Mail Boxes Etc.

Informatii despre sisteme de franciza

Descrierea sistemului de franciza

Fondată în San Diego - California în 1980, Mail Boxes Etc.  a fost adusă în Europa în anul 1993, de către Graziano Fiorelli, care a achiziționat licența MBE pentru Italia. De la deschiderea primului centru MBE pilot la Milano, în 1993, rețeaua italiană MBE a ajuns, astăzi, la mai mult de 570 de agenții MBE administrate de antreprenori în sistem de franciză. Între anul 2000 și 2003, MBE Italia a achizitionat licenta exclusivă pentru Spania, Germania și Austria.

În 2009, MBE Worldwide Spa. – companie deținută de familia Fiorelli - a preluat toate centrele MBE din întreaga lume (exceptând USA și Canada) de la compania americană MBE Inc., astfel devenind proprietarul brandului, al formatului de business și al tuturor contractelor de Master Franchising existente.

Profesionalismul ridicat și complexitatea serviciilor oferite de MBE au făcut ca, în anul 2001, cele 4.432 locații din SUA și 361 din Canada să fie achiziționate de cea mai mare companie de curierat din lume – UPS și să continue activitatea sub numele de The UPS Store.

În 2017, sub brandul MBE intră aproape 1000 de locații PosNet și Alphagraphics din USA și Canada urmate în anul 2021 de centrele Pack & Send din Australia și Noua Zeelandă și locațiile Multicopy din Olanda, plus achiziția platformei PrestaShop în noiembrie 2021.

MBE este un brand consacrat care se află pe piață de peste 40 de ani și este în continuă creștere pe 5 continente, la acest moment însumând peste 2.944 de locații în 53 de țări, dintre care 1.774 sunt reprezentate de Centrele de Soluții Mail Boxes Etc.

În România suntem prezenți prin 5 locații, dintre care una deținută de Francizor în București și alte 4 locații francizate în Bacău, București, Cluj-Napoca și Negrești-Oaș.

Conceptul de business MBE este reprezentat de o simbioză unică între servicii de ambalare și curierat, micro-logistică și fulfillment, print & marketing, căsuțe poștale private sau pentru înregistrarea adresei unui SRL, birotică și papetărie. Promovăm conceptul One-Stop-Shop prin care ne asigurăm ca cei care ne trec pragul vor găsi o varietate de servicii și soluții necesare pentru companiile lor, având mereu o singură persoană de contact și o locație accesibilă pentru toate nevoile lor de business.

Motto-ul companiei este: “We make business easier. Globally". Centrele MBE sunt capabile să răspundă așteptărilor și să ofere servicii unice companiilor mici și mijlocii din fiecare industrie și clienților individuali. Datorită forței semnificative a companiei pe piața globală, o bază solidă de capital, un sistem de afaceri dovedind și cunoștințe și know-how unice, compania oferă francizaților posibilitatea de a realiza profituri cu riscul minim suportat de aceștia. Procentul marginal al cifrei de afaceri, precum și satisfacția și succesul financiar personal al francizaților sunt cele mai bune dovezi ale succesului și eficacitatea Mail Boxes Etc. (MBE), drept dovadă, în cadrul grupului MBE, mulți francizați au început cu o locație MBE și deja dețin 2-3-5 Centre MBE.

Centrele MBE sunt administrate în mod independent de fiecare francizat în parte având o gamă largă de activități pre-aprobate. Francizatul poate alege toate segmentele de business sau doar o parte, acesta fiind singurul factor de decizie pentru activitățile desfășurate și prețurile practicate, Francizorul făcând recomandările necesare în baza experienței dobândite.

Unitati personalizate

5

Unitati in sistem de franciza

2.944 - România, Italia, Spania, Franța, Polonia, Germania, UK, Portugalia, Belgia, Suedia, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Elvetia, Norvegia, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Danemarca, Irlanda, Kazakhstan, Lituania, Olanda, San Marino, Slovenia,Australia, Hong Kong, Japonia, Malaezia, Thailanda, Brazilia, Chile, Colombia, Rep. Dominicana, Mexic, Panama, Peru, Venezuela, Canada, USA, etc.

Fotografie locatie
Informatii pentru francizati

Sprijin pentru francizati

  • Dreptul de a folosi marca comercială Mail Boxes Etc.
  • know-how și sprijin în dezvoltarea afacerii
  • acorduri cadru cu furnizorii – ex. UPS, DHL, Fedex, Cargus, Sameday, Rajapack, Konica Minolta, etc.
  • Training initial și periodic, manual de sales, manual operational, Brand Book.
  • Validare locație și proiect de amenjare a locației conform standardelor MBE
  • platforma IT și CRM
  • materiale de marketing permanente și sezoniere (cataloage, brosuri, flyiere, șabloane oferta, etc.)
  • plan editorial lunar pentru canalele de Social Media
  • promovare locație.

Investitie totala, asteptari

Taxa de franciză între 12.000 și 15.000 euro, se plătește o dată la 5 ani.

Costuri amenajare locație aproximativ 10.000 euro – posibilitate leasing operational prin parteneriatul MBE & Grenke.


Cerinte de baza

Persoane cu spirit antreprenorial, cu o bună reputație pe plan local care să fie adeptul/adepta serviciilor premium sau tailor-made pentru clienții Centrului MBE.

Echipă de vânzări. Pentru început este suficientă o persoană care să desfășoare activitatea de vânzare pro-activă la nivel local.


Informatii despre francizor

Mail Boxes Etc.

+4 0725 204 421

alina.scripca@mberomania.ro

mberomania.ro

Persoana de contact pentru candidati

Alina Scripca

tel: +4 0725 204 421

e-mail: alina.scripca@mberomania.ro

Afla mai multe

Completeaza formularul de contact de mai jos daca vrei mai multe informatii. Informatiile din formular vor fi trimise direct catre Mail Boxes Etc..

Mesaj
Nume si prenume *
Oras *
Telefon *
E-mail *

Articole citite

Cele mai citite

Catalogul conține informații provenite direct de la deținătorii sistemelor. Înainte de a semna un acord de colaborare, fiecare candidat ar trebui să verifice personal fiecare ofertă prezentată în catalogul cu francize. Editorii își rezervă dreptul de a verifica lista de sisteme și informațiile din fiecare director. Dacă primiți informații că datele prezentate sunt incorecte sau neactualizate, vă rugăm să contactați redacția.