Best Studios, în topul mondial / Cu o experiență de peste 20 de ani, Best Studios este unul dintre cele mai puternice studiouri de videochat din lume
Marţi
02.11.2021
Franciza de videochat Best Studios: legalitate, avantaje și primii pași pentru începerea afacerii. Despre toate acestea ne vorbește Maria Boroghina, Manager Operațional Best și Industry & Brand Ambasador.
 

Care este profilul Best Studios și când a început această afacere în România?

Echipa BEST STUDIOS are o experiență de peste 20 ani în industria de videochat, segmentul PREMIUM VIDEOCHAT, actualmente fiind unul dintre cele mai puternice studiouri de videochat din lume si printre primele din Romania. Brandul Best Studios este recunoscut pentru excelența în videochat (premii naționale și internaționale), respectiv pentru orientarea permanentă către nevoile membrilor și înalta performanță în ceea ce privește încasarile modelelor. De altfel, Best Studios este o companie specializata în consultanță și training pentru modelele de videochat.

Totodată, suntem recunoscuți drept trendsetteri în industrie în ceea ce privește nivelul calitativ al design-ului studiourilor, dar mai cu seamă în ceea ce privește direcția non-nude a domeniului. De altfel, mottoul “Be the BEST or be the rest” sintetizează perfect viziunea de business, standardele de lucru și obiectivul permanent.

Francizarea business-ului a venit ca răspuns firesc la solicitarile potențialilor investitori care, convinși de calitatea serviciilor oferite modelelor colaboratoare Best și de rezultatele acestora, au dorit replicarea exacta a modelului de business. Antreprenorii înțeleg că un start-up în orice industrie are șanse mult mai mari de a aduce profit rapid dacă este coordonat de un know-how care și-a arătat valoarea prin rezultate deja obținute.

Deschiderea unui business într-o industrie centrată pe oameni și serviciile oferite de aceștia este complexă și necesită proceduri de lucru testate, pentru a avea șanse de succes”, a declarat Maria Boroghina.

Ce înseamnă această industrie uneori neînțeleasă, dar foarte dinamică și între ce limite se desfășoară activitatea ei?

Prima și cea mai importantă observație se referă la faptul că activitatea studiourilor de videochat profesioniste, în general, și a celor aflate sub umbrela Best Studios, în special, se desfașoară în conformitate cu prevederile cadrului  legislativ în vigoare, indiferent că discutăm despre Legea 196/2003 modificată și completată prin Legea 496/2004 - privind prevenirea și combaterea pornografiei, despre Regulamentul European 679/2016 - privind protecția datelor cu caracter personal sau despre orice altă normă ce reglementează activitatea.

Din perspectiva fiscalității, videochatul este considerat divertisment (vezi decizia CJUE din 08.05.2019), desigur, asimilat industriei adult. Accesul la creațiile de divertisment realizate de modele este asigurat membrilor plătitori pe cale electronică, exclusiv de către website-urile colaboratoare. De altfel, operatorii (website-urile) sunt cei care asigură atât softul necesar livrarii producțiilor de divertisment, cât și masele de clienți ce plătesc pentru creațiile modelelor. Trebuie precizat faptul că, desi asimilat industriei adult, content-ul produs de modele de videochat poate fi complet nonadult, orientat exclusiv spre comunicare și socializare și nu spre latura sexuală. Iar din acest punct de vedere, în studiourile BEST Studios se promovează intens acest tip de videochat PREMIUM.

Industria videochatului înseamnă 3 mari provocări: aspectele legale, marketing pentru recrutare, training. Dinamismul domeniului vine cu provocări, iar o franciză de succes se realizează alături de un partener cu peste 20 de ani de experiență, care vine cu un know-how esențial în economisirea resurselor și creșterea profitabilității imediate.  

Câștigurile în acest business pot fi nelimitate și sunt direct proporționale cu implicarea investitorilor, pentru că, în niciun caz, nu este vorba despre easy-money, ci despre seriozitate, dedicare și multe ore de muncă, așa cum este în orice afacere nouă.

