10 caracteristici ale antreprenorilor de succes

Spre deosebire de manageri, antreprenorii se remarcă mai mult la trăsături cum ar fi curiozitatea, perseverența și tolerența la stres. Pasiunea, siguranţa de sine, tenacitatea, echilibrul, viziunea, curajul, abilitatea de a vinde, determinarea, inteligenţa emotionala şi flexibilitatea sunt caracteristicile comune identificate de specialiști. Chiar dacă de multe ori tinzi să crezi că toate acestea sunt doar simple citate din cărţi, încearcă să te identifici cu cât mai multe dintre calităţile enumerate şi vei vedea că succesul nu va întârzia să apară.
1. Pasiunea
Ca antreprenor foarte probabil vei lucra din greu, timp îndelungat, pentru prea puțini bani și fără nicio garanție că business-ul tău va funcționa. Așa că ar trebui să ai o motivație intrinsecă puternică și nu una legată de bani.
2. Siguranța de sine
Pentru a reuși va trebui să te înconjori de oameni cu aptitudini, background și cunoștințe care să le completeze pe ale tale, de aceea e important să ai încredere în tine și, uneori, să lași ego-ul deoparte.
3. Tenacitatea
Vei avea nevoie de o combinație de perseverență cu rezistență psihică. Va trebui să fii capabil și dispus să înveți din greșeli, să știi să te ridici și să mergi mai departe cu forțe reînnoite.
4. Echilibrul
E important să știi că nu toate bătăliile merită câștigate și când să te retragi; cum să accepți și cum să înveți dintr-un eșec. Să știi când trebuie să petreci timpul cu ai tăi sau când ai nevoie să fii singur.
5. Viziunea
Antreprenorii de succes pot avea o viziune de ansamblu și-n același timp pot fi capabili să se concentreze pe obiectivele pe termen scurt.
6. Curajul
Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că antreprenorii sunt mai înclinați spre a-și asuma riscuri. Asta nu înseamnă că trebuie să faci bungee-jumping fără echipament de protecție- antreprenorii inteligenți au, de obicei, o intuiție foarte bună și știu să aprecieze gradul de risc al unui start-up.
7. Abilitatea de a vinde
Fie că ești un extrovertit înnăscut sau un introvertit, vei fi mereu în poziția de a vinde ceva. Îți vei vinde viziunea potențialilor parteneri și investitorilor. Îți vei vinde produsele și serviciile și îi vei convinge pe angajații tăi să rămână pe poziții de fiecare dată când lucrurile se precipită.
8. Determinarea
Antreprenorii adună foarte multe informații într-o perioadă scurtă de timp și apoi acționează. Dacă aștepți prea mult, nu vei merge niciodată mai departe (organizațiile mari se pricep foarte bine la amânarea deciziei- Nu avem foarte multe date, așa că hai să continuăm să facem studii).
9. Flexibilitatea
Cei care supraviețuiesc sunt antreprenorii care au o preocupare permanentă în a-și îmbunătăți produsele sau ideea existentă și știu să se adapteze conform schimbărilor din piață.
10. Inteligența emoțională
Antreprenorii de success au o inteligență emoțională ridicată și reușesc să-și creeze conexiuni în mediul de afaceri. E foarte important să ai abilitatea de a-ți construi relații care te pot ajuta să-ți crești business-ul.
Sursa: Contakeeper
Articole citite

Logo-ul este primul lucru care le vine în minte oamenilor despre un brand, motiv pentru care este important ca aceștia să îl rețină ca pe o aminitire pozitivă.
Chiar dacă multe dintre ele sunt „locuri în care nu se întâmplă nimic“, business-urile locale se pot dezvolta foarte bine şi în oraşele mici. Trebuie să fiţi doar mai atenţi la specificul fiecărei localităţi în parte şi mai ales la necesităţile locuitorilor. Publicaţia „Adevărul“ ne propune o trecere în revistă cu idei de afaceri în oraşe mici.
Ernst&Young a publicat raportul Women. Fast forward: The time for gender parity is now, care și-a propus să afle răspunsul la două întrebări: care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor şi care sunt elementele care le pot propulsa în carieră.
Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, imaginaţia românilor nu are limite. Cei mai mulţi dintre români aleg cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor. Dovadă studiul făcut de compania Keysfin care a căutat cele mai originale denumiri de firme.
Jones Lang LaSalle a realizat un studiu care analizează extinderea şi prezenţa a 250 de retaileri internaţionali în peste 57 de pieţe comerciale importante. Citeşte pe ce loc se află Bucureştiul şi ce capitală ocupă poziţia fruntaşă.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Francizele săli de sport sunt în creștere în toată Europa, oferind modele de afaceri flexibile pentru pasionații de fitness. Aflați cum puteți să vă alăturați acestui trend.
Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Subiecte populare in Forum
Idei de afaceri în oraşe mici
Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...
Idei de afaceri în oraşe mici
Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii
Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Cei din urma vor fi cei dintai....
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start