Trident, ultimul retailer român de hipermarketuri, în faliment

Odată cu falimentul Trident, dispare încă un brand românesc din retailul local, după ce criza a scos din piaţă hipermarketurile Pic şi supermarketurile SPAR şi Ethos.
Miercuri
15.08.2012
Nicio reţea de hipermarketuri aflată în proprietatea unor antreprenori locali nu a supravieţuit crizei.
 

BDO Business Restructuring SPRL, aministratorul judiciar al reţelei de supermarketuri Trident, a scos la vânzare cele mai mari dintre proprietăţile Trident Trans Ex. Au fost scoase la vânzare complexul comercial din cartierul sibian Vasile Aaron, contra sumei de 1,59 milioane de euro, un spaţiu comercial de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Sibiu, contra sumei de 115.000 euro, şi hipermarketul Trident din oraşul Deva, ce va putea fi cumpărat cu 1,8 milioane de euro. Toate preţurile sunt fără TVA.

Trident Trans Tex, firma care gestiona lanţul de magazine şi business-ul Trident, a intrat în insolvenţă în anul 2009. De la peste 900 de angajaţi în anul 2008, societatea a rămas cu zero lucrători în prezent. Printre creditorii Trident se numără: Corporate Recovery Management, cesionarul Romexterra Banck, BancPost, BRD, Piraeus Bank şi Intesa Sao Paolo Bank.

Trident Trans Tex, afacerea soţilor Alina şi Constantin Mateescu, s-a extins de la o simplă companie de comerţ de haine la domenii ca exploatările forestiere, imobiliare şi transport. Până în anul 2009, Trident a deschis 3 hipermarketuri, la Mediaş, Deva şi Sf. Gheorghe, două supermarketuri, la Sibiu şi la Alba Iulia, un depozit de legume şi fructe şi Trident Shopping Center la Sibiu.

Odată cu falimentul Trident, dispare încă un brand românesc din retailul local, după ce criza a scos din piaţă hipermarketurile Pic şi supermarketurile SPAR şi Ethos. Nicio reţea de hipermarketuri aflată în proprietatea unor antreprenori locali nu a supravieţuit crizei.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Storcătorul de bani

La cum arata paharul de suc din imagine...sigur o sa le mearga bine...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Storcătorul de bani

De ce nu storcator de fructe romanesti si legume a caror gust este unic.Portocalele le importam si sunt tratate sa reziate transportului , diferentelor de temperatura,costuri...

3 Declaratii
Final 12.05.2015