Cei mai doriți angajatori în 2013
Ca și în anul 2012, topul celor mai doriți angajatori din România este dominat de companiile din industria tehnică. Oracle, Google, Microsoft, Continental, OMV Petrom, IBM, BCR, Orange, P&G sau Coca-Cola sunt companiile în care românii vor să lucreze pentru că oferă salarii mari, au o reputație bună în piață și oferă programe de training, arată un studiu realizat de Catalyst Consulting, divizia de consultanță în employer branding a grupului Catalyst.
Întrebați care sunt obiectivele lor, candidații au răspuns că sunt interesați să devină specialiști într-un anumit domeniu (58,65% dintre respondenți), să obțină un echilibru între viața profesională și cea personală (48,50%) și să fie plătiți bine (47,93%). În comparație cu 2012, a scăzut interesul pentru pachetele salariale și a crescut cel pentru echilibrul între viata profesională și cea personală.
Potrivit studiului realizat de Catalyst Consulting, pentru candidati, cele mai importante criterii în alegerea angajatorului sunt salariul și pachetul de beneficii oferit de acesta (47,12%), imaginea companiei (36,59%), programele de training puse la dispoziție de angajator (36,33%) și siguranța locului de muncă (35,86%). Imaginea companiei este al doilea cel mai răspândit criteriu pentru alegerea unui angajator, după pachetul salarial, pentru tinerii cu background economic sau tehnic. Importanta acestui factor crește odată cu acumularea de experiență.
În ceea ce privește beneficiile dorite de către angajații români, ordinea este aceeași ca în 2012. Aceștia preferă asigurările medicale (56,93%), suportul financiar pentru urmarea unor cursuri și training-urile (43,27%), bonurile de masa (33,97%), programul de lucru flexibil (30,10%). Abonamentul la sala de fitness sau decontarea mesei de prânz sunt printre ultimele ca importanță acordată.
Studiul evidențiază așteptări salariale diferite pentru candidații din provincie și cei din București, cei din Capitală așteptându-se la salarii mai mari cu 25% comparativ cu cei din provincie, indiferent de nivelul de experiență. Dacă ne uităm la diferențele asteptărilor salariale ale respondenților cu profil economic versus cele ale respondenților cu profil tehnic, putem vedea că cei cu profil tehnic își doresc în medie salarii cu 30% mai mari.
În 2013, așteptările salariale ale persoanelor fără experiență din București au crescut cu aproximativ 10% față de 2012. De exemplu, un tânăr din București, fără experiență profesională, care studiază sau a absolvit o facultate cu profil economic, are așteptări salariale în jurul a 1,500 RON net, față de aproximativ 1,300 RON net în 2012. Și așteptările salariale ale profesioniștilor cu 3 – 5 ani de experiență au crescut puțin față de 2012. Dacă anul trecut o persoană cu background economic și cu un astfel de nivel de experiență avea așteptări în jurul a 3.200 RON net, așteptările salariale au crescut anul acesta cu 300 RON.
Rezultatele celei de-a 8-a ediții a studiului realizat de Catalyst Consulting se bazează pe datele colectate în urma unui chestionar online în perioada martie – aprilie 2013 de la 8.762 respondenți din București (3.739 respondenți) și provincie (5.023 respondenți).
Articole citite
Logo-ul este primul lucru care le vine în minte oamenilor despre un brand, motiv pentru care este important ca aceștia să îl rețină ca pe o aminitire pozitivă.
Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.
Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.
Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.
Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Culoarea hainelor pe care le purtăm ne poate influenţa succesul sau insuccesul în afaceri.
Te asigurăm că e una dintre cele mai bune idei! Iată de ce .... conform ultimelor raportari oficiale, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 milioane de lei din minipateuri şi produse de patiserie.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Europa a fost întotdeauna un etalon în privința modei, iar astăzi sunt multe francize de îmbrăcăminte care oferă creativitate, calitate și o afacere de succes.
Subiecte populare in Forum
Franciză la „mâna a doua”
Doresc o franciza Va multumesc Astept un raspuns
Franciza – cu ce se mănâncă?
Super util!
Propriul patron sau angajat?
Dupa 45 de ani de comunism si 25 de jaf normal ar fi sa fii raspunzator de munca ta
Idei de afaceri în oraşe mici
Multi au profitat de fondurile europene si nu au facut nimic...pacat.
Propriul patron sau angajat?
Normal ca patron mi-ar placea sa fiu...visez...
Propriul patron sau angajat?
Inceputurile sunt dificile si ar trebui initiata taxa zero in anumite conditii pentru ca ulterior se vor recupera...dar la noi legile se aplica numai in defavoare individului
Propriul patron sau angajat?
As vrea sa scriu despre Rodipet care au investit initial in chioscuri micute si cochete aveau colaboratori adevarati profesionisti si dintr-o data nu mai aveau resurse dar au...
Idei de afaceri în oraşe mici
Mare greseala ca nu s-au folosit fondurile europene, cei vinovati vor da socoteala pentru aceasta pentru ca sunt platiti niste indivizi pentru aceasta care nu fac nimic