Într-adevar, industria este neînțeleasă încă, însă este vizibil mult mai bine acceptată decât acum 5 ani. Generațiile actuale au o deschidere mentală mult mai mare, înțeleg foarte bine că este o industrie ca oricare alta și ca este o oportunitate. Serviciile oferite de modelele de videochat au migrat dinspre servicii axate pe nuditate către servicii de consiliere psihologică, relaționare umană. Omul și dezvoltarea lui personală sunt axul central al business-ului promovat de studioul de videochat Best Studios și de francizele Best, iar nuditatea nu este o obligatie. Echipa Best Studios susține videochatul PREMIUM  și încurajează dezvoltarea multilaterală continuă a modelelor, definirea unui mindset axat pe evoluție și performanță, morală și principii sustenabile, mod de viață sănătos. În final, alegerea este exclusiv a modelului: să meargă pe calea morală, asumată, care pune accentul pe comunicare sau pe calea sexualității cu venituri rapide.  Limitele legale țin doar de vârstă (nu se adreseaza minorilor)”, a precizat magagerul operațional al Best Studios.

De ce ar alege un investitor franciza Best Studios. Ce avantaje are față de celelalte oferte de rețele de franciză ?

“Imaginează-ți un termen de recuperare a investiției mai mic de 12 luni și o rentabilitate a investițiilor de capital foarte bună pentru franciza de videochat Best Studios. Fie că vorbim despre un investitor care dorește o afacere nouă și profitabilă sau despre un investitor cu experiență în domeniu, dar care se confruntă cu un marketing deficitar, training neperformant sau nu cunoaște aspectele juridice necesare, Best Studios a demonstrat deja că este partenerul potrivit.

Principalele avantaje sunt urmatoarele:

Activezi într-o industrie ce a prosperat inclusiv în timpul crizei economice mondiale sau în perioada pandemiei globale COVID19;

Te asociezi cu o marcă reper în industrie, lider la nivel mondial;

Beneficiezi de sprijin și training constant din partea unor profesioniști, oameni specializați pe diverse domenii de activitate (Management, Marketing, Training, HR, Foto-Video, Fiscalitate, Juridic, etc);

Termen scurt până la break-even point (4-6 luni), respectiv 1 - 1,5 ani până la amortizarea investiției;

Sistem de business validat în timp.

Francizatii noștri au înregistrat urmatoarele:

Recuperarea investiției inițiale în primul an;

Triplarea numărului de modele în 60 de zile (în urma implementarii strategiilor de marketing);

Încasări mai mari cu 40% în 90 de zile (datorită recomandarilor de redecorare a spaților de lucru);

Reducerea costurilor cu 30% în urma recomandărilor de parteneriate și renegociere a furnizorilor și partenerilor esențiali;

Intrarea în legalitate și optimizarea profilului financiar;

Franciza Best se adresează doar investitorilor care cred în această industrie și care pot să se implice cu adevarat în acest business. Know-how-ul pe care îl primesc este complex, complet și suficient pentru a avea un profit rapid.

Avantajele francizei vin din know-how și din implicarea echipei de consultanți Best în business-ul nou creat, trainingul angajaților și consilierea corectă și constantă în implementarea business-ului. Nu consideram francizele de videochat Best Studios doar ca un business paralel, ci ca parteneri pentru care lucram permanent astfel încât eforturile să aducă rapid rezultate eficiente”, a explicat Maria Boroghina.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi facă un nou partener?

”Pașii până la implementarea francizei de videochat Best Studios sunt următorii:

Investitorii sunt invitați să citească informațiile publicate pe https://franciza.beststudios.ro și să ne contacteze.

La prima întâlnire stabilim împreună ce e important pentru partener, oferim informații suplimentare și răspundem întrebărilor.

Analizam dacă se îndeplinesc criteriile și se califică pentru Franciza Best Studios. Cel mai important pas este o analiză intrinsecă referitoare la buget și gradul de implicare a antreprenorului în business. Cele două criterii trebuie discutate deschis la întâlnirea cu consultanții Best, astfel încât proiectul să poată fi setat realist.

Urmează acceptarea francizatului ca profil de investitor – antreprenor și apoi semnarea contractului de franciză.

O observație: dacă nu se califică pentru Franciza Best Studios, putem adapta planul de business contextului fiecarui partener (locație, nivel investițional, dimensiuni studio, exclusivitate etc.); în acest caz, se poate discuta despre un suport de consultanță.

