Învață, construiesc, câștigă cu Edukido

Edukido / În prezent, două centre proprii și 27 de centre în franciză operează în rețeaua Edukido.
Luni
06.05.2019
Dacă afacerea în franciză generează profit rapid, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Robert Stopa, achiziționarea unei licențe pentru a organiza cursuri și în alte regiuni este o etapă logică și necesară pentru o dezvoltare consolidată.
 

Așa cum am menționat și în articolul din ianuarie 2019, Robert Stopa a auzit pentru prima dată întâmplător despre Edukido, la o emisiune radio. Difuzarea unei știri despre activitățile copiilor care folosesc piese Lego i-a trezit interesul încă de la început, astfel că a decis imediat să-l contacteze pe francizor și să solicite mai multe informații despre franciză.

În iunie 2017, Robert Stopa a semnat acordul de franciză cu Edukido,  cumpărând o licență de franciză pentru cartierul Rzeszów. “Am început să organizez cursuri în școlile suburbane, deoarece, în Rzeszów, exclusivitatea teritorială era deținută de un alt francizat. Am închiriat săli în școli și grădinițe și am desfășurat ateliere acolo. La început, m-am descurcat ​​singur, dar interesul pentru oferta mea a crescut rapid, așa că am angajat instructori. Banii pe care i-am investit în Edukido au fost recuperați după șapte luni. Am reinvestit întregul profit, achiziționând o nouă licență pentru Mielec și districtul Łańcut. Astăzi mă ocup doar de coordonarea afacerii mele și mă concentrez asupra activităților de marketing” - spune Robert Stopa.

În prezent, organizează cursuri în școli primare, grădinițe, centre comunitare și săli de zi, având peste 70 de grupe de copii.

Francizatul recunoaște că părinții confundă frecvent atelierele Edukido cu atelierele de robotică. “Obiectivul nostru este acela de a le oferi copiilor o programă pentru dezvoltarea cunoștințelor generale, folosind piese Lego, fără a construi roboți pe baza instrucțiunilor. Programa cursurilor noastre este foarte largă, iar cunoștințele sunt adaptate vârstei cursanților. Astfel, avem ateliere pentru copii de cinci ani, dar și pentru copii de opt ani” - spune Robert Stopa.

Cursurile încep cu un stimul care va solicita atenția copiilor asupra temei alese - poate fi un film scurt . Apoi, instructorul creează o poveste în jurul unei teme date, de exemplu despre gravitație, după care apar diverse întrebări. Copiii caută răspunsuri în diferite moduri, experimentând, contemplând și folosind în același timp piese Lego. Foarte important este că ei nu primesc instrucțiuni despre ce și cum să le construiască. “Ne concentrăm pe independență, de aceea instructorul încearcă să intervină cât mai puțin posibil în activitatea copiilor. Sarcina lui este de a stimula cursanții să gândească și să întreprindă acțiuni creative și logice” - spune Piotr Szczepkowski, instructor franciza Edukido.

Când copiii construiesc clădiri, este momentul să tragem anumite concluzii. Temele discutate în cadrul cursurilor Edukido includ, printre altele: mașini zburătoare, surse regenerabile de energie, hărțile lumii, gravitația, mijloace de transport modern, poduri, roller-coastere, roboții de pe planeta Marte etc.

Cea mai mare parte a veniturilor  aproximativ 85% - este realizată prin organizarea de cursuri regulate. Aproximativ 10% provine din organizarea de ateliere în școli, pe teme specifice și 5% din organizarea de evenimente și petreceri aniversare. În viitorul apropiat, intenționez să mă concentrez pe organizarea mai multor întâlniri în companii, deoarece cred că mai sunt multe de făcut în acest domeniu. De asemenea, intenționez să conduc ateliere, pentru că nu am făcut acest lucru până acum. În viitor, probabil voi deschide și centrul Edukido’’ - spune Robert Stopa.

Francizorul Edukido recomandă francizatului să-și înceapă activitățile prin desfășurarea de cursuri în școli. Astfel, investiția este mai mică la început și este suficient să ai bani pentru o licență de franciză și pentru a cumpăra seturilede piese Lego care sunt necesare pentru a organiza cursuri. Antreprenorii nu trebuie să închirieze spații și să le renoveze, ceea ce reduce semnificativ investiția. Persoanele interesate de cooperarea cu Edukido ar trebui să aibă cel puțin 4-5.000 de Euro. Valoarea exactă a investiției depinde, printre altele, de mărimea zonei pentru care francizatul va cumpăra licența și dacă va organiza cursurile în școli sau dacă dorește să deschidă imediat un centru independent.

