Mădălina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties București /
Luni
30.07.2018
Mădălina Vasile a ales brand-ul RE/MAX în urmă cu 11 ani, fiind proprietara uneia dintre cele 35 de agenții RE/MAX în franciză, din România.
 

Așa cum menționam și în articolul anterior, de mai bine de 20 de ani, an de an, RE/MAX ocupă primul loc în clasamentul global al companiilor din industria imobiliară. Cele 35 de agenții din România sunt răspândite în 15 orașe, acoperind astfel nevoile clienților din toate regiunile din țară (Arad, Bacău, Bistrița, Bran, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Satu Mare, Sibiu, Timișoara).

Mădălina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties București și unul dintre francizații cu experiență ai rețelei, spune că, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar merge pe același drum, alături de RE/MAX. Am invitat-o să ne împărtășească din experiența sa sub umbrela brandului global nr. 1 în domeniul imobiliar, dar și perspectiva sa asupra pieței și încotro își îndreptă atenția ca și antreprenor în imobiliare.

PROFIT system: Ați mai condus o altă afacere înainte de a porni afacerea în franciză RE/MAX? Când și ce anume v-a motivat să cumpărați franciza RE/MAX?

Mădălina Vasile:Experiența alături de RE/MAX a fost prima mea experiență antreprenorială. Am cumpărat franciza în mai 2007, iar decizia a fost fundamentată în special pe sentimentul de echitate pe care acest business mi l-a transmis. Clienții primesc servicii de calitate de la consultanți bine pregătiți, agenții primesc îndrumare, suport, training și un mediu bun în care să își desfășoare activitatea, biroul primește ghidare să orchestreze tot acest sistem. La finalul zilei, toată lumea câștigă!”

PROFIT system: Aveați experiență în domeniul imobiliar sau ați mizat pur și simplu pe ajutorul dat de francizor?

Mădălina Vasile: „Nu aveam experiență în domeniul imobiliar, aveam experiență în alte domenii de vânzări, aveam o piață într-o continuă dezvoltare la acel moment și o experiență de tranzacționare a părinților mei alături de un consultant imobiliar nu extraordinar de bine pregătit, dar care câștigase de pe urma unor tranzacții imobiliare, ceea ce mie la acel moment mi se părea o sumă mare de bani. Așadar, fără experiență, în imobiliare, dar cu multă încredere că pot să fac o diferență în piață!”

PROFIT system: Care considerați că sunt atuurile acestui business? Ce vă place cel mai mult la această franciză?

Mădălina Vasile: „Atuuri sunt multe, fiecare dintre noi își alege din raftul cu produse ce simte că are nevoie. Pentru mine, răspunsul a venit dinspre sistemul de educație pe care îl propune afacerea în interiorul RE/MAX. Pentru mine, asta a făcut și face diferența între mediocritate și excelență. Pentru a avea mai mult, trebuie mereu să oferi mai mult și nu poți furniza servicii de înaltă calitate fără să ai o pregătire temeinică.” 

PROFIT system: Ce ne puteți spune despre planul de marketing implementat de francizor și de vizibilitatea brand-ului în piață? Cum se resimt în business efectele activităților de marketing implementate de francizor?

Mădălina Vasile: „Fiind în acest business de mai bine de 11 ani deja, pot face diferența între ce este acum și ce era. Vizibilitatea brandului a crescut mult în piața locală în ultimii doi ani și asta ajută fiecare membru al rețelei.”

PROFIT system: Cât de repede ați atins pragul de rentabilitate în afacere și cum estimați că va fi evoluția afacerii în următorii ani?

Mădălina Vasile: „În 2007, fiind la început de drum în domeniu, mi-am dorit să înțeleg piața și să înțeleg ce trebuie să facă un agent pentru a câștiga încrederea și recunoașterea clienților săi. < Microbul > s-a instalat rapid și, prinsă în joc fiind, am rămas în piață timp de aproape 7 ani atât ca agent, cât și ca broker/owner. Prin urmare, nu am dezvoltat afacerea ca la carte, astfel încât să pot să spun precis când am atins pragul de rentabilitate din afacere, ca birou, întrucât veniturile biroului erau influențate și de comisioanele generate din activitatea de agent. Începând din 2014, m-am concentrat exclusiv pe activitățile specifice unui proprietar de birou, pe recrutare, retenție, training și coaching pentru agenți, iar această schimbare a generat o creștere accelerată a biroului. Așteptările mele sunt în continuare de creștere, lucrez concentrându-mă pe câțiva indicatori principali de monitorizare a activității și rezultatelor și pot spune că suntem într-o piață bună care ne facilitează creșterea.”