Gasirea unei locații sub atenta îndrumare a echipei Best și amenajarea acesteia, recrutarea  personalului minim pentru pornirea afacerii, susținerea trainingului pentru întregul personal, lansarea campaniei de marketing, realizarea de site șii demararea campaniilor de recrutare țin de demararea afacerii”, a adăugat aceasta.

Înțelegem că antreprenorii care investesc în franciza Best Studios sunt spriijiniți de specialiști din mai multe domenii. Care sunt acestea  și în ce constă susținerea?

“Așa cum menționam anterior, echipa Best Studios este alcatuită din profesioniști și oameni cu experiență vastă în industria de videochat și nu numai. Amintesc numai o parte dintre specializarile noastre: Certificare Diagnoăa Organizațională, Expertiză Management Organizațional, Digitalizare - Certificare Green Belt, Master Trainer, PR Specialist - Industry & Brand Ambasador, Fotograf și Editor foto - Absolvent ATF, Arhitect recunoscut OAR, Master Marketing – acreditat Coach si Trainer acreditați LiveJasmin.

Susținerea francizaților este una exhaustivă, aceștia urmând să asimileze, atât prin intermediul manualului de franciză și a procedurilor specifice, cât mai cu seamă datorită trainingurilor inițiale și periodice, precum și a întâlnirilor 1on1 cu specialiștii francizorului, întreg spectrul de date și informații necesare pentru managementul eficient al activității studioului. Totodată, partenerii Best Studios beneficiază de acces, cu partiție securizată, la soft-urile interne de gestiune a activității, de prețuri preferențiale la o listă largă de produse și servicii, dar și de parteneriate negociate cu principalii operatori din domeniu, inclusiv account manager dedicat.
Francizatul obține sistem de management, sistem de training, optimizare marketing, monitorizare, recomandari privind locatia, sedinte foto-video profesionale, training specializat pentru site-uri, specialisti pe automatizari software specifice, specialisti amenajari si broadcasting.Consultanții Best acoperă toate ariile firești ale oricarui business: management, marketing, legal, fiscal, HR, operațional. Pornind de la manualul de franciăa care descrie explicit partea operațională, continuand cu trainingul anterior deschiderii business-ului și training permanent on the job, verificarea calității implementarii cunostințelor acumulate și feedback-ul pentru îmbunătățirea acestora, consultanții Best sunt alături de partenerii francizați în permanență, urmărind obținerea eficientă a rezultatelor”,
a mai spus aceasta.

Ce oferă unicitate acestui tip de franciză?

Unicitatea provine din faptul că echipa Best Studios deține competențe și certificări profesionale (Certificare Diagnoza Organizațională; Expertiză Management Organizațional; Digitalizare - Certificare Green Belt; Master Trainer; PR Specialist - Industry & Brand Ambasador; Coach și Trainer acreditați LiveJasmin; Arhitect recunoscut OAR; Designer de Interior acreditat; Agentie de marketing dedicată; Stilist acreditat; Echipa foto – video - absolvenți ATF), dar mai ales fiindcă suntem o gască de oameni frumoși, care se simt așa de bine lucrând toată ziua la birou, încât ne facem și vacantele tot împreună.

Implicarea consultanților Best și modul în care tratăm partenerii – așa cum ne dorim să fim și noi tratați: cu sufletul. Suntem alături nu doar prin transmiterea unor informații, ci urmărim îndeaproape implementarea lor corectă, pentru a asigura succesul rapid al francizei. Rezultate excepționale sunt cuantificate în primul rând în câștigurile  pe oră ale modelelor cu care lucrăm, ceea ce se traduce în profit.

Nu în ultimul rând, sistemul are un rezultat pozitiv față de societate, transformă destine, maturizand și schimbând, totodată, mentalități.”, a conchis Maria Boroghina.


Maria Boroghina, Manager Operațional Best Studios și Industry & Brand Ambasador / Imaginează-ți un termen de recuperare a investiției mai mic de 12 luni și o rentabilitate a investițiilor de capital foarte bună pentru franciza de videochat Best Studios. Fie că vorbim despre un investitor care dorește o afacere nouă și profitabilă sau despre un investitor cu experiență în domeniu, dar care se confruntă cu un marketing deficitar, training neperformant sau nu cunoaște aspectele juridice necesare, Best Studios a demonstrat deja că este partenerul potrivit