Informația sub supervizare specială

Poți stoca datele pe memory stick-uri, CD-uri, DVD-uri, discuri Blu Ray sau servere.
Vineri
12.10.2012
Tot mai multe companii se bucură din plin de beneficiile noilor echipamente tehnologice, însă uită că datele salvate în computer pot să dispară cât ai clipi din ochi.
 

Primul pas este să faci un back-up al datelor, un proces de copiere a datelor cu scopul de a putea fi restaurate în eventualitatea în care datele se pierd. Tot mai multe companii folosesc sistemul electronic de e-documente. Poți stoca datele din calculator pe CD-uri, DVD-uri, discuri Blu Ray (tip de disc optic de mare densitate folosit pentru socarea de date), pe un server, pe un stick, pe un hard drive extern sau portabil, sau să le păstrezi online. Nici unul dintre instrumentele de stocare a datelor nu este 100% perfect și prezintă riscuri, însă te poate scoate din impasul pierderii unor informații extrem de valoroase pentru companie.

Un server poate stoca date de pe mai multe calculatoare în același timp și poate fi setat să facă un back-up automat al datelor tale. Trebuie însă să ai un buget considerabil pentru achiziționarea unui server deoarece prețul acestuia este foarte mare. Drive-urile externe sau portabile sunt ușor de folosit și pot fi setate să stocheze automat cu ajutorul sofware-ului. Acestea pot însă să nu mai funcționeze după un timp și pot genera erori.

În general CD-urile sau DVD-urile păstrate în locuri sigure, protejate împotriva prafului sau a zgârieturilor, nu dau erori. Vei pierde însă destul de mult timp cu înregistrarea datelor și vei cheltui destul de mulți bani pentru achiziționarea acestori suporturi dacă ai de salvat multe date. Stick-urile au prețuri din ce în ce mai mici în ultimul timp și pot avea o memorie foarte mare, însă și acestea au și dezavantaje. Poți pierde cu ușurință un stick din cauza dimensiunilor sale reduse și există și riscul ca la un moment dat acesta să nu mai funcționeze.

Poți păstra datele și online pe anumite site-uri specializate, cum ar fi Dropbox.com, site-uri special construite pentru a păstra datele personale ale user-ului. Nu te costă foarte mult să-ți păstrezi datele online însă există o limită a capacității de stocare și există și riscul ca site-ul să fie închis pentru mentenanță sau reconstrucție, care poate coincide cu perioada în care ai nevoie de datele salvate.

Compania trebuie să aibă grijă și echipamentele tehnologice. Unele companii de asigurări oferă pachete de asigurări business care includ și asigurarea echipamentelor tehnologice. Majoritatea obiectelor asigurate sunt laptopurile și alte echipamente de birou portabile.

(LNK)
/1/
Vezi mai multe

Articole citite

Idei de afaceri în oraşe mici /17.02.2015

Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.

Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii /03.02.2015

Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.

De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor /22.01.2015

Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.

Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri /06.01.2015

Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.

Studenții români vor să fie proprii lor șefi /30.12.2014

Studiul Barometrul antreprenoriatului românesc arată că 52% dintre tinerii studenţi vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie.