, francizatul trebuie să dețină capitalul inițial pentru startul afacerii și cunoștințe elementare pentru administrarea unui business.

Cursurile Școlii de Matematică 2+2 sunt adresate atât copiilor care au nevoie de pregătire suplimentară pentru a înțelege tainele acestei materii, cât și celor care se pricep foarte bine la acest domeniu. Metodele de predare combină cunoștințele generale cu un sistem individual de învățare, prin care școala garantează cele mai bune rezultate. Planurile pe termen lung ale reprezentanților companiei vizează obținerea poziției de lider al centrelor educaționale, nu doar în Polonia ci și în țările din Sud-Estul Europei.

Au elevii români nevoie de pregătire suplimentară la Matematică? Studiile arată că da. Aproape 40% dintre elevii români au dificultăți să citească și să înțeleagă un text și pot rezolva doar exerciții de bază la Matematică, potrivit studiului PISA 2012, care evaluează cunoștințele și competențele elevilor de 15 ani din 65 de țări și economii, la Matematică, Lectură și Științe. România ocupă locul 45 la Matematica; din totalul elevilor români testați la Matematică, 40,8% au obținut rezultate slabe și doar 3,2% rezultate de top.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/7/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015