RITTER Broker continuă expansiunea

Inițiativă curajoasă
Inițiativă curajoasă / Expansiunea Ritter Broker în Bulgaria și în Estonia deschide noi oportunități pe piața asigurărilor.
Miercuri
26.09.2018
Ritter Broker nu se limitează la piața românească și țintește către piețe noi din Europa.
 

După primirea autorizației de intermediere a polițelor de asigurare pe teritoriul Bulgariei începând cu data de 18 iulie 2018, RITTER Broker de Asigurare și Reasigurare a obținut, începând cu 30 iulie 2018, și autorizația de intermediere a polițelor de asigurare pe teritoriul Estoniei. Dacă autorizația pentru Bulgaria a fost acordată de către Financial Supervision Commission Bulgaria, autorizația de a presta servicii pe teritoriul Estoniei a fost acordată de către FINANTSINSPEKTSIOON Estonia, autoritatea care reglementează și supervizează piața asigurărilor din Estonia.

RITTER - Broker de Asigurare și Reasigurare este înregistrată în registrul brokerilor de asigurare din Estonia, care oferă servicii de intermediere în asigurări transfrontaliere.

În curând, RITTER - Broker de Asigurare și Reasigurare va putea oferi toate produsele de asigurare pe care le oferă pe teritoriul României și Bulgariei, și pe teritoriul Estoniei. Printre acestea menționăm: asigurări RCA, asigurări CASCO, asigurări de locuințe, proprietăți, sănătate, medicale, precum și multe alte tipuri de asigurări.

Potrivit site-ului http://www.xprimm.com, asiguratorii estonieni au raportat pentru prima jumătate a anului 2018 o valoare a primelor brute subscrise (PBS) de 243 milioane EUR, cu aproape 17% mai mult comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2017, potrivit cifrelor de piață publicate de Consiliul Național de Statistică al Estoniei.

Din punct de vedere al primelor brute subscrise, segmentul asigurărilor de viață a crescut cu 4%, ajungând la 45 milioane EUR (18,5% din total PIB), în timp ce PBS înregistrate de către asigurătorii estonieni au totalizat 198 milioane EUR, cu 20,3% mai mult, datorită ratelor impresionante de creștere raportate pe mai multe segmente de asigurare, cele mai mari rate fiind înregistrate pentru "asigurări în caz de accidente și boală" (+ 33,7%) și "asigurarea proprietăților" (+ 23,4%).

Cifrele au arătat că liderii pieței estoniene din punct de vedere al volumului primelor brute subscrise sunt SWEDBANK Life Insurance SE (cu o cotă de piață de 41,29%) și P&C Insurance AS (cu o cotă de piață de 26%), care conduce pe segmentul de asigurări generale.

Ritter Broker are o experiență solidă în domeniul asigurărilor din România, câștigată în cei  peste 8 ani de activitate, fapt care va facilita cu siguranță dezvoltarea sistemului de franciză pe plan local, dar și extinderea portofoliului de servicii în afara granițelor țării.

Din interviul acordat de Cătălin Vasile, Director General al Ritter Broker Asigurare și Reasigurare, în data de 6 iunie 2018, reies profesionalismul și spiritul inovativ al echipei de consultanți, dar și faptul că asocierea cu Ritter are multe puncte de sprijin, detaliate minuțios în  pachetul de franciză.


Business Development Manager