De multe ori, în discuțiile cu oamenii de afaceri, afli că aceștia au pornit un business pentru că au avut un vis sau pentru că li s-a arătat un semn. Ei bine, colegul nostru Arkadius a visat un horoscop de afaceri. :)
Miercuri
13.03.2013
Deși cred în predicțiile horoscupului la fel de mult cum cred că voi câștiga la loterie, citesc în continuare zilnic ce îmi prezic astrele.
 

Berbec: Ești o persoană foarte ambițioasă din fire și te decizi repede să-ți pornești propria afacere. Cu toate acestea, uneori lași să treacă ani buni înainte să iei o decizie importantă. Din această cauză, riști ca partenerii de afaceri să te învinovățească dacă ceva nu merge cum trebuie, Împrumuți cu ușurință bani și deoarece ai mare încredere în cei din jur, nu ceri nicio garanție. Să nu te miri dacă nu vei mai auzi nimic despre mulți dintre așa zișii colegi sau prieteni pe care i-ai împrumutat. Berbecul este prima zodie a zodiacului, iar ziua în care soarele intră în constelația acestei zodii, este prima zi de primăvară în emisfera nordică. Acest lucru face ca reprezentantul acestei zodii să își dorească întodeauna să fie în centrul atenției. Astfel, își cumpără cele mai noi și de neîncredere gadget-uri, la prețuri foarte mari, este primul care dă navală în toate promoțiile și își procură o mulţime de lucruri care nu-i sunt de folos. Nu juca la bursă- în acest an vor avea succes doar taurii și urșii. Eşti berbec, deci crezi în horoscop, iar ceea ce ai citit aici te-a înfuriat cu siguranță.

Taur: Ești al doilea semn al zodiacului și detești acest lucru, mai ales în condițiile în care trebuie să fii la coada Berbecului. Faci tot posibilul să ajungi în frunte, fără să realizezi că audiența a părăsit de multă vreme corida. Taurul este reprezentantul planetei Venus, iar acest lucru te face să te implici emoțional în afaceri. Acest lucru e dovedit, întrucât unul dintre autorii acestui material este chiar Taur. Ca șef, faci tot posibilul ca angajații să te iubească, însă nu eziți să urli la ei dacă îndrăznesc să-și depășească cele câteva minute de pauză. Colegii te iubesc și adoră să luați prânzul sau să beți un pahar împreună, la cele mai luxoase pub-uri și restaurante. Și ce dacă îți uiți mereu portofelul acasă și ei trebuie să plătească și consumația ta?

Gemeni: Ești considerat bârfitor și incapabil să păstrezi un secret. Și cam așa este. Majoritatea gemenilor lucrează ca jurnaliști. Ești o fire capricioasă, iar dacă cineva vrea să te enerveze ar trebui să te angajeze la un call center, unde să ai contact cu clienții care sunt nemulțumiti de produsele companiei. Ai dublă personalitate, așa că poți să îngrijești o piscină în timp ce te ocupi și de administrarea unui magazin. Profitul este ultimul lucru pe care ți-l dorești. Ești o fire instabilă, semnezi imediat un contract de muncă și renunți la el cu aceeași ușurință. Îi manipulezi cu ușurință pe cei din jur. De altfel, celălalt autor al acestui horoscop împărtășește aceeași zodie cu tine. Viața monotonă te poate îmbolnăvi. Dacă cineva vrea să se răzbune pe tine trebuie doar să-ți spună că firma la care lucrezi s-a transformat într-o librărie.

Rac: Ești un nemernic în afaceri. Dacă vrei ca cineva să-ți fie partener de business, asigură-te că ai foarte mulți bani. Preferi totuși ca tu să fii singurul câștigător. Departe de ceilalți. Ești foarte sentimental și nostalgic și îți ierți cu ușurință subalternii. Poate le împrumuți și niște bani. Dacă te afli la conducerea unei companii, acest lucru se va vedea cu ușurință după biroul tău: multe căni murdare de cafea și documente vechi de peste 10 ani. Ai tendința să furi ideile altor oameni și să-ți atribui singur toate meritele. Și de ce nu, să fugi cu banii câștigați în Israel.

Leu: Cu Regele Leu este simplu. Compania spune povești despre tine, iar ceilalți nu le ascultă. Îți place să spui glume care au un efect dublu: oamenii ori râd, ori o iau la fugă. Îți place să fii lăudat și lingușit, așa că mai bine ocupi funcția de ministru decât să fii om de afaceri. Ești dispus să faci compromisuri și să accepți și mită atât timp cât aceste lucruri duc la creșterea prestigiului companiei. Nu te dai în lături de la o căsătorie din interes. De altfel, aceasta poate fi cea mai bună afacere pentru tine.

