Cum să alegi francizorul potrivit
1. Într-o ţară cu o piaţă dezvoltată, o idee bună pentru persoanele interesate să cumpere o licență de franciză pot să contacteze Asociaţia Națională de Franciză din acea țară. Reţineţi că dacă francizorul este membru al asociației acest lucru este foarte bun, dar pe de altă parte, un potențial francizat nu ar trebui să ia decizia de a intra într-un sistem de franciză bazându-se doar pe acest fapt. În 2006 a fost fondată Asociația Română de Franciză reunind francizori din România şi reprezintând interesele acestora.
2. Discutaţi cu toți francizații cunoscuți, precum și cu companiile care au numeroase locații comerciale sau de servicii - acestea operează probabil în sistem de franciză.
3. Uneori, un francizor caută francizați prin anunţuri în reviste de afaceri şi în ziarele cu o bună reputație. Totuși se recomandă multă prudenţă cu privire la ofertele publicate în aceste publicații, în special cu ofertele de pe site-urile cu o reputaţie îndoielnică.
4. De asemenea se poate lua legatura cu reprezentanţii comerciali, care acţionează uneori ca intermediari în relaţiile cu francizori ce provin din alte ţări.
5. Încercaţi să mergeţi direct la o companie care vinde produsele sau serviciile pe care sunteți interesat să le comercializați pentru a vedea dacă aceasta nu este un sistem de franciza. Chiar dacă societatea nu funcţionează în sistem de franciză, se poate întâmpla ca interesul manifestat în mod repetat din partea potenţialilor francizaţi să convingă pe proprietar să înceapă crearea unui sistem de franciză.
6. Verifică periodic revistele de afaceri ce promovează diverse rețele de franciză.
7. Consultă prezentările de sisteme, catalogul cu francize și sisteme de parteneriat, precum și opțiunea de a te înscrie în registrul candidaților, de pe site-ul nostru. Cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine.
Articole citite
În general greșelile pot fi reparate. Dar cum e mai bine să previi decât să combați, cei care vor să se alăture unei rețele de franciză trebuie să evite pe cât posibil o serie de greșeli pe care le fac unii francizați.
Franciza poate fi privită ca o provocare pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere.
Unele persoane consideră că aderând la o rețea de franciză vor avea o afacere ce va merge de la sine, o afacere ușoară și profitabilă. Însă nimic nu poate fi mai fals, orice afacere implică un anumit grad de risc, iar o franciză nu reprezintă o excepție.
Înainte de a lua decizia să devii un francizat este bine să analizezi următoarele aspecte.
Antreprenorul ce dorește să adere la un sistem de franciză se poate aștepta la o serie de avantaje:
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Culoarea hainelor pe care le purtăm ne poate influenţa succesul sau insuccesul în afaceri.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Europa a fost întotdeauna un etalon în privința modei, iar astăzi sunt multe francize de îmbrăcăminte care oferă creativitate, calitate și o afacere de succes.
Subiecte populare in Forum
Franciză la „mâna a doua”
Doresc o franciza Va multumesc Astept un raspuns
Franciza – cu ce se mănâncă?
Super util!
Propriul patron sau angajat?
Dupa 45 de ani de comunism si 25 de jaf normal ar fi sa fii raspunzator de munca ta
Idei de afaceri în oraşe mici
Multi au profitat de fondurile europene si nu au facut nimic...pacat.
Propriul patron sau angajat?
Normal ca patron mi-ar placea sa fiu...visez...
Propriul patron sau angajat?
Inceputurile sunt dificile si ar trebui initiata taxa zero in anumite conditii pentru ca ulterior se vor recupera...dar la noi legile se aplica numai in defavoare individului
Propriul patron sau angajat?
As vrea sa scriu despre Rodipet care au investit initial in chioscuri micute si cochete aveau colaboratori adevarati profesionisti si dintr-o data nu mai aveau resurse dar au...
Idei de afaceri în oraşe mici
Mare greseala ca nu s-au folosit fondurile europene, cei vinovati vor da socoteala pentru aceasta pentru ca sunt platiti niste indivizi pentru aceasta care nu fac nimic