Profit din închirieri
De ce a decis Direct Booker să-și dezvolte rețeaua și în România?
În România, turismul se dezvoltă în mod dinamic. Cererea de închirieri pe termen scurt este mare, iar cineva trebuie să le administreze prin intermediul serviciilor sau al tehnologiei.
Antreprenorii români care intenționează să-și dezvolte afacerile în industria turistică au șansa de a coopera cu francizorul croat Direct Booker. Ce va face compania Direct Booker pentru francizați?
Direct Booker este o agenție de turism ale cărei servicii includ închirierea de spații de cazare private. Sarcina principală a companiei este de a facilita contactul dintre proprietari și turiști. Totul se face folosind o platformă special creată, care conține ofertele curente de închiriere.
Aceste servicii cu siguranță economisesc timp chiriașilor/turiștilor. Cum funcționează mai exact acest tip de cooperare?
Fiecare proprietate are desemnat un manager de cont personal care controlează valoarea prețurilor de închiriere, monitorizând și prețurile altor proprietăți, în fiecare anotimp. Adesea, cu aceste informații, puteți maximiza potențialul proprietății dumneavoastră. Piața proprietarilor poate fi împărțită în două tipuri. Primul tip de proprietari sunt cei care au nevoie de publicitate online, servicii de rezervare, comunicare cu oaspeții, servicii financiare, cum ar fi facturi, taxe și cecuri pentru carduri de credit etc., chiar și servicii de curățenie pentru a-și conduce afacerea. La solicitarea proprietarilor, francizorul poate comanda, de asemenea, unui fotograf să facă fotografii profesionale cu interiorul unității de închiriat. Al doilea tip de proprietari sunt cei care nu au nevoie de serviciile agenției menționate mai sus, dar trebuie să-și îmbunătățească procedurile zilnice privind închirierea imobilelor. Este vorba în principal de sincronizarea prețurilor cu calendarul, prin toate site-urile web pe care sunt promovate proprietățile lor, cum ar fi: Booking.com, Airbnb, Expedia, HomeAway etc. Dacă proprietarul nu-și exprimă dorința de a beneficia de un serviciu complet, noi îi oferim întotdeauna sprijin prin așa-numitele Booker Tools, prin care se gestionează proprietatea închiriată din punct de vedere al prețului și logisticii.
De unde obțin francizații baza de date cu oferte?
Baza de date este un instrument de dezvoltare a afacerii extrem de important. Direct Booker va furniza la începutul parteneriatului cu francizații o bază de date inițială, pe care francizații o vor putea folosi pentru a genera noi lead-uri (noi clienți).
Ce beneficii va avea un francizat care folosește sistemul de afaceri Direct Booker?
Francizatul va avea permisiunea de a utiliza marca Direct Booker, pentru a oferi servicii de asistență chiriașilor sau turiștilor, bazate pe cunoștințe special dezvoltate și va putea folosi sistemul nostru de operare. Dar fiecare francizat va avea obligația de a-și face marketing local singur și de a furniza servicii doar pe teritoriul pentru care a semnat contractul.
Unde căutați potențiali francizați?
Vrem să atragem francizați din locuri atractive pentru turiști. Căutăm francizați care sunt interesați să înceapă propria afacere sau au deja o agenție de turism și ar dori să își extindă oferta cu servicii de agenție suplimentare sau să câștige din vânzarea tehnologiei noastre
Cât trebuie să investească francizatul într-o franciză Direct Booker?
Valoarea investiției pentru aderarea la rețeaua Direct Booker începe de la 5.000 de Euro. Taxa de franciză este de 7% din cifra de afaceri netă totală. Francizatul primește comision de la 5 la 10 la sută pentru fiecare unitate de cazare închiriată, astfel că perioada de rambursare a investiției depinde de numărul de oferte pe care le intermediază francizatul.

Articole citite

Franciza cu biciclete electrice de închiriat în zone turistice, cu un mijloc de transport și distribuție mobil, tinde să devină una de interes internațional.
Marile lanțuri hoteliere din Europa apelează din ce în ce mai mult la modelul de afaceri al francizei, potrivit raportului Hotel Franchising in Europe 2019, elaborat de HVS Consulting Company.
DirectBooker, agenția care administrează locuințe private, extinde rețeaua de francize pe piața croată și, în paralel, este pregătită de expansiune în România.
Franciza oferită de gigantul hotelier european AccorHotels va atrage atenţia hotelierilor din România. Malgorzata Morek de la Orbis Group vine cu detalii despre ceea ce aduce nou pe piaţă.
Rețeaua companiei turistice Fly Fly Travel a fost extinsă cu încă două unități francizate. Au fost deschise birouri în Krusevac și Zrenjanin, în Serbia.
Cele mai citite

Conferinţa "Francize la Raft", ajunsă la a doua ediție, își propune o temă care va impulsiona industria de retail: “Vânzări complementare în retail prin parteneriate în sistem de franciză”.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Un business cu mare potențial începe extinderea în franciză. Cu o creștere anul trecut de 100% față de 2017, LA JETOANE a depășit 400.000 de Euro cifră de afaceri în 2018.
Chiar dacă cele mai căutate francize din România sunt cele din domeniul alimentar și vestimentar, francizele specializate în educația copiilor se dezvoltă pe teritoriul autohton.
DPD România, companie de curierat care se dezvoltă în sistem de franciză, a anunțat afaceri în creștere pentru primul semestru al anului.