Fecioara: Domnișoara Zodiacului, faci tot posibilul pentru a-ți promova produsele. Ești în stare să renunți la tinerețe și să îți dai chiar și viața pentru clienții tăi. Nu și fecioria. Despici părul în patru, așa că întârzii orice acțiune. Ești o fire încăpățânată, dar muncitoare, așa că nu te potrivești doar pentru job-ul de secretară. Meseria de casnică te prinde foarte bine. Dacă cineva vrea să nu te mai oprești din vorbit, trebuie doar să te întrebe ce părere ai despre munca ta. În cazul în care ocupi o funcție de conducere, accepți cu toleranță toate comentariile și criticile...

Balanța: Îți place să te implici în afaceri ”fierbinți”. Iubești luxul, iar pentru a-l obține accepți orice job: PIMP, dealer de droguri, valutist sau falsificator de bani. Dacă ești într-o afacere cu o Balanță, mai bine ai mai verifica încă o dată caracterul și trecutul partenerului tău. Mai ales dacă ești Rac, sună la bancă și vezi dacă mai ai ceva în conturi. O slăbiciune a acestei zodii este faptul că își supraestimează valoarea și intelectul. Îți alegi prietenii în funcție de starea lor materială.

Scorpion: Ești un reprezentant de seamă al bogătașilor, însă cine ar vrea să aibă caracterul și aspectul tău fizic? Calci pe morminte pentru a-ți atinge obiectivele și lași în urma ta doar deșertăciune. Trăiești în spații largi, fără competitori. Cei care îți sunt colegi ar trebui să se simtă amenințati, deoarece ești în stare să distrugi totul și pe oricine pentru a ajunge unde îți dorești. Ești arogant, nu-ți place să fii contrazis și mergi până în pânzele albe ca să-ți demonstrezi punctul de vedere. Și nu mai zic nimic despre defectele de vorbire...

Săgetător: Ești un semn zodiacal foarte schimbător. De aceea treci foarte repede de la o stare la alta. Acum te aprinzi, acum te liniștești. Nu îți place să urmezi sfaturile celor din jur. Cel mai bine este să te faci fermier. Adori să fii complimentat și faci totul ca să atragi atenția asupra ta. Tânjești după o poveste de dragoste la locul de muncă. Mai ales dacă ai un coleg(ă) foarte bogat(ă). Și de ce nu, chiar mai multe căsătorii, iar după fiecare divorț să obții mai mult de jumătate din averea partenerului.

Capricorn: Ești o persoană plictisitoare care se agață de fiecare detaliu. Cel mai rău lucru este că de obicei ai succes în carieră din cauza personalităţii tale care poate tolera orice, mai puţin eşecul. Şi faci totul pentru a nu ajunge în această situaţie. Eşti la fel de sentimental şi emotiv ca un robot în primele faze de testare. Te ghidezi după banalitate şi precauţie, ceea ce îţi limitează toate acţiunile. Compania ta are profit, însă nu este unul dintre primii jucători. Ai tendinţa să te comporţi ca un tiran. Cei din jur te vor ierta pentru toate criticile, însă nu vor uita niciodată.

Vărsător: Eşti sub protecţia puternicului Uranus, reprezentantul libertăţii, astfel că la rândul tău eşti un revoluţionar înăscut. Dacă ai o afacere de succes, vei face tot posibilul să o distrugi. Şi bineînţeles, tu nu greşeşti niciodată. Doar cei din jur sunt vinovaţi pentru eşecul tău. Intolerant şi încăpăţânat, continui să distrugi totul- face parte din firea ta. Insistenţa este câlcâiul lui Ahile în ceea ce te priveşte. Reuşeşti cu uşurinţă să-ţi aduci colegii la exasperare. Ai un look fanatic. Familia este foarte importantă pentru tine, de aceea eşti de acord să-ţi împarţi soţul/soţia cu ceilalţi parteneri de business.

Peşti: Eşti reprezentantul celui de-al douăsprezecelea semn zodiacal. Arăţi foarte mult compansiune şi eşti în stare să te sacrifici şi să suferi pentru a prezenta o idee. Punctul tău slab este sănătatea, aşa că de cele mai multe ori eşti în concediu medical. Te confrunţi deseori cu sentimente excesive, schimbări de dispoziţie şi îţi place să te auto-critici. Dacă astăzi prezinţi o idee de afacere, mâine vei considera că nu mai este oportună. Tinzi să te izolezi. Cel mai bine pentru tine ar fi să lucrezi pe cont propriu. Detectiv. Te afli sub influenţa lui Neptun aşa că ai tendinţa să accepţi orice iluzie. Ţi-e frică să priveşti adevărul în ochi.

  • Şi-am încălecat pe-o şa
  • Şi v-am spus povestea aşa
  • Şi-am încălecat pe-o căpşună
  • Şi v-am spus o gogonată minciună!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

(A.S. & E.C.)
/2/
Vezi mai multe

Articole citite

Idei de afaceri în oraşe mici /17.02.2015

Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.

Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii /03.02.2015

Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.

De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor /22.01.2015

Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.

Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri /06.01.2015

Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.

Studenții români vor să fie proprii lor șefi /30.12.2014

Studiul Barometrul antreprenoriatului românesc arată că 52% dintre tinerii studenţi vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie.