Ce servicii medicale alegem
Compania a comparat sumele lunare plătite de români catre Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și primele lunare plătite pentru o asigurare privată de sănătate. Studiul demonstrează că taxele lunare medii plătite de cetățenii români către fondul național de sănătate sunt de aproximativ 200 RON, luând în considerare un venit mediu brut de puțin peste 2000 RON (dupa cum se menționează în Legea Bugetului Asigurărilor Sociale din 2012 publicată în Monitorul Oficial). Această contribuție lunară le oferă românilor acces la spitale de stat și îngrijire medicală în România. Totuși, această sumă nu acoperă servicii complete în clinici sau spitale private, dupa cum a anunțat recent Ministerul Sănătății.
Pe de altă parte, o primă de mai putin de 100 euro/lună (aproximativ 400 RON/luna) plătită pentru o asigurare medicală privată oferă acces la servicii medicale în clinicile și spitalele din întreaga Europa. Asigurarea nu numai că oferă libertate de alegere, dar acoperă și tratamentul cancerului sau operațiile de transplant, precum și teste importante: tomografie computerizată, rezonanta magnetică sau Pet Scan.
“Este foarte trist că oamenii care își plătesc taxele nu pot beneficia de tratamentul medical pe care îl merită. Este bine cunoscut faptul că sistemul de sănătate din România nu este dezvoltat suficient pentru a oferi cele mai bune servicii medicale pentru toți cetățenii. Este cu atât mai trist că românii se află în imposibilitatea de a accesa servicii medicale private pe baza contribuției lunare. Acesta este un sistem unic care nu se întâlnește nicăieri altundeva în Europa și cred că guvernul ar trebui să regândească această organizare și să implementeze sistemul celor 3 piloni: fonduri din partea statului, din sectorul privat și din asigurările private de sănătate”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.
Comparația din cadrul studiului a fost făcută luând în considerare informațiile furnizate de Legea Bugetului Asigurarilor Sociale pentru 2012 publicată în Monitorul Oficial la sfârșitul anului 2011 și valoarea unei asigurări medicale cu acoperire europeană pentru adulți de până la 40 de ani.
MediHelp Internațional este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp Internațional este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria. În parteneriat cu BUPA International, MediHelp îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi.
(E.C.)Articole citite

Logo-ul este primul lucru care le vine în minte oamenilor despre un brand, motiv pentru care este important ca aceștia să îl rețină ca pe o aminitire pozitivă.
Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.
Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.
Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.
Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.
Cele mai citite

Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
Există multe mituri legate de franciză, iar dacă vreți să cumpărați o afacere de acest fel, este bine să le recunoașteți pe primele cinci cel mai des invocate.
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Smith&Smith este prima companie românească specializată în transfer internațional de bani, înființată în 1999 și autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României.
Subiecte populare in Forum
Idei de afaceri în oraşe mici
Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...
Idei de afaceri în oraşe mici
Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii
Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Cei din urma vor fi cei dintai....
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start