Produse românești în toate supermarketurile

Marii retaileri din România au început să vândă mai multe produse fabricate în ţară noastră. Carrefour şi Metro au lansat programe speciale de promovare a produselor autohtone.
Vineri
31.08.2012
Hipermarketurile din România ar putea avea un spațiu dedicat produselor românești.
 

Propunerea a fost formulată de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, în cadrul unei întâlniri cu producătorii români, la Sibiu. Acesta consideră că produsele autohtone vor fi promovate mai bine dacă vor avea un spațiu dedicat în fiecare hipermarket. "Avem nevoie ca produsele româneşti să ajungă pe rafturile supermarketurilor şi hipermarketurilor din România. (...) Dar putem să îi obligăm ca în fiecare hipermarket să avem un colţ cu produse româneşti", a spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Ministrul ar fi vrut să impună hipermarketurilor să achiziționeze 20% din marfa produsă în România, însă legislația europeană nu permite acest lucru. În anul 2012, Guvernul României va pune bazele pentru constituirea de depozite de legume şi fructe în parteneriat public-privat din fonduri europene, potrivit ministrului Agriculturii.

Un raport realizat de organizația World Wide Fund (WWF) România arată că mai puțin de 30% din legumele și fructele din cele mai mari magazine din România provin din ținuturile autohtone. În supermarketurile şi hypermarketurile incluse în studiu, ouăle provin în proporţie de peste 99% din România, iar procentul de lapte de provenienţă românească vândut în magazine ajunge la 68%.

Marii retaileri din România au început să vândă mai multe produse fabricate în ţară noastră, iar Carrefour şi Metro au lansat programe speciale de promovare a produselor autohtone.

În cursa pentru promovarea produselor autohtone vor intra şi alte lanţuri mari de magazine. Cei mai cunoscuţi retaileri de pe piaţa românească sunt: Carrefour, Kaufland, Auchan, Cora, Metro, Real, Lidl, Penny Market, Billa, Profi şi Mega Image.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015