PROFIT system: Ce ne puteți spune despre tendința pieței imobiliare pentru al doilea semestru al anului curent?

Mădălina Vasile: „Pe termen mediu, ca urmare a măririi gradului de îndatorare și a creșterii ROBOR, vor fi mai puțini clienți eligibili pentru a accesa finanțare și, prin urmare, acest lucru va aduce după sine o stagnare și ulterior o ușoară corecție negativă a prețurilor de tranzacționare. La acest aspect se adaugă și un context politic incert care poate fi descurajator pentru investitori. Aceste tendințe vor fi însă benefice pentru profesioniștii implicați în domeniul imobiliar pentru că, într-o astfel de piață, un consultant imobiliar bine pregătit poate face diferența între < de vânzare > și < vândut >.”

PROFIT system: Care au fost cele mai mari provocări cu care v-ați confruntat până acum?

Mădălina Vasile: „Cea mai mare provocare a unui proprietar de birou este legată de descoperirea oamenilor alături de care să dezvolte afacerea. Sigur că, la capitolul provocări, aș putea enumera mai mulți factori care complică puțin lucrurile la nivel de piață, cum ar fi lipsa de standarde, lipsa educației atât în rândul agenților imobiliari din piață, cât și a clienților și multe alte aspecte care ar putea fi îmbunătațite, însă eu prefer să le percep ca pe niște oportunități, pentru că eu fac parte dintr-un sistem care are propriile valori, propriul sistem de educație clar reglementat, un cod etic, practic, noi avem soluții interne pentru ceea ce lipsește în piață și nimic nu ne împiedică să acționăm și să împărtășim toate aceste beneficii ce vin la pachet cu sistemul.”

PROFIT system: Ne puteți povesti o experiență interesantă/amuzantă pe care ați avut-o de când ați demarat afacerea? Dar o experiență mai puțin plăcută?

Mădălina Vasile: „Din punctul meu de vedere, domeniul imobiliar poate fi oricum, dar în niciun caz plictisitor. Este un domeniu atât de palpitant și de dinamic încât aș putea scrie o carte despre multiplele experiențe trăite în tot acest timp. Din experiențele neplăcute, eu prefer să învăț ce este de învățat și să le las în urmă, motiv pentru care aleg să nu evoc astfel de exemple. La capitolul experiențe plăcute, aș putea menționa toți clienții pe care, în calitate de agent, i-am ajutat să vândă, să cumpere și în general să își rezolve provocările legate de domeniul imobiliar. Ceea ce mulți oameni poate nu văd încă este că un agent imobiliar profesionist poate avea un impact pozitiv în viața clientului său, ajutându-l să își găsească un cămin nou, un loc în care să își dezvolte afacerea sau să vândă în timp util un activ.”

PROFIT system: Considerați că această franciză a fost o alegere bună pentru Dvs.? Cum vă influențează activitatea apartenența la o rețea de franciză internațională?

Mădălina Vasile: „Pentru mine a fost și este o alegere bună! Am înțeles sistemul și cred în valorile și stilul de lucru promovat de RE/MAX. Așa cum au fost revoluționate de către acest sistem o mulțime de alte țări și regiuni, am toată încrederea că, funcționând pe aceleași premise, cu perseverență și răbdare vom reuși și în România.”

PROFIT system: Ați recomanda această franciză și altor antreprenori interesați de acest domeniu de activitate? 

Mădălina Vasile: „Așa cum am nevoie de colaboratori în biroul meu, alături de care să pot să ajung la cât mai mulți clienți și să creăm experiențe de tranzacționare plăcute clienților noștri, așa avem nevoie si de proprietari de birouri care să își asume această răspundere de a scrie propria lor poveste de succes alături de RE/MAX. Avem nevoie de cât mai mulți oameni de calitate care să contribuie la schimbarea status       quo-ului care planează la nivel local asupra industriei imobiliare. Este o afacere funcțională pe care o recomand!”

Sistemul de franciză RE/MAX asigură francizaților o afacere la cheie, prin care învață în detaliu cum să conducă o afacere în domeniul imobiliar și beneficiază permanent de suport din partea francizorului. Mai multe detalii sunt disponibile în catalogul RE/MAX. Pentru a stabili o discuție cu reprezentantul de franciză RE/MAX, ne puteți scrie pe adresa mcoman@profitsystem.ro

 


Subiecte populare in Forum