Cafenea 5 to go București / în poză Matei Poleanu, tânărul partener francizat 5 to go, care a deschis cafeneaua la vârsta de doar 20 de ani
Luni
01.04.2019
În România, se remarcă un trend crescător pe piața francizelor și este poate unul dintre cele mai bune momente pentru a-ți demara propriul business.
 

Atât la nivel internațional, cât și în România, se remarcă un trend crescător pe piața francizelor.  Despre francizele internaționale am tot vorbit în ultimele articole, când am pus sub lupă diverse francize de la Expo Franchise Paris care a avut loc în luna martie a.c., așa că, astăzi, mă voi referi mai mult la francizele românești care generează un ritm dinamic de dezvoltare nu doar pe piața de profil, ci și în economia întregii Românii. Francizele vor pune bazele unui antreprenoriat sănătos, constituind coloana vertebrală a unei economii viitoare solide.

Există români care își doresc propria afacere însă, din diverse motive, cum ar fi lipsa experienței, a sprijinului și a resurselor financiare, nu au sau nu au avut până acum curajul de a începe propria afacere, deși au cochetat cu acest gând mulți ani la rând. Șansa acestora este însă franciza, care vine cu know-how, experiență, sprijin, echipă, sistem și chiar cu soluții de finanțare. Astfel că, având acces facil la informații, instruire și sprijin constant, candidații serioși mai au doar un pas până ca visurile să le devină realitate.

Avem multe exemple de francizați români de succes care au avut încredere să se alăture francizorilor, cum ar fi Matei Poleanu, tânărul partener francizat 5 to go, care a deschis cafeneaua în mijlocul Bucureștiului, la vârsta de doar 20 de ani, (articol https://franchising.info.ro/articol/961/cafenea-loc-masina/), Ioana Oloro, partener francizat 5 to go, fostă corporatistă, care a deschis cafeneaua tot în București (articol https://franchising.info.ro/articol/1239/5-to-go-indigo/), Marian Grădinariu, primul partener francizat PEGAS, din Brașov - Eliana Mall (articol https://franchising.info.ro/articol/1307/pegas-isi-ia-zborul-primul-francizat/), Mădălina Vasile, partener francizat RE/MAX Imobiliare - București (articol https://franchising.info.ro/articol/1254/randul-campionilor/), Olivian Mițaru, partener francizat Spartan, cu 3 restaurante, din care 2 în Arad și unul în Râmnicu Vâlcea (articol https://franchising.info.ro/articol/1042/reusesti-antreprenor-industria-fast-food/), Florin Mitriș, partener francizat Fornetti, cu 3 locații, în Reșița, Timișoara și București (articol https://franchising.info.ro/articol/1068/franciza-inima-mall-ului/), precum și mulți alți francizați asemenea lor, până la Paul Aldea, primul partener francizat Ritter Broker din județul Timiș, care a încheiat recent acordul de parteneriat cu francizorul.

Numărul conceptelor de franciză și de master franciză era de peste 400 la sfârșitul anului 2018, în timp ce numărul unităților deschise în franciză a trecut de 10.000.

Considerând numărul semnificativ, precum și diversitatea sectoarelor de activitate în care activează francizele prezente în România, nu ar trebui să fie prea greu să iei o decizie. Totuși cum alegi franciza potrivită?

Recomandarea noastră este să alegeți franciza în funcție de răspunsurile pe care vi le veți da la următoarele întrebări:

  1. Sunt pasionat de activitatea pe care urmează să o desfășor?
  2. Franciza aleasă are un model operațional de succes?
  3. Există potențial de dezvoltare în domeniul în care îmi voi desfășura activitatea?
  4. Am resurse financiare suficiente nu doar pentru a cumpăra franciza, ci și pentru a susține activitatea cu flux de numerar până în momentul în care voi începe să obțin profit?
  5. Este franciza aleasă potrivită pentru tipul meu de personalitate și îmi va plăcea să mă implic personal în activitate?

Dacă ai răspuns pozitiv la întrebările de mai sus, ai șanse reale pentru a fi acceptat de francizor, ba chiar mai mult, francizorul va fi, cu siguranță, bucuros să te aibă în echipă.

Pe portalul nostru, sunt în prezent 31 de concepte de franciză verificate de Grupul PROFIT system, ale căror oferte sunt disponibile la rubrica “Catalog francize”.

Te invit să le studiezi și să-ți alegi franciza potrivită. Dacă ai nevoie de consiliere, suntem aici. Dacă ți-ai dori alte tipuri de franciză, te invit să te înregistrezi la rubrica „Înregistrare candidați”, unde ne poți lăsa datele tale de contact si preferințele tale în ceea ce privește franciza potrivită ție. Vom reveni către tine ulterior de câte ori avem noutăți.


Magazinul PEGAS Brașov / prima franciză PEGAS deschisă la sfârșitul anului 2018
Cipele, Kristijano Ronaldo
Business Development Manager