CarmOlimp vizează pentru acest an deschiderea a 30 de magazine proprii și în franciză, precum și începerea exportului de mezeluri în Ungaria.
Miercuri
01.08.2012
Producătorul de mezeluri vrea să-și mărească în acest an cifra de afaceri cu peste 20%.
 

CarmOlimp, compania brașoveană specializată în producția de carne și preparate din carne, preconizează pentru acest an o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, de la 25 de milioane de euro, la 29 de milioane de euro. Compania plănuiește să extindă rețeaua de distribuție a mezelurilor pe întreg teritoriul României, întrucât, potrivit estimărilor, acestea vor avea o pondere de 50% din cifra de afaceri pentru acest an, respectiv peste 12 milioane de euro. Capacitatea de producție a fabricii este de peste 120 tone/zi.

Producătorul brașovean, prezent de peste 18 ani în industria locală a cărnii, a semnat pentru anul 2012 contracte în valoare de 8 milioane de euro cu lanțurile internaționale de retail, printre care se numără Mega Image și Metro.

Pentru a-și usura extinderea pe piața europeană, CarmOlimp a adoptat standardul de calitate International Food Standard (IFS). Acesta obligă distribuitorul să controleze locațiile de fabricație ale produselor care poartă marca sa. La nivel internațional, compania este activă pe piețele din Italia și Spania.

CarmOlimp este unul dintre cei mai mari furnizori de carne proaspătă ambalată în ATM de pe piața locală, pentru reţelele Penny Market, Lidl, Cora, Mega Image, şi Metro. Compania controlează tot lanţul de producţie. Carnea ambalată provine de la animalele crescute în fermele proprii sau în cele partenere.

În prezent, CarmOlimp operează 50 de magazine proprii și peste 60 de unități în franciză. Pornită în anul 1993 ca o afacerea de familie, compania este deținută de familia Olimpiu și Carmen Șoneriu.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015