Afacerile cu trufe se dezvoltă prin franciză

Petru Atyim, asociat Trufe Mureș S.R.L.,: ”Cultivarea trufelor este o afacere în care nu-ți recuperezi imediat banii”.
Joi
24.05.2012
Răbdare, speranță și un câine bun- secretul succesului unei afaceri care se ocupă cu producerea de puieți micorizați și cultivarea trufelor.
 

Standul companiei Trufe Mureș S.R.L. a fost o apariție inedită la International Franchise and Branding Exhibition (IFBE) 2012. Ghivecele și fotografiile expuse au atras privirile multor vizitatori curioși să afle ce reprezintă de fapt această afacere. Petru Atyim, asociat al Trufe Mureș S.R.L., a explicat în ce constă proiectul companiei: producerea puieților micorizați cu Tuber Uncinatum și cultivarea trufelor.

”Afacerea cu trufe a început în anul 2003”, povestește asociatul companiei. La 9 ani de la startul business-ului, Trufe Mureș S.R.L. vrea să se dezvolte prin franciză. În prezent, compania micorizează următoarele specii de puieți: stejar, carpen alb, alun, pin, arțar. Petru Atyim îi avertizează pe cei care vor să devină francizați ai Tuber Uncinatum By Trufe Mureș: ”Este o afacere în care nu-ți recuperezi imediat banii. După ce am început afacerea, în primele 3 luni de zile nu am câștigat nimic.”

Echipa Tuber Uncinatum By Trufe Mureș este formată din experți în micorizare, în producția de semințe, în plantarea arborilor de trufe care le vor oferi francizaților informațiile necesare pentru demararea și dezvoltarea afacerii. ”Dacă terenul e bun, se poate cultiva oriunde”, spune Petru Atyim. Tot el dezvăluie secretul succesului unei afaceri care se ocupă cu producerea de puieți micorizați și cultivarea trufelor: ”răbdare, speranță și un câine bun”.

Costul total al francizei Tuber Uncinatum By Trufe Mureș este de 6.000 de euro, din care 4.000 de euro se plătesc la semnarea contractului de franciză și 2.000 de euro după 24 de luni de la semnarea contractului de franciză.

Trufe Mureș S.R.L. este alcătuită dintr-un teren de circa 200 metri pătrați pentru germinare, în localitatea Agrișeu, și un teren de circa 7800 metri pătrați pentru creșterea și cultivarea de puieți, în localitatea Corunca, județul Mureș.

(Elena Cărăușu)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Idei de afaceri în oraşe mici

Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...

2 Declaratii
Final 20.02.2015
Idei de afaceri în oraşe mici

Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici

2 Declaratii
Final 20.02.2015
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii

Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...

1 Declaratii
Final 09.02.2015
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor

Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))

2 Declaratii
Final 25.01.2015
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor

Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare

2 Declaratii
Final 16.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce

3 Declaratii
Final 13.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Cei din urma vor fi cei dintai....

3 Declaratii
Final 12.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start

3 Declaratii
Final 12.01.2015