IKEA în realitatea virtuală

Renumita companie suedeză caută noi modalități alternative de a vinde mobilier, încercând să țină pasul cu evoluția tehnologiei și să ofere susținătorilor loiali nu numai posibilitatea de a cumpăra relaxați, în cadrul confortabil al propriei locuințe, dar și să beneficieze de o experiență unică de cumpărare prin folosirea tehnologiei moderne care va permite oamenilor să își proiecteze propriile interioare. Cine nu ar vrea să încerce realitatea virtuală? Datorită acesteia, clienții IKEA vor avea posibilitatea, prin intermediul unei aplicații, de a face diverse proiecții personalizate, în mod independent, fapt care reprezintă unul dintre pilonii strategiei globale a companiei. Numita Ikea Place, aplicația se folosește de tehnologia realității augmentate a celor de Apple pentru a facilita procesul de cumpărare de la Ikea. Aplicația folosește camera telefonului pentru a scana instant o cameră și permite amplasarea virtuală a pieselor de mobilier de la Ikea oriunde dorește clientul, în camera respectivă.
"Realitatea virtuală se dezvoltă rapid și, în cinci până la zece ani, va fi o parte integrantă a vieții oamenilor. Vom vedea că va juca un rol major în viitor, de exemplu, ar putea fi folosită pentru a permite oamenilor să încerce o varietate de soluții de mobilier înainte de a le cumpăra ", spune Jesper Brodin, Manager IKEA Range & Supply.
În momentul în care clienții își pun pe cap casca virtuală cu ochelari, pot schimba, de exemplu, culoarea mobilei de bucătărie sau pot plasa elemente individuale de mobilier în spațiul virtual, cu un singur clic.
Ikea Place va permite răsfoirea rapidă a ofertelor de produse de mobilier și verificarea modului în care ele ar arăta în realitate. Clienții pot să repoziționeze orice piesă de mobilier și să se deplaseze mai aproape sau mai departe de ele pentru a vizualiza spațiul din diferite unghiuri. Pot, de asemenea, să ridice o tigaie ca și cum ar pune mâna pe ea pentru a o pune pe aragaz și, practic, nu există limite. Este ca și cum ar intra într-un basm, unde vor putea să exploreze spațiul la dimensiune reală, să facă proiecții 3D și să interacționeze cu diverse obiecte.
La nivel global, profitul operațional al IKEA a scăzut de la 15,5 miliarde de euro în 2016 la 12,6 miliarde de euro în 2017, ceea ce reprezintă o scădere de aproximativ 3 miliarde de euro, justificată însă de investiția făcută de companie pentru susținerea cheltuielilor cu aplicația Ikea Place. Conform declarațiilor reprezentanților companiei, rețeaua de franciză IKEA ar trebui să continue să crească conform planului, prin adăugarea de magazine metropolitane mai mici care vor servi clienții de proximitate și vor completa oferta magazinelor mari aflate în zonele comerciale de la periferie. Perioada de transformare urmează în IKEA după moartea recentă a fondatorului Ingvara Kamprad, care a contribuit în mod semnificativ la conducerea rețelei globale de magazine. Sub conducerea noii echipe, brandul ar trebui să atragă un număr din ce în ce mai mare de clienți și, de asemenea, să îndeplinească cerințele cele mai exigente.
Articole citite

La Belgrad, a fost inaugurat un nou magazin cu brandul de franciză Coincasa. Compania italiană intenționează să se extindă în Croația și Slovenia.
Lanțul asiatic de retail KIODA intenționează să-și extindă rețeaua pe piețele din Europa. Pe harta expansiunii, există țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România.
Duka este o marcă comercială cu radacini suedeze, fiind un sinonim pentru magazine unde poti cumpara si mobila bucătăria ta. În plus, in afara de mobila, electrocasnice și textile, Duka ofera - inclusiv o franciza!
Firma cehă ORFA are 5 showroom-uri de mobilă. Catalogul inițial cuprinde pachetul de franciză ce se adresează francizaților, punând accent puternic pe clienți.
În următorii doi ani, planul de dezvoltare al Grupului Floria include şi proiectul de francizare a reţelei de retail.
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Într-o lume în care educația de calitate este tot mai căutată, programul inovator Fibonacci Kids – matematică mentală vedică, dedicat copiilor între 4 și 14 ani, și-a găsit rapid locul în inimile părinților și copiilor din Bacău.
În fiecare an, figurinele rafinate din ciocolată oferite cu mult drag de către cei de la Leonidas sunt legate de sărbătorile pascale. Este un moment de vârf, dar și un prilej pentru noii parteneri de a se alătura acestei francize care a cucerit lumea de mai bine de o sută de ani.
Dacă vrei să ai șansa preluării unei francize cu o expansiune accelerată în statele europene, deosebit de atractivă și profitabilă, atunci vezi ce îți oferă Blue Elephant.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.