Francizele educaţionale: programe de educaţie complementară şi afterschool-uri

Învățarea prin joacă este una dintre metodele folosite în educația și psihologia copilului.
Joi
31.05.2012
Chiar dacă cele mai căutate francize din România sunt cele din domeniul alimentar și vestimentar, francizele specializate în educația copiilor se dezvoltă pe teritoriul autohton.
 

Sistemul educaţional din România a primit numeroase critici în ultimii ani. Rezultatele pozitive ale reformelor iniţiate în acest sector după căderea comunismului încă se lase aşteptate. Înscrierea copilului la grădiniţă poate fi privită ca o provocare dacă luăm în calcul că în Bucureşti deficitul de la grădiniţele de stat este de 8.000 de locuri, potrivit antena3.ro.

Dorința unei educații cât mai complexe pentru copilul lor, programa şcolară, precum şi locurile insuficiente de la grădiniţele de stat sunt câteva motive care i-au determinat pe mulţi părinţi să-şi înscrie copiii în diferite programe de educaţie complementară, grădiniţe particulare sau în afterschool-uri.

Unul dintre cele mai cunoscute centre de educaţie preşcolară şi complementară din întrega lume, prezent şi în România este FasTracKids. Compania îşi propune să colaboreze şi să completeze programa standard printr-o serie de programe educaţionale adresate copiilor între 6 luni şi 8 ani.

Franciza FasTracKids totalizează peste 300 de centre în întreaga lume. Compania a intrat pe piaţa din România în anul 2007 unde numără 14 centre în 9 oraşe ale ţării, conform informaţiilor publicate pe site-ul ftk.ro. Franciza FasTracKids este disponibilă pentru oraşele în care nu există încă un centru FTK şi care au o populaţie de peste 65.000 de locuitori.

Unii părinţii care au un program încărcat şi nu pot să-şi supravegheze copiii după orele de şcoală pot opta pentru un afterschool. MarkAfterSchool oferă posibilitatea deschiderii unei afaceri în franciză în acest domeniu. MarkAfterSchool este un program adresat copiilor din clasele 1-4. Angajaţii companiei vor acorda elevilor asistenţă la efectuarea temelor după orele de şcoală şi le vor preda acestora zilnic cursuri de limba engleză.

Deschiderea unui afterschool sub sigla francizei Mark are o taxă de intrare pe piaţă de 1.500 de euro şi un capital de start, cu excepţia spaţiului, începând de la 4.000 de euro. În această sumă sunt incluse manualele operaţionale de demarare a afacerii, promovarea şi conducerea afacerii, precum şi site-ul propriu, personalizat.

Alte francize educaţionale pentru copii care pot fi dezvoltate pe piaţa din România sunt: CLEVER Children, Hamelin „play and win”, FunScience, Kid Planet.

(Elena Cărăuşu)
Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015