Jumbo crește
Jumbo lucrează în regiunea Balcanică în colaborare cu partenerii săi de franciză, Grupul de retail Veropoulos, care este responsabil de Macedonia și Serbia și compania albaneză Kid Zone, membru al grupului Balfin, responsabil pentru Albania, Bosnia și Herțegovina și teritoriul Kosovo.
Compania Kid Zone a fost destul de activă în 2017 și a deschis câteva magazine Jumbo pe teritoriul propriu. Ultimele au fost deschise la începutul lunii decembrie la Banja Luka, Bosnia și Herțegovina. Anul viitor intenționează să deschidă două noi magazine în Mostar și Tuzla.
În decembrie, un nou Jumbo a fost deschis la Belgrad și acum există patru magazine Jumbo pe piața sârbă.
Rețeaua grecească Jumbo funcționează de trei decenii și s-a extins în mare măsură prin deschiderea de magazine proprii - în Grecia, Cipru, Bulgaria și România. Dezvoltarea francizei a început abia în 2010, când a fost semnat un contract cu Grupul Veropoulos pentru Macedonia. Ulterior, în 2011, Jumbo a deschis un nou magazin în franciză în Kosovo, Albania.
În România, Jumbo a deschis primul magazin, in regim propriu, în 2013. Acum este prezent cu 9 magazine, de tipul hipermarketurilor, în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Ploieşti, Piteşti, Constanța, ultimul magazin fiind deschis la Suceava, în 27 octombrie 2017. Magazinele Jumbo au suprafeţe de 7.000-10.000 de metri pătraţi şi pot ajunge chiar şi la 18.000 de metri pătraţi. Pe lângă jucării, care reprezintă cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei comercializează produse pentru îngrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoraţiuni şi produse pentru locuinţă. În România, sistemul de franciză nu este accesibil deocamdată.
Conform strategiei de extindere a companiei, în următorii cinci ani, Jumbo intenţionează să deschidă încă 16 magazine în România, urmând să ajungă astfel la 25 de magazine până în anul 2022.
Articole citite
Europa a fost întotdeauna un etalon în privința modei, iar astăzi sunt multe francize de îmbrăcăminte care oferă creativitate, calitate și o afacere de succes.
Târgul de franciză de la Varșovia, recent încheiat, a scos din nou în evidență dezvoltarea rapidă a unor sisteme de afaceri creative și eficiente.
Francizele de investigații private se extind în toată Europa, oferind servicii discrete, la cerere, atât persoanelor fizice, cât și juridice.
Francizele săli de sport sunt în creștere în toată Europa, oferind modele de afaceri flexibile pentru pasionații de fitness. Aflați cum puteți să vă alăturați acestui trend.
Franciza a revoluționat afacerile globale, permițând o expansiune rapidă, cu un model de afaceri dovedit. Descoperiți cele mai mari rețele de francize care modelează industriile din întreaga lume.
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Culoarea hainelor pe care le purtăm ne poate influenţa succesul sau insuccesul în afaceri.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
În urmă cu patru ani, trei prieteni au inaugurat în România Easywash Laundromat Concept, o spălătorie de rufe self service cu program non-stop
Subiecte populare in Forum
Franciză la „mâna a doua”
Doresc o franciza Va multumesc Astept un raspuns
Franciza – cu ce se mănâncă?
Super util!
Propriul patron sau angajat?
Dupa 45 de ani de comunism si 25 de jaf normal ar fi sa fii raspunzator de munca ta
Idei de afaceri în oraşe mici
Multi au profitat de fondurile europene si nu au facut nimic...pacat.
Propriul patron sau angajat?
Normal ca patron mi-ar placea sa fiu...visez...
Propriul patron sau angajat?
Inceputurile sunt dificile si ar trebui initiata taxa zero in anumite conditii pentru ca ulterior se vor recupera...dar la noi legile se aplica numai in defavoare individului
Propriul patron sau angajat?
As vrea sa scriu despre Rodipet care au investit initial in chioscuri micute si cochete aveau colaboratori adevarati profesionisti si dintr-o data nu mai aveau resurse dar au...
Idei de afaceri în oraşe mici
Mare greseala ca nu s-au folosit fondurile europene, cei vinovati vor da socoteala pentru aceasta pentru ca sunt platiti niste indivizi pentru aceasta care nu fac nimic