În cazul în care francizatul se decide asupra acestei prime  opțiuni - mai accesibilă - trebuie să ia legătura cu directorii de școli pentru a le prezenta oferta de colaborare. Apoi, trebuie să convingă părinții că merită să își înscrie copiii la cursuri. “Atât directorii de școli, cât și părinții sunt, de obicei, cooperanți. Am elaborat scenarii pentru copii de trei până la doisprezece ani. Așadar, putem organiza ateliere de lucru și în grădinițe. Am observat că cel mai mare interes pentru cursuri îl au copiii de șase până la nouă ani” - spune Robert Stopa.

O lecție Edukido durează o oră și o grupă este formată din maximum zece copii. În grădinițe, este o excepție - acolo atelierele pot dura o jumătate de oră. Francizații angajează deseori studenți pentru a susține cursurile. “Trebuie să fie oameni cărora să le placă și să fie capabili să lucreze cu copiii” - spune Robert Stopa.

Francizații pot deschide, de asemenea, centre Edukido în spații independente. Acest lucru vă permite să organizați cursuri și pe parcursul zilei, nu doar după – amiaza, cât și în weekend. În plus, antreprenorul își poate extinde oferta de a organiza petreceri de zile de naștere și tabere urbane. 

Dacă francizatul decide să închirieze un apartament permanent, atunci el trebuie să aibă un buget suplimentar pentru chirie. “Randamentul investiției depinde într-o mare măsură de activitatea și de spiritul antreprenorial al francizatului. De obicei, variază între șase luni și un an. Cu toate acestea, după doar două sau trei luni, instituția poate obține profit operațional” - spune Piotr Szczepkowski.

Francizorul nu impune prețurile pentru cursurile susținute de francizați, dar le prezintă calculul financiar care arată perioada după care investiția va fi recuperată. Înainte ca francizatul să stabilească costul cursului, acesta verifică ce prețuri practică concurența într-o anumită regiune și dacă o astfel de sumă este acceptabilă pentru părinți. “Și, mai presus de toate, se asigură că susținerea cursurilor la prețul stabilit este profitabilă pentru el” – adaugă Robert Stopa.

Ce fac francizații Edukido în timpul sărbătorilor? Aceasta este perioada în care, de exemplu, se organizează diverse cercuri de lucru. De asemenea, se poate face un inventar al pieselor Lego și se pot pregăti materialele de marketing înainte de noul an școlar. “În luna august, este perioada propice pentru a discuta cu directorii de școli, pentru a cere permisiunea de a prezenta oferta către părinți. Din primele zile ale lunii septembrie trebuie făcută promovare intensivă prin împărțirea de pliante, organizarea de întâlniri de prezentare, de exemplu, în cadrul ședințelor părinților, de la școală “- spune Robert Stopa.

Candidatul ideal pentru franciza Edukido ar trebui să aibă experiență managerială. Ar fi bine să fi lucrat anterior cu copiii, deși acest lucru nu este o condiție. Poate fi un antreprenor, un profesor sau un fost angajat al unei corporații.

În prezent, rețeaua Edukido este formată din două centre proprii și 27 de centre în franciză.

Franciza Edukido este disponibilă acum și în România. Mai multe detalii privind descrierea sistemului de franciză, sprijinul francizorului, investiția totală, profilul francizatului sunt prezentate în catalogul de franciză Edukido, disponibil mai jos.


Robert Stopa, francizat Edukido / “Cea mai mare parte a veniturilor - aproximativ 85% - este realizată prin organizarea de cursuri regulate. Aproximativ 10% provine din organizarea de ateliere în școli, pe teme specifice și 5% din organizarea de evenimente și petreceri aniversare."
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Femeile conduc francizele educaţionale

Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Femeile conduc francizele educaţionale

Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii

2 Declaratii
Final 05.03.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA 

4 Declaratii
Final 21.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred... 

4 Declaratii
Final 20.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Când matematica nu e Bau-Bau

Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...

4 Declaratii
Final 11.02.2015
Afacere din propria locuinţă

Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...

3 Declaratii
Final 27.01.2015
Afacere din propria locuinţă

Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...

3 Declaratii
Final 26.01.2015