Cum să alegi francizorul potrivit

Vineri
24.02.2012
Există mai multe modalități de selecție, câteva fiind prezentate mai jos :
 

1. Într-o ţară cu o piaţă dezvoltată, o idee bună pentru persoanele interesate să cumpere o licență de franciză pot să contacteze Asociaţia Națională de Franciză din acea țară. Reţineţi că dacă francizorul este membru al asociației acest lucru este foarte bun, dar pe de altă parte, un potențial francizat nu ar trebui să ia decizia de a intra într-un sistem de franciză bazându-se doar pe acest fapt. În 2006 a fost fondată Asociația Română de Franciză reunind francizori din România şi reprezintând interesele acestora.

2. Discutaţi cu toți francizații cunoscuți, precum și cu companiile care au numeroase locații comerciale sau de servicii - acestea operează probabil în sistem de franciză.

3. Uneori, un francizor caută francizați prin anunţuri în reviste de afaceri şi în ziarele cu o bună reputație. Totuși se recomandă multă prudenţă cu privire la ofertele publicate în aceste publicații, în special cu ofertele de pe site-urile cu o reputaţie îndoielnică.

4. De asemenea se poate lua legatura cu reprezentanţii comerciali, care acţionează uneori ca intermediari în relaţiile cu francizori ce provin din alte ţări.

5. Încercaţi să mergeţi direct la o companie care vinde produsele sau serviciile pe care sunteți interesat să le comercializați pentru a vedea dacă aceasta nu este un sistem de franciza. Chiar dacă societatea nu funcţionează în sistem de franciză, se poate întâmpla ca interesul manifestat în mod repetat din partea potenţialilor francizaţi să convingă pe proprietar să înceapă crearea unui sistem de franciză.

6. Verifică periodic revistele de afaceri ce promovează diverse rețele de franciză.

7. Consultă prezentările de sisteme, catalogul cu francize și sisteme de parteneriat, precum și opțiunea de a te înscrie în registrul candidaților, de pe site-ul nostru. Cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine.